Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: egipska, ziemia

Ziemia egipska
Autor Wiadomość
fajna_babka 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-18, 21:53 Ziemia egipska

Szukałam za pomocą ''szukaczki'' ale nic nie znalazłam na frazę ''egipska'' więc założyłam ten temat.

Otóż: kiedyś (ok 8 lat temu) można było kupić coś takiego co się nazywało ''glinka egipska''.
Bardzo fajny kosmetyk, zwłaszcza dla lasek, które nie lubią/nie potrafią/nie chcą/nie mają czasu na to, żeby robić sobie ''warstwowy'' makijaż .. ja do takich należę: nie lubię się malować a lubię ładnie wyglądać...

Z glinką udawało mi się pogodzić jedno z drugim, przy okazji była bardzo wydajna (używałam jednego opakowania ponad rok) to coś fajnie nawilżało cerę i przy umiejętnym nakładaniu można tym było sobie zrobić cały makijaż ...

Szukałam czegoś takiego ostatnio w sieci i jedyne co znalazłam to ''ziemia egipska''.

Czy ktoś może wie czy to jest to samo?

Jakoś nie uśmiecha mi się wtopić stówki nie mając pewności, że to to. (sknera jestem ;-) )

Darish:)

Wysłany: 2009-06-18, 21:56 

znajoma kiedys o tym wspominala wlasnie;)
jej kuzynka maluje sie ta ziemia egipska wiec wychodzi ze to jest to samo ;)

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-06-19, 10:21 

Radzę zapytać Pati! Ona miała ziemię egipską. To taki puder, zresztą bardzo porządny.

Wysłany: 2009-06-19, 11:10 

jak mam cere jasna to tez u mnie bedzie sie sprawdzal?? nie bedzie maski?

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-19, 12:26 

Ziemia Egipsa, jest to cała seria kosmetyków kolorowych, bardzo dobrej jakosci. Bardzo popularny jest puder brązujący, który rzeczywiscie jest bardzo wydajny, ja go miałam ponad rok, no i oczywiście zakupiłam następny :-D polecam

fajna_babka 
Początkująca

Wysłany: 2009-06-19, 12:57 

Darish:) napisał/a:
jak mam cere jasna to tez u mnie bedzie sie sprawdzal?? nie bedzie maski?
Będzie. Trzeba się tylko naumieć toto nakładać :mrgreen: ale jak już się opanuje tą technikę to rewelacja... to nie jest taki puder jak wszystkie pudry dostępne na rynku. Jest w formie ''mokrego'' kamienia (chyba tak się to nazywa) nakłada się toto a w zasadzie wciera w skórę ... efekt jest taki, ze twarz po prostu zmienia kolorek :) nie widać żadnej ''malowanej'' warstwy... odżywia, mozna to stosować na całe ciało :D wysusza syfki, nie zatyka porów i takie tam ...

[ Dodano: 2009-06-19, 12:58 ]
Tfu! Znaczy się będzie się sprawdzał i nie będzie maski. :mrgreen: bez sensu napisałam

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-06-19, 14:19 

drogie to troche... wydajne??

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-06-19, 14:57 

Cena to około 120 - 140 zł. Jest bardzo wydajna, jednak bez podkładu po kilku godzinach robią się małe zacieki, przynajmniej przy cerze mieszanej lub tłustej. Zalecana jest przy trądziku, w momencie, kiedy nie można używać podkładu. Ja osobiście używam jej teraz na podkład w celu delikatnego zbrązowienia buzi. Aha i należy nakładać ją pędzelkiem z naturalnego włosia. Zasada jest taka, im więcej nałożysz, tym ciemniejszy efekt uzyskasz. Trzeba uważać, bo efekt następuje dopiero po ok. 5 min. No niestety nakładać ją trzeba z umiejętnością i umiarem. Koniecznie należy uważać na podróbki!

kngz 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-06-19, 20:16 

pati a z jakiej firmy masz ziemię egipską? Bo ja z lavertu i muszę przyznać, że wolę ją bardziej od bikora. Tylko z tych dwóch firm mam porównanie.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-06-19, 20:53 

Czyli tą ziemie egipską używa się zamiast podkładu?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-06-20, 12:24 

Ja mam Bi kor'a. Celowo miałam załatwiane przez kosmetyczkę, ponieważ chciałam mieć dobry, oryginalny produkt. I jestem bardzo zadowolona. Innych firm nie próbowałam, ponieważ właśnie ta jest tą wiodącą, później pojawiły się "ulepszczacze", które nie zdawały egzaminu. Z tego co wiem, to wizażyści i styliści posługują się i chwalą sobie tę firmę. Więc tego się trzymam. Kosztuje to trochę, więc 100 razy upewniłam się, zanim dokonałam zakupu. Darish ceny są niskie, ponieważ to nie jest ten produkt, struktura zupełnie odbiega od oryginału. Ceny zaczynają się powyżej 120zł. Anula tu można polemizować, wg mnie podkładu nie zastąpi, przynajmniej przy cerze mieszanej i tłustej, jak już pisałam. Buzia robi się brązowa, to prawda, ale widać rozszerzone pory. Nie pokryje niedoskonałości jak inne podkłady. Najlepiej nałożyć ją na podkład w celu zbrązowienia i efektu takich złotych drobinek. Trzeba uważać, żeby nie nałożyć jej za dużo. fajna_babka Nie zgodzę się, tego kosmetyku się nie wciera, przeciwnie, małe ilości delikatnie należy nakładać pędzlem z naturalnego włosia i delikatnie muskać nim twarz, zaczyna się od czoła, tuż przy włosach, później policzki w kierunku skroni. Później dopiero nos, broda, oczy i na końcu delikatnie wypełnić całą twarz.

kngz 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-06-20, 18:37 

Ja zawsze kupuję na targach kosmetycznych, bo jest taniej. Jak macie możliwość być na targach to na pewno kupicie taniej. 120 zł to już cena z marżą :-/

Wysłany: 2009-06-21, 19:04 

o ja bede na targach w pazdzierniku jakos to sie porozgladam:D

kingusia80 
Początkująca

Wysłany: 2009-07-10, 14:08 

ja tez mam te ziemie egiptu firmy bikor, podobno jedyna oryginalna i przyznam szczerze ze jestem z niej bardzo zadowolona, baaaaaardzo wydajny kosmetyk,
mam tez cienie do oczu, fajne bo mozna mieszac kolorki, pedzle jednak kupilam inne bo ich byly strasznie drogie ;-)

fajna_babka 
Początkująca

Wysłany: 2009-07-13, 05:54 

pati napisał/a:
fajna_babka Nie zgodzę się, tego kosmetyku się nie wciera
Oj .. źle się wyraziłam, słowa mi zbrakło :oops:

Odpowiedz do tematu