Wiatm! Mam taki problem. Moje włosy z natury są brązowe. Są długie do połowy pleców. Od dawna farbowałam włosy szamponem koloryzującym Pallette odcień czekoladowy brąz. Gdy już miałam spore odrosty chciałam ufarbować włosy na całkiem inny odcień brązu-kupiłam farbę innej firmy. W sumie to był taki odcień brązowo-rudy. I gdy ufarbowałam nim włoski to farba chwyciła tylko odrosty :((( A tam gdzie włosy były ufarbowane "starą" farbą to nic nie chwyciło...więc musiałam ufarbować włosy z powrotem farbą Pallette, którą zawsze używałam. Tym razem wszystko było ok-farba pokryła ładnie całe włosy. Ale chodzi mi o to, że już nie chcę farbować włosów ciągle tą samą farbą...bo po niej włosy mam bardzo ciemne-prawie czarne. Chciałabym zmienić odcień na taki naprawdę ciepły, ładny czekoladowy brąz. I nie wiem co zrobić-próba zmiany odcienia skończyła się tylko ufarbowanymi odrostami... Dodam, że to wszystko działo się przeszło 1,5 roku temu-od momentu tej nieudanej zmiany-gdy musiałam ufarbować z powrotem na mój stary kolor to do tej pory ich nie farbowałam- Tylko podcinałam. W sumie nie widzę już różnicy, gdzie są odrosty a gdzie ufarbowane włosy. Nie chcę robić dekoloryzacji bo to strasznie niszczy włosy, ale boję się, że jak je znowu ufarbuje na inny odcień niż zawsze to chwyci tylko odrosty...i tak czekam i nie wiem co zrobić...macie jakiś rady? Z góry dziękuję :)
No bo szampon a farba to ogromna różnica... A ja już się troszkę w wypowiedzi pogubiłam :/ Pamiętaj, że szampon to nie farba, wypłucze się... Dlatego Ci pewnie nie przyjęło... Skonsultuj się z dobrym fryzjerem najlepiej, niech spojrzy na włosy i doradzi...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-09-25, 15:22
Po pierwsze pamiętaj, że Palette nie ważne czy szampon koloryzujący czy farba są bardzo mocne i kolor wychodzi naprawdę ciemny.
Margarita napisał/a:
kupiłam farbę innej firmy
Jaka to była firma?
Skoro działo się to 1,5 roku temu to można by powtórzyć farbowanie, bo na pewno ten odcień Palety już się wymył, bo nie widzisz różnicy między naturalnym odcieniem, a farbą..
Właśnie wiem ze Pallette nawet szampon jest strasznie mocny- niby ma schodzić równomiernie z włosów ale odrosty normalnie widać jak przy farbie...i dlatego już nigdy chyba nie kupie żadnej farby czy szmponu Pallette. A tego jaka to była farba, którą kupiłam żeby zmienić odcień to nie pamiętam... ale wiem na pewno, że była to farba.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-09-26, 19:29
ehh... a mi moja fryzjerka powiedziała, że jeśli będę malować włosy Palette, to farba z włosa się nie wypłucze i żebym nie malowała w ten sposób włosów
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-09-26, 22:36
Wcześniej miałam blond to odrosty robiłam u fryzjera. Jakoś w czerwcu przefarbowałam się i teraz mam ciemny kolor, zrobiłam Castingiem Loreala, kolor się szybko wypłukał. Jakiś miesiąc temu skusiłam się na Palette-szampon do 24 myć i powiem Wam, że kolor się trzyma dalej, wiadomo, że troszkę się wymył, bo to nieuniknione.
Bo ten Casting ponoć nie zawiera amoniaku, a co za tym idzie, jest po prostu nietrwały... Niby chwyt, że nie niszczy włosów, a efekty są nędzne. Ja sobie Palette chwalę...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum