Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: nogach, pajaczki, zylaki

Żylaki i pajączki na nogach
Autor Wiadomość
sylwias83 
Użytkowniczka
sylwias83

Wysłany: 2011-02-10, 12:48 

Ja też mam tego typu problem... Mam jednego pajączka na łydce i wychodzi zaczyna mi wychodzić żylak w okolicy kolana. Słyszałam właśnie o tabletkach i chyba zaczne je stosować, żeby może w miare tego uniknąć. Moja mama ma straszne żylaki i już miała operację na nie... to jest niesamowity ból. Nogi się szybciej męczą i często bolą, a w szcególności na zmianę pogody

magic.only 
Początkująca

Wysłany: 2011-04-30, 01:24 

Moja mama też ma żylaki, a ja chyba przejęłam po niej tę przypadłość w genach... Słyszałam, że operacje są bardzo bolesne, nie wiem więc czy warto aż tak cierpieć. Zauważyłam u siebie pierwsze pajączki więc muszą się mieć na baczności! Ćwiczenia, ruch, nogi w górze i odpowiednie tabletki. Powinno być dobrze:)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-05-05, 13:46 

I do tego kremy :)

WSZKiPZ 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-06, 14:15 

Czy próbowałaś skleroterapię metodę leczenia "prostych" żylaków oraz śródskórnych poszerzeń żylnych - venulektazji zwanych potocznie "pajączkami"?
Zabieg trwa 20 - 30 minut i polega na podaniu do światła żyły leku lub też oświetleniu jej światłem lasera, powodując zamknięcie żyły. Wstrzyknięcia przeprowadzane są za pomocą bardzo
cienkich igieł insulinowych. Żyła obkurcza się i jej podrażniona ściana włóknieje, ustaje przepływ krwi i w czasie kilku dni do kilku tygodni żyła przestaje być widoczna. Przy
zastosowaniu lasera chirurg wykonuje jedynie niewielkie nacięcie w okolicy kolana lub łydki, przez które wprowadza cienki światłowód, a światło lasera zamyka zmienione chorobowo żyły.
Jedyne na co uczulam, to sprawdzenie lekarza przed rozpoczęciem zabiegu, czy posiada certyfikat wystawiony przez Polskie Towarzystwo Medycyny Estetycznej i Anti-Aging.

Maggi 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-12, 09:05 

ja miałam zamykane naczynka na nogach laserem i są mniejsze i bladsze ale, nie mogę powiedzieć, że całkowicie zniknęły. Mam z pajączkami duży problem, zauważyłam, że pojawiają się nowe po silnym wysiłku fizycznym. Jeśli chodzi o żylaki, to nie mam, ale mój kolega miał i nie operował, ale strzyknięto mu jakiś płyn i są duże efekty

andziunia 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-19, 14:40 

ja też mam problem z pajączkami- po ciąży pojawiły mi się przy kostkach i na udach...stosuję rutinoskorbin i zmaruje żelem z kasztanowca- doraźnie pomaga

lenka00 
Początkująca
lenka00

Wysłany: 2011-08-26, 16:42 

ja też mam ten problem i chyba wybiorę się na laser do jakiegoś gabinetu, bo wątpię żeby kremy pomogły

Pola13 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-30, 11:20 

ja też mam podobny problem, za kilka lat na pewno mój żylak się powiększy, na pewno będę musiała udać się na zabieg laserem, póki co używam maści z kasztanowca, ponoć to pomaga

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2011-09-26, 10:06 

Sama po sobie widzę, że warto zrezygnować z siedzenia z nogami pod zadkiem. Ponadto faktycznie nóżki do góry - bo to poprawia krążenie, dużo ruchu, basen, rower itd. Wydaje mi się, że delikatny masaż miejsc w którym pojawił się żylak czy paczki również może pomóc ( tak słyszałam od koleżanki). Jeśli żylak jest bardzo widoczny i duży pozostaje jedynie zabieg :(

Sophia 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-29, 17:48 

Też zauważyłam pajączki na swoich nogach. Słyszałam, że maść kasztanowa pomaga, a później przeczytałam na jakimś forum, że kosmetyki na nic się zdadzą...Póki co nic z tym nie robię.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-10-01, 19:52 

A ja radzę stosować takie kosmetyki, na pewno nie zaszkodzą.

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-11-15, 11:56 

A co sądzicie o laserowym usuwaniu żylaków, miała któraś z Was taki zabieg?

Odpowiedz do tematu