Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ie, problem, sie, ten, ubrac, wiem, znacie

Znacie ten problem? "Nie wiem w co się ubrać ;/ "
Autor Wiadomość
Woanilla 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-15, 15:12 Znacie ten problem? "Nie wiem w co się ubrać ;/ "

Mam nieustannie taki problem...próbowałam już kilka razy dobierać sobie ubrania "na rano" żeby nie tracić na to czasu, próbowałam je posegregować kolorystycznie, wszystko na NIC i tak zwykle stercze przed szafą dobre 20-30 min zanim wyciągniej z niej coś fajnego i dobrego na pogodę ...macie taki problem??

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-04-15, 16:23 

Hmm...ja mam identyczne syndromy :-P
Zawsze ten sam problem, w co się ubrać?
U mnie w szafie, z racji tego, że jestem pedantką, ubrania są poukładane kolorystycznie, podług długości rękawa i nogawki, na wierzchu zawsze są te ulubione, które noszę najczęściej ;-)
Gdy bardzo się waham myślę właśnie w jakim kolorze chciałabym dziś się widzieć, w jakim kolorze dziś się dobrze czuję (musi on oczywiście odpowiadać nastrojowi), a gdy się spieszę, wybieram te sprawdzone wygodne, że tak powiem "zestawy", typu czarne legginsy z koronką i kolorowa tunika w pionowe pasy, a do tego baleriny albo botki na płaskiej podeszwie :mrgreen:
Zdecydowanie większy problem mam z dobraniem koloru cienia do powiek, musi on pasować do całego makijażu i do stroju, a bez kompletnego make-upu nie lubię wychodzić z domu :-P
Woanilla, może spróbuj ułożyć ubrania wg tych najwygodniejszych i tych, w których najkorzystniej wyglądasz, warto przejrzeć zawartość szafy wieczorem i mniej więcej zorientować się między czym a czym wybierasz:czy spodnie z bluzką, czy spódnica z topem, czy koszula ze spodenkami itp.
W wolnym czasie możesz robić sobie takie próbne przymiarki ubrań, zobaczyć, co z czym pasuje i nawet na karteczce na drzwiach szafy zapisać jakieś ciekawe pomysły :-P

Bo najgorszą rzeczą, którą może usłyszeć osoba, która na nas czeka, gdy my, Kobiety, się szykujemy, jest stwierdzenie z rezygnacja w głosie: "Nie mam się w co ubrać!".

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-04-15, 17:50 

Ja też tak mam. Mam dużo rzeczy, bardzo dużo... Ale tak to jest, że ma się już te ulubione... A największy problem u mnie stwarzają........ KURTKI! Bo jedna musiałaby być do adidasów, jedna do delikatnych balerinek, inna do wysokich obcasów :/ i tego zawsze mi brakowało. Na lato ciuchów i koszulek mam masę... A przeznaczyć pieniądze na 3 w miarę porządne kurtki, to już spory wydatek.

sylwia26 
Coś już napisała
najpierw praca potem zabawa

Wysłany: 2010-04-15, 20:25 

Tak. Zdecydowanie ten problem nie jest mi obcy ;-/ dodatkowo w mojej szafie zalegała sterta dawno juz nie noszonych ciuchów, których szkoda mi było wyrzucać, albo oddawać. Zawsze pozostaje takie uczucie "a moze jednak sie przyda". Doszłam jednak do wniosku......ze po prostu nie potrafię sobie dobierać ciuchów . Skusiłam się w końcu na porade u stylisty w spa cece. Sprzedał mi kilka prostych tricków, jak można uporządkować sobie szafę i jakie zestawy nadają się na każdą okazję.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-17, 01:07 

A ja tak nie mam. Biorę pierwszą rzecz jaką zobaczę, a późnej coś co do tej rzeczy pasuje:D

miskamisia_86 
Użytkowniczka
miskamisia_86

Wysłany: 2010-08-03, 13:49 

Ja nigdy nie wiem w co się ubrać i jakoś szczególnie mi to w życiu nie przeszkadza. Chyba nawet lubię takie dylematy :D zwłaszcza gdy wynikają z nadmiaru, niż z braku ubrań :)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-08-03, 19:27 

A ja zawsze wieczorem przygotowuje sobie zestaw na drugi dzień. Jakbym tego nie zrobiła całą noc bym myślała w co mam się ubrać :D
Ale i tak często zadaje sobie takie pytanie, zwłaszcza gdy zdarza się jakiś niespodziewany wypad... Wszystko musi do siebie pasować: zaczynając od biustonosza, bluzki... kończąc na kolczykach... ;p a potem jeszcze myślimy jaki make up? fryzura? aaa i torebka musi być dobrana... więc my kobietki ciężko mamy. Facet to raz, dwa, trzy i już ubrany... a my godzinami stoimy przed lusterkiem i przebieramy się po kilkanaście razy... I czasem mamy krytyczne momenty w których towarzyszą nam różne słowa typu: "Ja nigdzie nie pójdę, bo nie mam się w co ubrać", "Tu nic do niczego nie pasuje" :)))))

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-08-04, 07:35 

ja też mam ten problem, np przed Sylwestrem nie mogłam sobie poradzić z włosami i się popłakałam mówiąc, że nie pójdę.. czasem chodzi o drobnostki a ja się już załamuję i jestem zła :) a czasem ubieranie idzie gładko i przyjemnie :)

dziś się wybieram na randkę i już się boję co to będzie :D dlatego wstałam raniej, żeby ze wszystkim zdążyć :D

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-08-04, 14:10 

Powodzenia :-> ;-)

taka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-08-04, 19:57 

Agusia dziękuję, była całkiem miło :) :mrgreen:

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-08-05, 00:19 

Coś większego się szykuje :mrgreen: :?:

taka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-08-05, 09:22 

to dopiero drugie spotkanie, więc zobaczymy ;-)

ale nie powiem, że bym nie chciała :mrgreen:

miskamisia_86 
Użytkowniczka
miskamisia_86

Wysłany: 2010-09-14, 19:43 

Zawsze mam taki problem! ja nawet jak wieczorem naszykuję caly zestaw to potem rano dochodzę do wniosku ze wcale nie mam ochoty go zakładać. Wiecznie jestem niezdecydowana i najchętniej założyłabym coś, co akurat mam w praniu, a że pranie robię rzadko, zazwyczaj jesyne co mogę założyć to jeansy, bokserka i rozwleczony sweter :D nadrabiam uśmiechem i biżuterią ;)

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-10-08, 10:34 

Ja tez mam taki kłopot. U mnie w szafie panuje nieład, a jest to spowodowane tym, że szkoda jest mi wyrzucać stare ubrania bo sobie myślę, że moze jeszcze kiedyś sie przydadzą. Ja gdy rano stoję przed szafą to zawsze sobie myslę, że przydałoby mi sie cos nowego...

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-08, 12:52 

To duży błąd! Wiadamo że szkoda wyrzucić ciuchy które są ładne, ale skoro ich nie nosimy, to nie warto trzymać ich w szafie. Ja 1-2 razy do roku przeglądam szafę i oddaję kuzynce wszystko czego nie noszę. W ten sposób mam miejsce na nowe ciuchy :mrgreen:

Odpowiedz do tematu