Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cera, zniszczona

zniszczona cera.
Autor Wiadomość
emoSwinka 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-11, 23:40 zniszczona cera.

Czesc.
Moj problem jest dosc skomplikowany wiec postaram sie to jakos zrozumiale poukaladac :d
jestem w sumie mlodym chlopcem, ale mimo mlodego wieku mam delikatnie mowiac zniszczona skore twarzy...
zla dieta, papierosy, alkohol, brak witamin - to zapewne glowne przyczyny mojego problemu.
od +/- pol roku staram sie dbac o siebie... zaczalem stosowac roznego rodzaju preparaty, kremy itd. itp... ograniczylem palenie, zaczalem sie "normalnie" odzywiac, a przynajmniej staram sie, ale nic nie przynisolo jak narazie wiekszych efektow.
zaskorniki, rozszerzony pory, zmarszczki, worki pod oczami - to moj problem.
Dermatolog nic mi nie powie - powie, ze jest ok i skakuje mnie 40 zl za wizyte, ale mimo to pojde do niego w przyszylym tygodniu :)
mozecie mi cos poradzic?
bonusowe pytanie to:
czy alkohol ma na to duzy wplyw? lubie sobie wypic i wydaje mi sie, ze robie to czesciej niz przecietny czlowiek. musze to ograniczyc?
mozecie mi polecic jakies kremy? mam raczej skore tlusta, narazie jedyne czego uzywam to zyklego kremu nivea na noc, zwykle zele do mycia twarzy ( nie jestem w stanie nawet podac marki - zwykly syf) + jakies preparaty na tradzik

dzieki jezeli to przeczytales/as
czekem na odp.

aha! kosmetyczka raczej odpada, bo zwyczajnie glupio mi isc do takiegosalonu :|

Darish:)

Wysłany: 2009-06-12, 00:35 

emoSwinka napisał/a:

aha! kosmetyczka raczej odpada, bo zwyczajnie glupio mi isc do takiegosalonu :|

:cry: ale sa tez salony typowo dla facetow:)
ogolnie kremiki w domu duzo nie pomoga...
dokladniej jutro napisze:)

emoSwinka 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-12, 10:54 

tak, wiem o tym, ale mimo to kosmetyczka to ostatecznosc :}

Wysłany: 2009-06-12, 12:12 

Cytat:
zaskorniki, rozszerzony pory, zmarszczki, worki pod oczami - to moj problem

dermatolog tutaj nic nie pomoze, bardziej przyda sie kosmetolog;)

zaskorniki- trzeba isc na oczyszczanie twarzy...bo raczej sam krem nie pomoze;/
rozszerzony pory- sa kosmetyki oczyszczajace pory i zwerzajace ale mysle, ze wieksze rezultaty da oczyszczanie mechaniczne a po nim zamkniecie porow przez kosmetyczke...
zmarszczki- przychodza z wiekiem;) pewnie masz tez skore przesuszona w okolicach oczu i nie nosisz okularow slonecznych, wiec w upalne dni marszczysz oczka;) i tak powstaja pierwsze kurze lapki;) w jakich okolicach masz te faldy zgieciowe?
worki po oczami- mysle ze odpowiednia dieta i pielegnacja powinny pomoc. Krem pod oczy, wiecej snu, mniej alkoholu i papierosow i oczywiscie masaz okolicy oczu. Można robić sobie kompresy z cherbaty co tez pomaga, albo zelowe okulary - jest taki temat na forum:)

Alkohol jak najbardziej szkodzi. W pozniejszym wieku moga pojawic sie uwidocznione naczynka na twarzy, skora bedzie szara, sucha i zniszczona...
1 piwo do filmu czy lampka wina do kolacji ok ale nie od razu flaszka do meczu co drugi dzien;p
Wizyta u dietetyka - dobierze dobra diete tzn. powie co najlepiej jesc zeby lepiej wygladac -50zl:)
Oczyszczanie twarzy u kosmetyczki (pracujac w salonie widzialam duzo mezczyzn:))- 70zl:)
Dobry wyglad - bezcenne :-D :-D :-D

dronka.dronka

Wysłany: 2009-06-12, 12:16 

emoSwinka napisał/a:
tak, wiem o tym, ale mimo to kosmetyczka to ostatecznosc :}

a po mojemu od kosmetyczki powinno sie wszystko zacząć :-)

Wysłany: 2009-06-12, 12:27 

wlasnie najgorzej przekonac faceta do kosmetyczki... ale lepiej chyba isc 3 razy na zabieg niz 10 razu kupowac zel ktory nic nie da... :(

emoSwinka 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-12, 13:08 

Darish:) napisał/a:

zaskorniki- trzeba isc na oczyszczanie twarzy...bo raczej sam krem nie pomoze;/
do kosmetyczki?:/
Darish:) napisał/a:
zmarszczki- przychodza z wiekiem;) pewnie masz tez skore przesuszona w okolicach oczu i nie nosisz okularow slonecznych, wiec w upalne dni marszczysz oczka;) i tak powstaja pierwsze kurze lapki;) w jakich okolicach masz te faldy zgieciowe?

no wlasnie pod oczami i ze tak powiem "na rysach usmiechu" nie wiem jak to nazwac - usmiechnij sie przed lusterm to zobaczysz o co mi chodzi :}

ogolnie dzieki za pomoc. na pewno bardzo mi pomoglas.
postaram sie wykanac chociaz polowe rzeczy z tego co napisalas moze nawet pomaszeruje do tej kosmetyczki.
jeszcze raz dzieki.

Wysłany: 2009-06-12, 14:37 

oczyszczanie robi sie u kosmetyczki ;)
a jesli chodzi o te faldy zgieciowe to masz je na faldzie nosowo wargowym:)
Wypełnienie tych fałdów preparatami kwasu hialuronowego przywraca harmonię rysów twarzy, jednak to nie jest tanie:D

terapia kolagenowa tez chyba moze pomoc :)

ale to do specjalisty trzeba isc:)
Ostatnio zmieniony przez Darish:) 2009-06-16, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  

emoSwinka 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-13, 00:38 

dzieki za pomoc.

Wysłany: 2009-06-16, 18:16 

W ogolnej poprawie wygladu skory moze tez pomoc masaz leczniczy:)

WSKAZANIA:

- cera wysuszona z widocznymi zmarszczkami
- cera palaczy

- cera zniszczona prom. UV
- cera z problemem potrądzikowym
- cera z bliznami
- cera wymagająca rewitalizacji
- poprawa konturów twarzy

Lidia1234 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-06-17, 14:19 

Ja ostatnio byłam na oczyszczaniu twarzy. W sumie zabieg mało przyjemny, ale już po 2 dniach zaczerwienienia, skóra o wiele bardziej się mi poporawiła. No i trochę później się łuszczyła, wtedy używałam odżywki nawilżającej na parafinie.no i maseczki z lawy marokańskiej...super...mocno zwęza pory.

Odpowiedz do tematu