Vega Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-05-09, 12:54
Zdrowe zapychacze?
W temacie proponuję wymieniać się zdobyczami z półek sklepowych, które są smaczne, zdrowe i nie powodują zwiększenia oponki na naszych bioderkach.
Ja ostatnio dostałam do wypróbowania nowe twarożki Hochland, w których po raz pierwszy spotkałam się z kawałkami prawdziwych i świeżych warzyw. Stanowią idealną przekąskę w pracy, są bardzo odżywcze więc ssanie w żołądku z pewnością zagłuszą :) a przy tym smakują jak domowe.
A wy jakie zdrowe zapychacze polecacie?
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2011-05-10, 11:07
Jeśli Vega założyłaś taki fajny temat to ja muszę koniecznie powiedzieć o swoich nabytkach.
Po pierwsze marchew. Jest zdrową i pyszną przekąską i dodatkowo lekko zmienia odcień skóry na bardziej marchewkowy, bo trudno powiedzieć, żeby zmieniała na brązowy.
Po drugie kupuję w Lidlu jogurt naturalny Pilos, zawartość tłuszczu mniej niż 3%, czasem dodaję do tego jakiś aromat zapachowy, najczęściej waniliowy albo migdałowy, czasem dodaje słodzik albo odrobinę cukru i to jest mój smakołyk.
Po trzecie: maca o każdym smaku. Jem ją między posiłkami.
Owoce i warzywa przede wszytskim, kiedy mam ochotę coś przegryźć kroje warzywa (marchewkę, paprykę), czy inne sezonowe na małe paseczki i przekąska idealna.
Ja się staram by były pyszne i zdrowe, dajmy na to sałatka z szyneczki z ogóreczkiem kiszonym i pomidorkiem, albo zielony ogórek z jogurtem. To w domu,a w pracy jak nie mam czasu nic wcześniej przygotować kupuję twarożek z warzywami - rzodkiewką, czy papryką. Raczej unikam zakąszania głodu bułką, czy ciachem z cukierni.
No ciacho z cukierni - to do zdrowych przekąsek nie należy. U mnie jeszcze sprawdzają się jogurty, ale lubie tylko naturalne z owocami, które sama dobieram, mniam :)
Nocardia Początkująca
Wysłany: 2011-05-12, 22:51
Sałatki świetnie wypełniają, szczególnie lubie grecką. Jak ją zjem to od razu odechciewa mi się jeść.
Twarożki z Hochlanda tak samo jak Vega też stosuje. Jogurty troche rzadziej, ale też pojawiają się w mojej diecie.
Vega Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-05-17, 09:34
Te twarożki Hochland są bardzo praktyczne, ponieważ są rozsądnie "zapakowane" w pudełeczka które łatwo można zabierać w podróż i się nimi zajadać np. w pracy.
ewelinaori Coś już napisała
ja mogę polecić coś dla łakomczuchów. uwielbiam słodycze i różne przekąski, ostatnio zastąpiłam je orzechami i owocami suszonymi - nerkowce, brazylijskie, włoskie, migdały, jabłka suszone, itp. są pyszne i zdrowe :)
Mart Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-11-21, 17:41
Ide dokładnie w tym samym kieunku, mogłabym garściami pochłaniać orzechy laskowe, ale też należy pamiętać że trzeba je jeść z umieram, dzienna porcja to właśnie taka garstka orzechów bo to głwónie tłuszcz.. :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum