Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mycia, nie, pewnej, rozumiem, rzeczy, twarzy, zel

żel do mycia twarzy - nie rozumiem pewnej rzeczy
Autor Wiadomość
zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-30, 11:41 żel do mycia twarzy - nie rozumiem pewnej rzeczy

Witam, nie rozumiem pewnej rzeczy, firmy kosmetyczne robia jakies zele jakies pianki jakies plyny do mycia twarzy przeciw tradzikowi, jest napisane ze zapobiega pryszczom i w skłądzie ma alkohol i bardzo duzo opini na temat takich kosmetykow z alkoholem jest negatywnych ze wysusza i powstaje jeszcze wiecej pryszczy, stosowalem z alkoholem i bez alkoholu i efekt jest ten sam, wysuszona skora, umyje wieczorem i czuje taka sciagnieta skore, stosowalem ziaje, clean&clear, perfecte, Care&control, jakies chyba loreala i tam jeszcze pare ale juz nie pamietam i efekt taki sam,nie wiem co mam zrobic, moze sprobowac AA HELP - KREM-ŻEL DO MYCIA TWARZY, moja cera nie jest mocno tradzikowa, mam troche bliznek ale nie duzych po roznych pryszczach, niekiedy wyskakuja mi jakies pryszcze ale to nie duzo, co mi polecacie? jakie zel do mycia twarzy i jaki krem? moze moj blad polega na tym ze po wieczornym umyciu twarzy nie stosuje zadnego kremu tylko ide spac, stosuje krem tylko po rannym umyciu twarzy, z gory wielkie dzieki za pomoc

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-09-30, 11:55 

a nie myślałaś o czymś punktowym na wypryski?żel, roll-on itp :?:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-09-30, 12:09 

Spróbuj nałożyć po umyciu twarzy krem, na pewno zauważysz różnicę, a jeśli skóra dalej będzie napięta to wtedy zmienić żel.

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-30, 12:24 

a jaki najlepszy, najmocniejszy bedzie zel punktowy? jaka dokladnie firma i rodzaj?

po nalozeniu kremu nie bedzie naciagnieta, ale jak wstaje rano to wygladam jakbym sie maslem posmarowal dlatego nie smaruje

p.s. jestem chłopakiem, 22 lat

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-09-30, 13:00 

A nie możesz po prostu kupić sobie mleczka i toniku, np. ZIAJA (ogórkowa, czy aloesowa seria, ponoć masło kakaowe też jest fajne). Przynajmniej nie będziesz narażona na negatywne składniki w "NASZEJ WODZIE". Spróbuj, naprawdę warto.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-30, 13:01 

peeling, potem polecalabym nivea visage young - zel do mycia twarzy i na koniec ewentualnie cos punktowego. jak dobrze kojarze to garnier ostatnio cos tam wprowadzil takiego, albo nivea.

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-30, 13:05 

Paulinko, ja np. po tej serii nivea miałam okropne uczulenie :/ strasznie piekła mnie buzia...

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-30, 13:08 

widac kazda buzia inaczej reaguje.
moja mlodsza siostra tez ma delikatny tradzik i u niej jest zmiana po nim.
ja osobiscie tez nie moge go uzywac, ale ja mam strasznie delikatna buzie.
nigdy w zyciu nie mialam pryszcza, wiec ten zel jest dla mnie za mocny.

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-30, 13:36 

stosowalem serie ziaja, po toniku wyskakiwaly mi jeszcze wieksze pryszcze, najpierw stosowalem zel antybakteryjny potem tonik, twarz robila sie fajna ale z pryszczami byl klopot, stosowalem tonik bio aloesowy

peelingu uzywam zawsze po goleniu czyli co 4 dni

najbardziej pasuje mi chyba tonik do mycia twarzy ziaja antybakteryjny i do tego krem nivea for men nawilzajacy

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-30, 13:41 

Może to nie tzw. pryszcze, tylko po prostu trądzik. A trądzik to trądzik, leczy się go wewnętrznie i dermatologicznie. Najpierw lekarz, później ew. dobór kosmetyków.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-09-30, 13:45 

przepraszam że zwróciłam się do Ciebie zxcvbnm w rodzaju żeńskim :oops:
a ja myślałam o Garnierze-krem na wypryski, teraz jest też taki roll-on zapytaj o niego Pati bo z tego co pamiętam to ona kupowała :-P
a ten tonik z Ziai to o ten z serii nuno chodzi? bo w tej serii i krem jest super i żel myjący, a pewnie wiesz że fajnie jest stosować jedną serię kosmetyków, bo wtedy one świetnie się uzupełniają :-)

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-30, 13:49 

No ja kojarzę tego pana, bo już jeden temat był poświęcony temu... Skoro nic nie pomaga, pozostaje dermatolog... A tonik aloesowy z ziaji jest tak delikatny, że niemożliwością jest powstawanie pryszczy. Poza tym, mówiliśmy poprzednio o samym toniku, a nie o stosowaniu go z żelem antybakteryjnym z pewnie całkiem innej i firmy i serii...

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-09-30, 14:58 

A może po prostu zapłacić za wizytę w salonie a nie liczyć na to że jak się kupi dwie siatki kosmetyków w rossmanjie to one coś pomoga.

sorry jak kogoś urazilam

zxcvbnm 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-01, 01:25 

narazie bede stosowal zel do mycia twarzy antybakteryjny ziaja i do tego krem nivea for men

powiecie mi czym sie rozni krem NIVEA SOFT INTENSYWNIE NAWILZAJACY od NIVEA NAWILZAJACY FOR MEN wiem ze sie rozni cena i to duzo, cos pisaliscie ze ten soft zatyka pory itd ze do twarzy sie nie nadaje a ten for men nie zatyka i jest ok?

pati 
pati

Wysłany: 2009-10-01, 09:13 

Posłuchaj, masz problemy z trądzikiem... Nie używaj wszystkich kosmetyków, jakie Ci wejdę w rękę. Ja np. nigdy nie mogłam używać Nivea soft, strasznie mnie uczulał... A z buzią trądzikową trzeba uważać jeszcze bardziej... Proszę Cię, zgłoś się do tego dermatologa... :-/

Odpowiedz do tematu