Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: glowie, pod, skora, zgrubienie

Zgrubienie pod skórą na głowie
Autor Wiadomość
pansosi 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-25, 21:54 Zgrubienie pod skórą na głowie

Witam,

Od jakiegoś czasu pod skórą na głowie (pod włosami) mam wyczówalne zgrubienie. Wraz z żoną nazywam go obcym. A to dlatego że raz "obcy" jest większy a raz mniejszy.
Lekarz nazwał go "tłuszczakiem"

Generalnie zwiększa się w gorących okresach roku. Latem broń boże nie mogę mieć dłuższych włosów. Ogólnie jako że uprawiam dużo sportu mam z tym niezłą jazdę. Zaniedabanie obcego moze sie skończyć zapaleniem skóry i packiem łysej skóry. Lekarz powiedział że można to usunąć hirurgicznie. Generalnie chyba był zmęcziony życiem. Bo oprócz przepisania maści to niewiele mi pomógł.

Czy istnieje możliwość rozpuszczenia tego zgrubienia - zrobienia czegoś dzięki czemu nie będę musił się martwić tym paskudztwem - ale bez ingerencji hirurga.

Jeśli tak to porsze o podpowiedź. W sumie się znam torche na tematach związanych z kosmetykami - ale moja wiedza nie daje mi w tym przypadku nic...

pozdrawiam,

W ch

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-02-25, 22:11 

Jak lekarz powiedział, że chirurgicznie, a maść Ci nie pomaga, to wychodzi na to, że tylko chirurgicznie można to usunąć...
Moja siostra miała coś takiego (też na głowie) i też jej wycinali. Dali jej miejscowe znieczulenie, wycieli i pojechała do domu, nie musiała nawet w szpitalu zostać. Później tylko na kontrole.

ZnanySalon 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-10, 10:29 

Nie ma innej możliwości niż zabieg,poniewaz to nie jest na skórze tylko pod skórą.

Odpowiedz do tematu