maidanka Początkująca
Wysłany: 2007-09-10, 15:22
Żel na paznokciach naruralnych
Podobaja mi sie zwykłe zazelowane paznokcie ale na moich pazurkach wogóle nie trzyma się zel Próbowałam 2 razy i juz w 1 tyg odpadł tak jak lakier. Tipsy trzymały mi się tylko 3 tyg. Jak myślicie czy to wina dziewczyny która robiła mi paznokcie ( poszłam do niej bo to znajoma kolezanki i to była spontaniczna decyzja) czy po prostu moje paznokcie nie tolerują żelu
nie wiem czy to od tego zalezy bo sie nie znam na tipsach ale slyszalam jak ostatnio kolezanki rozmawialy, ze paznokcie im poodpadaly bo nie byly odtluszczone..
maidanka Początkująca
heh nie ma za co ;)
ale ja bym raczej stawiala na to nieodtluszczenie paznokci.
Tak samo slyszalam, ze gorzej na paznokcie dziala plyn do mycia szyb niz Domestos do toalet. Plyn do szyb bardziej wchodzi w reakcje z tipsami i trzeba myc okna w rekawiczkach.
Witaj:) Dobrze wykonana usługa utrzymauje żel do 3 tygodni. Czyli do nastepnego uzupełniania.
A powodow odchodzenia jest baaardzo duzo...odtluszczanie to jedna z wielu.
_________________ Centrum Szkoleniowe
Master Professional
Krakow ul. Lubicz 3
Darianna Początkująca All 4 Nails Team
Wysłany: 2008-07-20, 15:10
Zwykle przy naturalkach chodzi o nieprawidłowe zalanie wolnego brzegu paznokcia- żel wtedy odpryskuje od końca paznokci.
przyczyn odchodzenia żelu może być wiele
źle odtłuszczona płytka
źle przygotowana płytka przed nałożeniem
zalanie skórek żelem
czasem winna jest klientka jeśli źle się z mini obchdzi ponieważ również paznokcie przedłużane muszą być odpowiednio pielęgnowane.
zaburzenia hormonalne.
nawyk grzebania przy paznokciach :podwadzanie
ja mam tak :D i wiecznie mi sie lamia :P
ale teraz zauwazylam dziwna rzecz;p jakos mi tak paznokcie stwardnialy ze sa tak mocne jak tipsy a nigdy takie nie byly.. wiecznie rozdwojone i krotkie;p
ciesze sie bo w koncu jakos wygladaja:))) moze to od tipsow, mialam dwa razy ;p
magda57 Początkująca firma CALMAKGEL
Wysłany: 2009-04-02, 15:19
Najlepiej na naturalnych paznokciach sprawdzaja sie żele typu soak-off , silikonowe, ponieaz sa bardzo elastyczne i pracują razem z paznokciem. Nie odpryskują, nie podchodza powietrzem ( o ile prawidłowo przygotowany paznokieć i nałożony żel),są
cienkie i te na których ja pracuję w ponad 80 kolorach w większości takich, jak lakiery do paznokci. Idealnie wyglądają na stopach i to prawie przez 2 miesiące , do nastepnego uzupełnienia.
_________________ "Calmakgel" Magdalena Kiszko - importer żeli CALGEL oraz dyplomowany szkoleniowiec tej marki. www.calgel.com.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum