Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: naruralnych, paznokciach, zel

Żel na paznokciach naruralnych
Autor Wiadomość
maidanka 
Początkująca

Wysłany: 2007-09-10, 15:22 Żel na paznokciach naruralnych

Podobaja mi sie zwykłe zazelowane paznokcie ale na moich pazurkach wogóle nie trzyma się zel Próbowałam 2 razy i juz w 1 tyg odpadł tak jak lakier. Tipsy trzymały mi się tylko 3 tyg. Jak myślicie czy to wina dziewczyny która robiła mi paznokcie ( poszłam do niej bo to znajoma kolezanki i to była spontaniczna decyzja) czy po prostu moje paznokcie nie tolerują żelu :-(

Darish:)

Wysłany: 2007-09-10, 15:32 

nie wiem czy to od tego zalezy bo sie nie znam na tipsach ale slyszalam jak ostatnio kolezanki rozmawialy, ze paznokcie im poodpadaly bo nie byly odtluszczone..

maidanka 
Początkująca

Wysłany: 2007-09-11, 07:24 

dzięki za odpowiedz :-)

Wysłany: 2007-09-11, 18:32 

heh nie ma za co ;)
ale ja bym raczej stawiala na to nieodtluszczenie paznokci.
Tak samo slyszalam, ze gorzej na paznokcie dziala plyn do mycia szyb niz Domestos do toalet. Plyn do szyb bardziej wchodzi w reakcje z tipsami i trzeba myc okna w rekawiczkach.

ElenaMaster 
Użytkowniczka

Wysłany: 2007-09-30, 15:30 

Witaj:) Dobrze wykonana usługa utrzymauje żel do 3 tygodni. Czyli do nastepnego uzupełniania.
A powodow odchodzenia jest baaardzo duzo...odtluszczanie to jedna z wielu.

Darianna 
Początkująca
All 4 Nails Team

Wysłany: 2008-07-20, 15:10 

Zwykle przy naturalkach chodzi o nieprawidłowe zalanie wolnego brzegu paznokcia- żel wtedy odpryskuje od końca paznokci.

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-08-03, 22:14 

przyczyn odchodzenia żelu może być wiele
źle odtłuszczona płytka
źle przygotowana płytka przed nałożeniem
zalanie skórek żelem
czasem winna jest klientka jeśli źle się z mini obchdzi ponieważ również paznokcie przedłużane muszą być odpowiednio pielęgnowane.
zaburzenia hormonalne.
nawyk grzebania przy paznokciach :podwadzanie

Wysłany: 2008-08-04, 16:28 

makczar napisał/a:
nawyk grzebania przy paznokciach :podwadzanie

ja mam tak :D i wiecznie mi sie lamia :P
ale teraz zauwazylam dziwna rzecz;p jakos mi tak paznokcie stwardnialy ze sa tak mocne jak tipsy a nigdy takie nie byly.. wiecznie rozdwojone i krotkie;p
ciesze sie bo w koncu jakos wygladaja:))) moze to od tipsow, mialam dwa razy ;p

magda57 
Początkująca
firma CALMAKGEL

Wysłany: 2009-04-02, 15:19 

Najlepiej na naturalnych paznokciach sprawdzaja sie żele typu soak-off , silikonowe, ponieaz sa bardzo elastyczne i pracują razem z paznokciem. Nie odpryskują, nie podchodza powietrzem ( o ile prawidłowo przygotowany paznokieć i nałożony żel),są
cienkie i te na których ja pracuję w ponad 80 kolorach w większości takich, jak lakiery do paznokci. Idealnie wyglądają na stopach i to prawie przez 2 miesiące , do nastepnego uzupełnienia.

kngz 
Gaduła ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-04-02, 20:04 

Dwa miesiące nie uzupełniać paznokci? ło to trochę długo magda57, większości osób już by się nie trzymało :-/

magda57 
Początkująca
firma CALMAKGEL

Wysłany: 2009-09-01, 18:30 

Tak, tak... Uzupełniłam sobe zel na stopach w czerwcu i nastepne uzupełnienie zrobiłam tydzień temu.

Odpowiedz do tematu