Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: color, gloss, koloru, palette, zmiana

Zmiana koloru po Palette Color & Gloss
Autor Wiadomość
acia_ 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-17, 15:03 Zmiana koloru po Palette Color & Gloss

Naturalny kolor moich włosów to ciemny blond. Jak do tej pory malowałam włosy 3 razy, za każdym razem na odcienie blondu. Pierwszym razem był to szampon koloryzujący z Joanny i byłam zadowolona z efektu, chociaż zaniepokojona tym, że kolor nie wypłukał się po tych 28 myciach jak było napisane na opakowaniu. Zdecydowałam się na kolejne malowanie gdy stały się widoczne odrosty. Następnie kolejne dwa razy malowałam Palette Color & Gloss odcień 'Miodowy blask'. Przy pierwszym użyciu Palette nie zastosowałam zasady najpierw 15 min odrosty, następnie reszta i były one nadal trochę widoczne. Odczekałam jakieś 4-5 tygodni, w tym czasie kolor nadal się nie wypłukiwał do końca, najwyżej troszkę przybladł i ponownie użyłam tego samego odcienia. Znów odrosty nie zafarbowały się do końca ale były widoczne właściwie tylko w słońcu. Teraz od ostatniego malowania minęło jakieś 5 tygodni, kolor nadal się utrzymuje, ale odrosty są bardziej widoczne.

Stwierdziłam, że mam już dosyć blondu i kupiłam w drogerii szampon GARNIER Color&Shine odcień 'Orzech Laskowy'. I moje pytanie brzmi: czy kolor będzie równomierny jeśli nałożę mieszankę na całe włosy, czy lepiej najpierw nałożyć na odrosty, odczekać, a później na resztę? No i muszę dodać, że blond z Palette nadal się utrzymuje i nie chce się wypłukać mimo, że myję włosy codziennie, a czasem i dwa razy dziennie, jeśli zajdzie taka potrzeba. Czy resztki dawnego szamponu nie przeszkodzą w zmianie koloru?

Proszę o pomoc!

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-07-17, 22:19 

Szampon koloryzujący nigdy Ci się do końca nie wypłucze. Nie licz na to. Jeśli chodzi o nałożenie farby, to nałóż sobie lepiej odcień ciemniejszy, niż ten, który chcesz i rozprowadź go na całości. Powinien Ci równomiernie pokryć włosy. Pamiętaj jednak, że jak nałożysz pierwszy raz ciemną farbę na blond włosy, to wypłucze się ona po kilku myciach. Dopiero za 2, 3 razem uzyskasz ten kolor, który chcesz. Wiem, bo sama przechodziłam z jasnego blondu na brąz. A za 2 dni robię sobie czarne, zobaczymy, co to wyjdzie z tego :P Pozdrawiam.

P.S. Farby Palette bardzo ciężko "schodzą", gdybyś po takiej farbie (brązowej) chciała z powrotem wrócić to blondu, to będzie to bardzo ciężka sprawa. Też użyłam kilka razy Palette, ale to był błąd. Nawet ostatnio miałam ją nałożoną. Wcześniej używałam Ce ce i była ok, teraz mam też jakąś fryzjerską, ale nie pamiętam nazwy. Mam nadzieję, że będę zadowolona.

acia_ 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-17, 23:39 

Dzięki za odpowiedź. Z Palette były tylko blondy, teraz kupiłam 'orzech laskowy' z Garniera Color&Shine, ale czytam opinie na jego temat i zaczynam się wahać. Podobno kolor wychodzi o wiele ciemniejszy niż na opakowaniu, a tego się boję. Po za tym niektórzy piszą, że włosy stają się matowe, łamliwe, a nawet wypadają garściami. Teraz już sama nie wiem czy zostać przy blondzie z Palette, po którym wszystko było ok, żadnego wypadania, czy zaryzykować z tym orzechem z Garniera. Jak myślicie?

pati 
pati

Wysłany: 2011-07-18, 13:37 

Pamiętaj, że kolor Ci się wypłucze na blondzie. Więc nawet jak weźmiesz ciemny, to po 3-4 myciach, uzyskasz pożądany efekt. Ja bym wolała wziąć ciut ciemniejszy, bo jak weźmiesz zbyt jasny brąz to na blondzie może Ci wyjść taki rudawy.... Weź sobie ciemniejszy, a zobaczysz, że sam się wypłucze. Przykład? Ja miałam bardzo jasny blond, położyłam ciemny brąz i po 4 myciach miałam ładny, ciepły brązik.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-07-18, 15:00 

Pati ma rację, każda farba po paru myciach jest jaśniejsza, jeśli farbujesz z jasnego koloru na ciemny.
Ja mam włosy takie raczej jasne brązowe, jak pofarbowałam to miałam prawie czarne, teraz są ciemne brązowe.

deelajta 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-10-16, 13:45 

Paleta tak się "wżera" we włosy, że raczej nie ściągniesz jej dopóki nie odrosną.

pati 
pati

Wysłany: 2011-10-16, 21:47 

Nie przesadzajmy. Ja kiedyś ściągałam kolor po Palette. Ale robiłam to stopniowo - pasemkami przy pomocy rozjaśniacza.

Odpowiedz do tematu