Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mezczyzny, mlodego, zmarszczki

Zmarszczki u mlodego mezczyzny
Autor Wiadomość
falk87 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-01-13, 18:04 Zmarszczki u mlodego mezczyzny

Witam. mam 23 lata. mam delikatny (ale jednak) problem ze zmarszczkami na czole i przy ustach. Troche mnie to krempuje i chcialbym sie tego pozbyc dlatego z okazji zblizajacych sie moich imienin zazyczylem sobie krem do twarzy. W aptece powiedziano osobie ktoa chce mi ten krem podarowac ze kremy mozna uzywac od 30ego roku zycia i moze mi zaporponowac jedynie tabletki lub naturalne metody czyli maseczki z owocow. Ja jednak upieram sie przy swoim i chcialbym jakis krem by jak najszybciej i przy najmniejszym wysilku pozbyc sie zmarszczek. Dlatego mam pytanie do kogos kompetentnego kto powie mi czy absolutnie nie moge uzywac kremu i dlaczego i poda alternatywne rozwiazanie nie liczac maseczek z owocow (to takie kobiece...). Tabletki zawsze kojazyly mi sie z czyms niezdrowym i niedobrym byc moze sie myle dlatego prosze o opinie i rady oraz rozwiazania. Pozdrawiam

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-01-15, 21:41 

To, że krem jest przeznaczony dla osób powyżej 30 roku życia, nic nie oznacza. A to dlatego, że wszystko zależy od kondycji skóry. I wiek na opakowaniu z odmienną kondycją cery nie ma kompletnie nic wspólnego. Niektóre zmarszczki na czole mogą być po prostu zmarszczkami mimicznymi, które czasem są przyczyną genów... I nic na to nie poradzisz... Owszem, możesz stosować odpowiednią dietę, chodzić na zabiegi do kosmetyczki, itp. Wszystko musisz dostosować do swoich wymagań i możliwości Twojej skóry. Tabletki na zmarszczki? Nie słyszałam jeszcze... Ale nie warto się faszerować, bo mało co one dają. Co więcej ostatnio czytałam, że właśnie wszelkie suplementy diety są traktowane jako "ulepszacze" i nie ma na nich ostrzeżenia przed dawkowaniem. A to działa tak samo, jak lek. I wszystko w nadmiarze jest szkodliwe. Odsyłam Cię do tematu o kremach przeciw zmarszczkom. Polecam.

http://www.beauty-forum.p...ciwzmarszczkowe

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-01-16, 09:32 

ja widzialam tabletki likwidujące cienie pod oczami :lol:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-01-16, 13:41 

Ja bym żadnych tabletek nie brała, w ogóle pierwsze słyszę. Najlepiej kupić krem, zresztą nawilżanie to już pierwszy krok przeciwzmarszczkowy.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-01-18, 23:32 

Gdzies czytałam o tych tabletkach,ale jakoś nie jestem przekonana co do ich skuteczności. Zdecydowanie lepszym wyjściem będzie zakup dobrego kremu przeciwzmarszczkowego.

dagusia 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-20, 01:04 zmarszczki

jak jestes z Wroclawia to idz do camei na kosciuszki- potraktuja Cie tam jak czlowieka
i cos wymysla.
pozdrawiam

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-26, 13:01 

Pati dosyć obficie wyczerpała temat stosowania kremów do twarzy. Pani w aptece nie ma racji, przecież to nie jest tak, że takiego kremu możesz używać dokładnie jak skończysz 30 lat, a dzień przed urodzinami jeszcze nie możesz. Lepiej udaj się do dobrej kosmetyczki, która zobaczy kondycję Twojej skóry i poleci Ci odpowiednie kremy, które możesz stosować.

Odpowiedz do tematu