zxcvbnm Coś już napisała
Wysłany: 2009-09-30, 11:41
żel do mycia twarzy - nie rozumiem pewnej rzeczy
Witam, nie rozumiem pewnej rzeczy, firmy kosmetyczne robia jakies zele jakies pianki jakies plyny do mycia twarzy przeciw tradzikowi, jest napisane ze zapobiega pryszczom i w skłądzie ma alkohol i bardzo duzo opini na temat takich kosmetykow z alkoholem jest negatywnych ze wysusza i powstaje jeszcze wiecej pryszczy, stosowalem z alkoholem i bez alkoholu i efekt jest ten sam, wysuszona skora, umyje wieczorem i czuje taka sciagnieta skore, stosowalem ziaje, clean&clear, perfecte, Care&control, jakies chyba loreala i tam jeszcze pare ale juz nie pamietam i efekt taki sam,nie wiem co mam zrobic, moze sprobowac AA HELP - KREM-ŻEL DO MYCIA TWARZY, moja cera nie jest mocno tradzikowa, mam troche bliznek ale nie duzych po roznych pryszczach, niekiedy wyskakuja mi jakies pryszcze ale to nie duzo, co mi polecacie? jakie zel do mycia twarzy i jaki krem? moze moj blad polega na tym ze po wieczornym umyciu twarzy nie stosuje zadnego kremu tylko ide spac, stosuje krem tylko po rannym umyciu twarzy, z gory wielkie dzieki za pomoc
A nie możesz po prostu kupić sobie mleczka i toniku, np. ZIAJA (ogórkowa, czy aloesowa seria, ponoć masło kakaowe też jest fajne). Przynajmniej nie będziesz narażona na negatywne składniki w "NASZEJ WODZIE". Spróbuj, naprawdę warto.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-09-30, 13:01
peeling, potem polecalabym nivea visage young - zel do mycia twarzy i na koniec ewentualnie cos punktowego. jak dobrze kojarze to garnier ostatnio cos tam wprowadzil takiego, albo nivea.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-09-30, 13:08
widac kazda buzia inaczej reaguje.
moja mlodsza siostra tez ma delikatny tradzik i u niej jest zmiana po nim.
ja osobiscie tez nie moge go uzywac, ale ja mam strasznie delikatna buzie.
nigdy w zyciu nie mialam pryszcza, wiec ten zel jest dla mnie za mocny.
zxcvbnm Coś już napisała
Wysłany: 2009-09-30, 13:36
stosowalem serie ziaja, po toniku wyskakiwaly mi jeszcze wieksze pryszcze, najpierw stosowalem zel antybakteryjny potem tonik, twarz robila sie fajna ale z pryszczami byl klopot, stosowalem tonik bio aloesowy
peelingu uzywam zawsze po goleniu czyli co 4 dni
najbardziej pasuje mi chyba tonik do mycia twarzy ziaja antybakteryjny i do tego krem nivea for men nawilzajacy
Może to nie tzw. pryszcze, tylko po prostu trądzik. A trądzik to trądzik, leczy się go wewnętrznie i dermatologicznie. Najpierw lekarz, później ew. dobór kosmetyków.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-09-30, 13:45
przepraszam że zwróciłam się do Ciebie zxcvbnm w rodzaju żeńskim
a ja myślałam o Garnierze-krem na wypryski, teraz jest też taki roll-on zapytaj o niego Pati bo z tego co pamiętam to ona kupowała
a ten tonik z Ziai to o ten z serii nuno chodzi? bo w tej serii i krem jest super i żel myjący, a pewnie wiesz że fajnie jest stosować jedną serię kosmetyków, bo wtedy one świetnie się uzupełniają
No ja kojarzę tego pana, bo już jeden temat był poświęcony temu... Skoro nic nie pomaga, pozostaje dermatolog... A tonik aloesowy z ziaji jest tak delikatny, że niemożliwością jest powstawanie pryszczy. Poza tym, mówiliśmy poprzednio o samym toniku, a nie o stosowaniu go z żelem antybakteryjnym z pewnie całkiem innej i firmy i serii...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-09-30, 14:58
A może po prostu zapłacić za wizytę w salonie a nie liczyć na to że jak się kupi dwie siatki kosmetyków w rossmanjie to one coś pomoga.
sorry jak kogoś urazilam
zxcvbnm Coś już napisała
Wysłany: 2009-10-01, 01:25
narazie bede stosowal zel do mycia twarzy antybakteryjny ziaja i do tego krem nivea for men
powiecie mi czym sie rozni krem NIVEA SOFT INTENSYWNIE NAWILZAJACY od NIVEA NAWILZAJACY FOR MEN wiem ze sie rozni cena i to duzo, cos pisaliscie ze ten soft zatyka pory itd ze do twarzy sie nie nadaje a ten for men nie zatyka i jest ok?
Posłuchaj, masz problemy z trądzikiem... Nie używaj wszystkich kosmetyków, jakie Ci wejdę w rękę. Ja np. nigdy nie mogłam używać Nivea soft, strasznie mnie uczulał... A z buzią trądzikową trzeba uważać jeszcze bardziej... Proszę Cię, zgłoś się do tego dermatologa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum