musze sie poprawic, nie ma tipsow akrylowych albo zelowych tips to tips on jest plastikowy... to nie zlosliwie Anula, zeby nie bylo ze sie madrze albo cos
wg mnie jedyna roznica miedzy zelem a akrylem jest taka ze zel jest bardziej plastyczny lepiej sie na nim pracuje paznokcia latwiej opracowac chociaz moge sie mylic zalezy co kto lubi
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-04, 09:30
Właśnie dobrze, że mnie poprawiłaś :) Przynajmniej wiem jakich błędów już nie popełniać. Swoja drogą wiele razy się spotkałam "tipsy żelowe, czy akrylowe" stąd taki błąd.
dzisiaj bylam w salonie na praktykach i wlasnie widzialam jak kosmetyczka robila akrylowe paznokcie.. wygladalo to jak manicure francuski tylko innymi materialami :P
i nie byl to zaden tips:P
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-04, 18:34
Źle napisałam w temacie, mianowicie chodzi mi czy żel lub akryl, który się nakłada na paznokcia, jest lepszy - min chodzi mi o wytrzymałość itp ogólnie różnice czy jakieś większe są.
wytrzymalosc zalezy raczej od umiejetnosci stylistki paznokci chociaz w mniejszym, wiekszym stopniu od jakosci zelu/akrylu trzeba zainwestowac w zel czy akryl dobrej firmy
_________________ "Jakie to piękne, gdy dziewczyna zapomina, że jest dobrze wychowana."
osobiście uwielbiam żel... dłużej mi się trzyma...w momencie , kiedy moja mama miała przedłużane paznokcie poprzez SZABLON, wystarczyły 2 dni i akryl odpadał...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-06, 09:14
pati napisał/a:
osobiście uwielbiam żel... dłużej mi się trzyma...w momencie , kiedy moja mama miała przedłużane paznokcie poprzez SZABLON, wystarczyły 2 dni i akryl odpadał...
to zależy od umiejętności stylistki, jak jest dobrze wykonany to nie odpada, od tipsów naklejanych na paznokieć powoli się odchodzi w salonach. z tego co wiem większość uzywa szablonów
wszystkie klientki ktore przychodza do salonow chca miec robione paznokcie na szablonie. Wiadomo tips niszczy plytke paznokcia a raczej klej na ktorym sie trzyma
yoana30 Coś już napisała
Wysłany: 2009-05-07, 23:07
jest taka jedna spoko francuska firma ale nie pamietam jak sie nazywala.moja kolezanka uzywala przez miesiac i mowila ze spoko.
Dzisiaj w salonie ogladalam proces robienia akrylu.
Moze mi ktos powiedziec albo pokazac paznokcia przed i po?
Wg mnie przychodzily same kobiety z ladnymi paznokciami a po 2h wychodzimy z takimi samymi tylko blyszczacymi (?)
Nie kapuje wogole o co chodzi w tym systemie pracy:P
Paznokciami wogole sie nie interesuje i nie orientuje sie w tych metodach;/
Wiem tylko co to tips
po 2h wychodzimy z takimi samymi tylko blyszczacymi (?)
akryl jest metoda przedluzania paznokci dzieki akrylowi szklanemu lub rozowemu otrzymujemy naturalny wyglad płytki→ tak jak napisałas "z takimi samymi"
a to ze sie tak blyszcza zawdzieczaja temu ze po nalozeniu akrylu i jego opracowaniu trzeba akrylowi nadac blysk (natomiast zel juz go ma w sobie ze tak to powiem) tzn stylistka smaruje płytkę oliwką i poleruje polerka... no i troche sie musi omachac ta polerka niestety ale potem pieknie naturalnie blyszcza na koniec mozna pomalowac dodatkowo Top Coat-em dla utrzymania efektu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum