Mam pewien problem, mianowicie mam delikatne cienie pod oczami.
Nakładam na nie nieco jasnego podkładu i problem znika, jednak później, żeby kolor nie odróżniał się za bardzo od skóry twarzy nakładam pędzlem nieco pudru na całą twarz.
Niestety pod oczami za każdym razem tworzą się swego rodzaju 'zmarszczki' od kosmetyków, wie ktoś może jak tego uniknąć?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-04, 09:39
Magot napisał/a:
Czy to moga być zwykłe kremy, czy typowo pod oczy?
Powinny być pod oczy, bo te do twarzy są na twarz, zawierają składniki dla konkretnego rodzaju cery. Natomiast kremy pod oczy są przystosowane do tej okolicy.
Z ziaji polecam większość kremów, bo sama je używałam i były świetne.
Przede wszystkim krem pod oczy nie pachnie, a taki zapachowy może podrażniać.
Może jakiś dla cery suchej by się nadawał, ale ja raczej nie polecam. To tak jakby smarować twarz balsamem do ciała, bo w końcu do ciała, a twarz to ciało...
Balsamu oczywiście też nie polecam jako kosmetyku do twarzy ani pod oczy.
Pola13 Użytkowniczka
Wysłany: 2011-01-07, 18:56
Ja na swoje pierwsze zmarszczki kupiłam krem z serii Happy per Aqua Flosleku przeznaczone do cery 25+, jestem rok młodsza, ale mam delikatne zmarszczki wokół oczu więc profilaktycznie nie zaszkodzi. Szczerze polecam Ci ten krem, nie jest drogi a według mnie jest dobry. I również jestem zdania,że należy stosować kremy odpowiednio z ich przeznaczeniem, jeśli ma być krem pod oczy to niech będzie pod oczy a nie taki sam jak do całej buzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum