lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-10, 13:18
zdrowy styl życia i piękny wygląd a dieta
Jakie są Wasze sposoby na piękny wygląd? Czy macie jakieś specjalne diety, żeby wyglądać młodo i zdrowo? Jak podchodzicie do tematu diet? Czy uważacie, że odpowiednia dieta ma wpływ na nasz wygląd i może zahamować proces starzenia się organizmu? Jeśli tak, to jaka to powinna być dieta?
Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-06-10, 15:41
Nie jestem entuzjastką diet "gazetowych". Zazwyczaj brakuje im składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Czytałam o sensownej diecie eliminacyjno-rotacyjnej opracowywanej przez klinikę Vimed z Warszawy. Stosuje ją na przykład Marina Łuczenko a jej urody i pięknej figury nie można odmówić. Jestem przekonana że dieta i tryb życia potrafi dokonać cudów i poprawić wygląda. Tak samo jak nieodpowiednia dieta może go zrujnować.
Żeby osiągnąć efekt pięknego ciała możemy stosować diety i ćwiczenia ale to nie wszystko. Myślę, że niezbędnym elementem jest stosowanie dobrych kosmetyków. Sama zaczęłam szukać dobrych naturalnych kosmetyków i znalazłam. Produkowane są nową technologią, która nazywa się NANOtechnologią. Tutaj zacytuję tekst ze strony: Woda składa się z grup cząsteczek H2O. Dzięki wykorzystaniu najnowszych technologii duże skupiska cząsteczek wody ulegają rozbiciu na niewielkie, uporządkowane grupy tzw. klastery. Pojedyncza cząsteczka wody ma zaledwie 1 nm (nanometr) średnicy – stąd wywodzi się nazwa NANOwody.
Badania pozwoliły stwierdzić, że NANOwoda ma szczególne właściwości. Jest ona doskonałym rozpuszczalnikiem dla aktywnych związków oraz dzięki nanorozmiarom wyjątkowym nośnikiem substancji odżywczych w głąb skóry.
Odkrycie NANOwody dało impuls do poszukiwania jej zastosowań, którego jednym z efektów jest użycie NANOwody do wytwarzania wysokiej jakości kosmetyków. NANOwoda, po raz pierwszy na świecie pozwala skórze niemal całkowicie wchłonąć substancje aktywne i odżywcze zawarte w kosmetykach, wzmacniając i pielęgnując skórę z nieporównywalnie lepszym skutkiem.
Ja też nie stosuję żadnych diet, jem wszystko, ale w niezbyt dużych ilościach. No i o wodzie chyba nie muszę wspominać, ale ostatnio przeczytałam, że nie jest konieczne maltretowanie się dwoma litrami dziennie, wystarczy kontrolować kolor moczu, jeśli jest jasnego koloru to nie trzeba pić więcej niż dotychczas.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-15, 13:57
Oj ja też nie jestem zwolenniczką tego, żeby korzystać z gazet przy doborze diety. Bo wiadomo, że każdy człowiek jest inny i dla każdego zdrowe i skuteczne będzie coś zupełnie innego. Dlatego myślę, że jeśli chcemy się długo cieszyć zdrowiem i pięknym wyglądem dobrze jest się z kimś skonsultować.
Gdzieś czytałam, że warszawska kliniaka Vimed dobiera dietę indywidualnie do fenotypu każdego człowieka, co gwarantuje nam, że po pierwsze będzie ona skuteczna, ale też nie zrobi spustoszenia w naszym organizmie.
I nie mówię tutaj o tylko o dietach, które pomogą nam pozbyć się nam zbędnych kilogramów, ale też o takich które pomogą nam w tym, żeby długo cieszyć się zdrowym życiem i pięknym wyglądem.
Napewno to co jemy ma wpływ na nasz wygląd, oglądałyście może program "Jesteś tym co jesz"? Tam było widać idezlnie jak to co jemy wpływa na nasz wygląd i nie chodzi tu tulko o nadwagę, pojawiały się problemy z przewodem pokarmowym, problemy skórne. ja uważam, że należy jeść jak najwiecej warzyw i owoców, nie stosowac ekstremalnych diet, tylko wszystko ale z umiarem
malek1212 Początkująca
Wysłany: 2010-06-17, 15:16
Byc może nieco kontrowersyjne będzie to co napiszę, ale chciałam się tym z wami podzielic. Zauważyłąm swietne efekty w polepszaniu stanu skóry, włosów, ogólnie wyglądu po zastosowaniu głodówki.Klika dni kontrolowanej głodówki potrafi widocznie wpłynąc na polepszenie wyglądu.Do momentu kiedy nie spróbowałam nie miałam pojęcia jak dobroczynne ma to działanie.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 1571 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-06-17, 15:23
Kochana, wybacz, ale mi po głodówce włosy wypadały garściami, a skóra była chropowata wręcz przy spożywaniu ogromnej ilości wody i stałym nawilżaniu skóry...
nie ma nic wazniejszego od odpowiedniego odzywiania...
ja jestem zwolennikiem diet tluszczowych... polecam poczytac o takim czyms jak dieta NHE... CKD TKD...
zanim zaczniemy na czyms takim dobrze funkcjonowac minie troche czasu ale naprawde warto... w przypadku NHE mozemy sobie pozwolic az 2x w tygodniu na spozywanie owocow/ciastek etc...
reszte wcinamy tluszcze :)
ogolnie jestem miesozerny po to mam zeby... do tego smalec/maslo/orzechy/awokado/oliwa z oliwek/oliwki warzywa z niskim indexem glikogenicznym (pomidory/ogorek/cebula/szpinak/salata) i mozna naprawde dobrze wygladac :)
do tego zakup sobie kompleks witamin mysleze kobiecie wystarczy jakies zwykle centrum 2x dziennie :) i bedzie gitarka :)
jesli sie martwisz ze dieta taka jest zla to moge dodac ze robilem pelne badania krew/mocz okazuje sie ze calkowicie wszystko gra... sam tez sie czuje zdrowy i pelny sil :)
Klika dni kontrolowanej głodówki potrafi widocznie wpłynąc na polepszenie wyglądu.
Kontrolowana głodówka? czy kontrolowana czy nie to ja jestem przeciwko. Jak organizm ma funkcjonować kiedy nie dostarczamy mu żadnych składników skąd mógłby czerpać energię? Dla mnie to może nas porządnie osłabić.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 608 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-08-03, 10:06
kazdy lekarz wypowie sie negatywnie na temat glodowki - taka jest prawda.
rozumiem radykalna zmiane diety na jakis czas polegajacy na piciu wylacznie wody i jedzeniu np pieczywka chrupkiego - w ten sposob mozemy oczyscic organizm z niepozadanych skladnikow.
- zdrowa dieta
- gimnastyka
- kosmetyki
- dobry humor
no i kasa, żeby móc kupowac to zdrowe, a nie zawsze tanie jedzenie (np. ryż brązowy za 7 pln zamiast białego za 3 pln), kosmetyki no i ciuszki, żeby "opakować" ten ładny wygląd
jak to powiedziała niejaka Marilyn Monroe "Pieniądze szczęścia nie dają, ale pozwalają wygodniej być nieszczęśliwym"
_________________ ~ indie rock lover
fanfiction whore ~
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum