Jeśli Ci nie smakuje, to możesz spróbować zielonej herbaty w formie nutrikosmetyku. Equavie ma taki w swojej ofercie. W składzie jest wyciąg z zielonej herbaty i zielonej kawy.
Leneczka Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-15, 15:08
Do zielonej herbaty trzeba się po prostu przyzwyczaić;) Po jakimś czasie zaczyna smakować;)
Mart Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-03-15, 15:29
po jakimś czasie powiadacie... to już wiem czemu po trzech razach nadal mam do niej obojętny stosunek... Jednak wolę Herbaciany Ogród, owocowe herbaty zdecydowanie bardziej mi odpowiadają.. i też są zdrowe zatem nie wiem czy będę jeszcze stawać w szranki z zieloną :)
dziewczyny, mam pytanie: od pewnego czasu po zielonej mam zgagę. któraś z Was wie może, czemu wcześniej tak nie miałam, piłam często, a teraz nawet po jednym kubku po ok. godzinie zaczyna mnie męczyć zgaga. nie wiem, co robić odstawić, czy pić mimo to w końcu zdrowa jest i pyszna...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Forday Coś już napisała
Wysłany: 2011-07-25, 13:22
A może będzie lepiej, jesli zmienisz markę herbaty, której pijesz?
to jest naprawde okropne mada miała zgagę na zieloną od zawsze, więc się cieszyłam, że ja tak nie mam. a się okazuje, że jak zwykle jak nie urok to... zawsze pod górkę, szkoda słów
Pierwsze słyszę o zgadze po zielonej herbacie... Ja piję w dużych ilościach, różne różniaste - nie mam ulubionej marki czy typu i zawsze świetnie się po niej czuję...:) Może odstawcie, dziewczyny, na jakiś czas, później wróćcie i zobaczycie, jak reagujecie...:)
wyczytałam, że zgaga po zielonce wynika z faktu, że garbniki w niej zawarte wpływają na zwiększenie produkcji kwasu w żołądku. dlatego nie jest polecana dla osób, które mają takie problemy jak wrzody czy nadkwaśność (to chyba będę także ja). słyszałam jednak, że można spróbować robić sobie słabszy napar (z mniejszej ilości liści) i parzony krócej niż 5 minut. spróbuję - jeśli zgaga dalej będzie mi się utrzymywać, chyba będę musiała zrezygnować. co będzie straszne, bo uwielbiam zieloną
You Użytkowniczka
Wysłany: 2012-04-24, 17:23
Ja nie znoszę zielonej, ale moja przyjaciółka się uparła że mam pić bo to dla zdrowia figury itp, mam zieloną z żurawiną nie wiem jakiej firmy. W smaku znośna ale właśnie delikatną zgagę po niej mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum