Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: koloru, nie, robic, wyszla, zmiana

Zmiana koloru nie wyszła! Co robić???
Autor Wiadomość
Margarita 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-25, 14:50 Zmiana koloru nie wyszła! Co robić???

Wiatm! Mam taki problem. Moje włosy z natury są brązowe. Są długie do połowy pleców. Od dawna farbowałam włosy szamponem koloryzującym Pallette odcień czekoladowy brąz. Gdy już miałam spore odrosty chciałam ufarbować włosy na całkiem inny odcień brązu-kupiłam farbę innej firmy. W sumie to był taki odcień brązowo-rudy. I gdy ufarbowałam nim włoski to farba chwyciła tylko odrosty :((( A tam gdzie włosy były ufarbowane "starą" farbą to nic nie chwyciło...więc musiałam ufarbować włosy z powrotem farbą Pallette, którą zawsze używałam. Tym razem wszystko było ok-farba pokryła ładnie całe włosy. Ale chodzi mi o to, że już nie chcę farbować włosów ciągle tą samą farbą...bo po niej włosy mam bardzo ciemne-prawie czarne. Chciałabym zmienić odcień na taki naprawdę ciepły, ładny czekoladowy brąz. I nie wiem co zrobić-próba zmiany odcienia skończyła się tylko ufarbowanymi odrostami... Dodam, że to wszystko działo się przeszło 1,5 roku temu-od momentu tej nieudanej zmiany-gdy musiałam ufarbować z powrotem na mój stary kolor to do tej pory ich nie farbowałam- Tylko podcinałam. W sumie nie widzę już różnicy, gdzie są odrosty a gdzie ufarbowane włosy. Nie chcę robić dekoloryzacji bo to strasznie niszczy włosy, ale boję się, że jak je znowu ufarbuje na inny odcień niż zawsze to chwyci tylko odrosty...i tak czekam i nie wiem co zrobić...macie jakiś rady? Z góry dziękuję :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-09-25, 15:17 

No bo szampon a farba to ogromna różnica... A ja już się troszkę w wypowiedzi pogubiłam :/ Pamiętaj, że szampon to nie farba, wypłucze się... Dlatego Ci pewnie nie przyjęło... Skonsultuj się z dobrym fryzjerem najlepiej, niech spojrzy na włosy i doradzi...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-09-25, 15:22 

Po pierwsze pamiętaj, że Palette nie ważne czy szampon koloryzujący czy farba są bardzo mocne i kolor wychodzi naprawdę ciemny.

Margarita napisał/a:
kupiłam farbę innej firmy

Jaka to była firma?

Skoro działo się to 1,5 roku temu to można by powtórzyć farbowanie, bo na pewno ten odcień Palety już się wymył, bo nie widzisz różnicy między naturalnym odcieniem, a farbą..

Margarita 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-25, 15:30 

Właśnie wiem ze Pallette nawet szampon jest strasznie mocny- niby ma schodzić równomiernie z włosów ale odrosty normalnie widać jak przy farbie...i dlatego już nigdy chyba nie kupie żadnej farby czy szmponu Pallette. A tego jaka to była farba, którą kupiłam żeby zmienić odcień to nie pamiętam... ale wiem na pewno, że była to farba.

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-25, 15:46 

A.. jeszcze jedno... Sama farbowałaś włosy?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-25, 16:04 

Z tego co pisała, to raczej sama sobie farbowała.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-09-25, 16:23 

lepiej idź do fryzjera bo zrobisz sobie sama nie wiadomo co z włosami a potem będziesz musiała wydać na zabiegi regenreujące.

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-25, 17:33 

No to nic dziwnego, że wyszło, jak wyszło. Mi z Pallette włosy wychodzą idealnie (robione przez fryzjerkę oczywiście)...

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-09-26, 19:29 

ehh... a mi moja fryzjerka powiedziała, że jeśli będę malować włosy Palette, to farba z włosa się nie wypłucze i żebym nie malowała w ten sposób włosów :-(

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-26, 21:24 

Ewelinko :D może to głupie, ale nie rozumiem :D Jeszcze raz...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-26, 22:17 

Hehe ja to zrozumiałam tak, że farbę Palette ciężko jest zmyć z włosów, długo się trzyma, bo jest mocna.

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-26, 22:27 

Ja wam powiem, że trzyma mi tak samo, jak inne... W sensie, po kilku myciach i tak się wypłukuje.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-09-26, 22:36 

Wcześniej miałam blond to odrosty robiłam u fryzjera. Jakoś w czerwcu przefarbowałam się i teraz mam ciemny kolor, zrobiłam Castingiem Loreala, kolor się szybko wypłukał. Jakiś miesiąc temu skusiłam się na Palette-szampon do 24 myć i powiem Wam, że kolor się trzyma dalej, wiadomo, że troszkę się wymył, bo to nieuniknione.

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-27, 09:10 

Bo ten Casting ponoć nie zawiera amoniaku, a co za tym idzie, jest po prostu nietrwały... Niby chwyt, że nie niszczy włosów, a efekty są nędzne. Ja sobie Palette chwalę...

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-09-27, 09:49 

Fryzjerów pracujących na Schwarzkopf omijam z daleka :lol:

Odpowiedz do tematu