Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bizuterii, znaczenie

Znaczenie biżuterii
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-12-07, 14:16 Znaczenie biżuterii

mam do Was pytanie: czy waszym zdaniem istnieje coś takiego jak znaczenie biżuterii :?: na przykład, co wyczytałam z pewnym zdumieniem w internecie, że obrączka na kciuku może oznaczać, że osoba ją nosząca jest homoseksualna :?: nie zastanawiałam sie nad tym, dopóki sama nie zaczęłam takiej nosić.

od czwartku nosze na moim prawym kciuku obrączkę. jest to krążek, który przypomina mi o pewnej bliskiej mi osobie płci męskiej. obrączka jest właśnie prezentem od niej. kiedy przyszłam w piątek do pracy, na korytarzu złapał mnie koleżanka i spytała, co to za nowa biżuternia (nie noszę biżuterii na rękach, chyba że na jakąś okazję, bo zwyczajnie mi przeszkadza, zdejmuję ją i zwykle w ten sposób gubię). nie odpowiedziałam jej, bo nie mogłam jej o Nim powiedzieć, a ona tylko uniosła brwi i powiedziała, żebym posurfowała po necie. i tak doszłam do tego tematu, który wydaje mi sie dość śmieszny. to znaczy, śmiesznym wydaje mi się "obrączkowanie" ludzi, tak jak kiedyś słyszałam o pomyśle utworzenia niebieskich obrączek dla samotnych. nie przejęłam się i obrączka dalej jest na moim kciuku. osoba, która mi ją dała śmiała się, kiedy powiedziałam jej, co to może oznaczać dla innych.

a co Wy o tym sądzicie :?:

Darish:)

Wysłany: 2008-12-08, 18:01 

leelo napisał/a:
czy waszym zdaniem istnieje coś takiego jak znaczenie biżuterii :?:

ja tez kiedys widzialm cos takiego nie wiem czy to byl text czy w tv jak opisywali np.jaki zegarek / pierscionek jaka osoba nosi. To bylo odnosnie charakteru ;) moze cos w tym jest;)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-03, 20:16 

śmieszne jest takie określanie orientacji czy statusu innych, jak na przykład niebieskie obrączki dla samotnych albo śmieszny wynalazek: obrączki czystości. paranoja jakaś... :-/

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-01-13, 22:02 

tak samo koczyki... mam w jednym uchu trzy dziurki i jest to ucho lewe. ponoć więcej niż jedna dziurka w uchu prawym oznacza inną orientację... jednak 'nie wierze' w takie bzdety.
każdy ma prawo nosić co i gdzie mu się podoba :)
ogólnie nie znoszę stereotypów...

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-01-14, 21:40 

tak albo jak sie nosi lancuszek na nodze tzn. przy kostce (wiecie o co chodzi) to podobno oznacza to ze owa dama jest dama lekkich obyczajow.. :D

Darish:)

Wysłany: 2009-01-14, 22:23 

heh nie wpadlabym na to ;) ale mi podobaja sie branzoletki na kostkach :)) sama chetnie bym nosila gdybym miala opalone nogi w lecie i jakby mnie nie gniotla jak zaloze skarpetke hehe ;))
dla mnie to jest nawet troche sexi, tylko kostka musi byc ladna :)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-15, 07:50 

Cytat:
tak albo jak sie nosi lancuszek na nodze tzn. przy kostce (wiecie o co chodzi) to podobno oznacza to ze owa dama jest dama lekkich obyczajow.. :D

noo ja tak właśnie nosiłam bransoletkę, i też wszędzie to słyszałam ^^

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-18, 01:32 

tak, czyli na forum jest wiele kobiet, które można "posądzić" o odmienną orientację seksualną... ;-) ech, nie ma to jak jakieś śmieszne stereotypy :roll:

ale skoro już przy tym jesteśmy to wymyślmy nowy - od dziś każda osoba niezależnie od płci nosząca białe bluzki jest odmiennej orientacji seksualnej (nic nie ma do rzeczy, że mam na sobie biały top od pidżamy :-P ) albo taka, która nosi niebieskie kapcie (też mam, z Ikei :-P ) też jest odmiennej orientacji seksualnej :roll: :lol:

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-19, 16:18 

aa jak ktos nosi puchate zielone kapcie z jabukiem to też może być, leelo,??
bo nie mam z ikei :-( :lol:

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-19, 20:59 

nocandygirl napisał/a:
aa jak ktos nosi puchate zielone kapcie z jabukiem to też może być, leelo,?? bo nie mam z ikei :-( :lol:

buahahhhah, jasne, że może :!: :lol: :lol:

skoro jesteśmy przy temacie to od razu powiem, że jako osoba chora (ach, to uparte chodzenie z szalikiem zatkniętym li i jedynie pod kaptur i powiewającym swobodnie na wietrze zamiast chronić szyjkę... :oops: ) przyznaję się bez bicia, że dzisiejszy dzień zszedł mi na: spaniu, oglądaniu MTV, spaniu, oglądaniu Jetix, spaniu, oglądaniu MTV, spaniu, oglądaniu TVN7 i pisaniu na forum (now :!: ) i na MTV obejrzałam taki sympatyczny programik Exposed. druga wersja była właśnie z panami i powiem wam jedno: lubię osoby homoseksualne, szanuję ich, mam znajomych o odmiennej orientacji seksualnej i lubię chodzić do Tomby ale po tym, co zobaczyłam w tym programie, mój i tak już nienajlepszy nastój osiągnął dno: moralne, spirytualne i gramatycznie niepoprawne :-/ nie mówię tu o poziomie samego programu, za którego obejrzenie obśmieją mnie wszyscy znajomi, jak im o tym powiem, ale o tym, jak zachowywano się w tym programie i jedyne, na co mam nadzieję to to, że to tylko pod publikę, bo jeśli tak zachowują się homoseksualiści w Stanach to nie chcę tam jechać...... :cry:

alekolczyki 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-23, 23:11 

mam do Was pytanie: czy waszym zdaniem istnieje coś takiego jak znaczenie biżuterii :?: na przykład, co wyczytałam z pewnym zdumieniem w internecie, że obrączka na kciuku może oznaczać, że osoba ją nosząca jest homoseksualna :?: nie zastanawiałam sie nad tym, dopóki sama nie zaczęłam takiej nosić.

leelo, może nie tyle sama biżuteria i sposoby jej noszenia mają jakieś tam swoje znaczenie, jak surowce i symbole w nich zawarte... :-)

manufactur 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-17, 17:39 

Troszkę odświeżę temat bo mam coś do powiedzenia.
To, że ktoś próbuje identyfikować cię poprzez biżuterię nie jest niczym dziwnym. Od początków człowieka biżuteria przecież była wyznacznikiem stanu społecznego itp. Teraz też tak jest jak widzisz kogoś kto ma 8 kolczyków w jednym uchu to od razu myślisz sobie, że to ktoś z subkultury, mimowolnie taką osobę oceniasz.

Ale to co myślą inni i jak nas oceniają moim zdaniem nie powinno mieć znaczenia dla osoby, która nosi biżuterię. Jeśli nosisz jakąś biżuterię tylko dla tego, że lubisz to nie przejmuj się tym, że ktoś inny będzie nadawał temu znaczenie. Najważniejsze żebyś czuła się dobrze.

pozdrawiam

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-03-17, 22:10 

Niby tak, ale dla mnie dziewczyna z 8 kolczykami w jednym uchu to wielka przesada i niestety ujmuje to trochę kobiecości. Przynajmniej wg mnie.

manufactur 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-17, 22:41 

Oczywiście każdy ma prawo do swoich przekonań. Moja żona ma 3 w jednym uchu i ostatnio namówiła mnie na kolejne. Zmiękłem i pozwoliłem. To też zależy jakie to są kolczyki. Czasami dużo kolczyków źle wygląda ale widywałem dziewczyny, które wyglądały super z całym uchem zakolczykowanym, do tego dredy ech.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-03-17, 22:58 

Weszłam na Twoją stronę i bardzo podobają mi się perełki (niby to zestaw ślubny), ale są cudowne. Delikatne... Lubię takie ;)

Odpowiedz do tematu