empire324 Początkująca
Wysłany: 2010-01-19, 16:37
Żel,tonik,peeling HELP
Witam wszystkich jestem nowy na forum i piszę tego posta dlatego, że nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie na forum.Mam taki problem ,że mam na twarzy wiele zatkanych porów,tłustą cerę.I czy mógłby ktoś mi doradzić jakieś delikatne peelingi,żele,toniki i kremy dla cery tłustej żeby się nie swieciła i żebym mógł wyszyścić te pory i je zwężyć?Czytałem o serii Garnier czysta skóra i Loreal Pure zone,ale podobno zawierają alkohol i podrażniają skórę. Mam 16 lat i delikatną skórę.Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-19, 18:42
Do cery tłustej najlepszy będzie peeling ziarnisty, ewentualnie enzymatyczny (delikatniejszy), odblokuje pory, oczyści. Spokojnie możesz go używać raz w tygodniu. Unikaj kosmetyków natłuszczających. Napisz co do tej pory używałeś.
empire324 Początkująca
Wysłany: 2010-01-20, 20:20
Do tej pory używałem jedynie kremu nawilżającego dove , nivea i peeling grubo ziarnisty Lirene Beauty Care.A co byś polecała z toników i żeli oczyszczających? Słyszałem , że Ziaja ma delikatne.Nadadzą się ?
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-01-20, 20:38
Ziaja z serii Nuno nadawałaby się dla Ciebie
Właśnie krem ma lekka konsystencję, w serii jest jeszcze żel do mycia twarzy, tonik, właśnie krem antybakteryjny i maseczka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum