kariokana Początkująca
Wysłany: 2011-04-21, 09:35
Zumba
Ostatnio zumba stała się bardzo modna i zastanawiam się, czy nie zacząć chodzić. Czy jest ktoś, kto może ćwiczy/tańczy zumbę? Czy rzeczywiście można ładnie schudnąć i nabrać kondycji?
Isabell27 Początkująca
Wysłany: 2011-04-27, 08:27
Ja chodziłam na zumbe! :D ogólnie mało gdzie jest ona prowadzona, bo podobno trzeba na to mieć jakiś specjalny kurs, a mało osób w Polsce go ma. Ale tak jak ja nie przepadam za zwykłymi fitnesami to zumba jest naprawde inna i fajna. Uklady wymyślane są na bieżąco, wszystkie tańca są bardzo energiczne, więc jeśli ktoś ćwiczy naprawde a nie żeby odbębnić to w zasadzie po 10 minutach jest już cały mokry :)
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-05-14, 12:21
Czy Zumba to godzinne układy? i czym się różni Zumba od ZumbaFit? pytam, bo w moim grafiku są dwa rodzaje
mowita Początkująca
Wysłany: 2011-10-11, 17:59
zdecydowanie warto :) zumba jest świetna, a że stała się popularna to w wielu miejscach można chodzić, ja czekam teraz na następny miesiąc jak miejsca będą w S4 i wtedy mam nadzieję, że się dostanę do grupy
pure Coś już napisała
Wysłany: 2012-03-01, 20:11
To dla mnie zumba jest absolutnie genialna:))) Wiadomo - jest to mega męczące, przez godzinę trzeba tyłkiem wywijać i generalnie leje się potem z człowieka, jak z wiadra... ale to o to przecież chodzi, co nie?!:) Jak dla mnie to jest to zdecydowanie najlepsza forma tańca-aerobiku. Dziewczynom z Warszawy polecam zwłaszcza studio tańca Egurroli. Chodziłam już do kilku różnych miejsc, ale tam zdecydowania najbardziej mi się podoba i wygląda to najbardziej profesjonalnie.
Chodzę na zumbę od miesiąca i jestem w niej całkowicie zakochana:D Miałam szczęście trafić na fajnych instruktorów w Ananday, więc jeśli ktoś jest z Krakowa, to niech tam uderza! Na początku myślałam, że to będzie takie w miarę lekkie, no bo bardziej taniec niż fitness... pierwsze zajęcia całkiem zmieniły ten pogląd, zmęczyłam się jak dawno nie, ale przy okazji jest to sposób na super relaks!:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum