dziewczyny! nie polecam odchudzania sie na wlasna reke za pomoca jakichs drakonskich diet z netu! moja kumpela wlasnie trafila do szpitala z takiego powodu! chciala szybko schudnac przed studniowka, ale final okazal sie tragiczny (na studniowke nawet nie poszla, bo dalej przebywala w szpitalu). dity, ktore znajdujemy nie sa sprawdzone ani dla nas przystosowane! jesli vhcemy schudnac, lepej udac sie do lekarza, ktory sam dobierze dla nas diete. albo chociaz korzystac z porad specjalistow, ktore mozna znalezc w roznych gazetach specjalizacyjnych czy na www.odchudzanie.org.pl. zle odchudzanie to nie zarty!
słowo dieta już większości się przejadła, źle się kojarzy, z wyrzeczeniami i niedojadaniem, ale czy tak musi być?
_________________ Lekarstwem na przyzwyczajenie jest inne przyzwyczajenie
Vega Stała bywalczyni
Wysłany: 2009-01-23, 15:20
Niekoniecznie możesz wybrać dietę, przy której niemusisz się wcale głodzić , poprostu dobierasz składniki łatwo przyswajalne przezswój organizm, mogę Ci coś podesłać jeśli jesteś zainteresowaana!
Bibliotekarka Coś już napisała
Trochę przypadkiem na nie wpadłam, bo właściwie nie odchudzam się, ale lubię zdrowo jeść. I dlatego codziennie prawie jem muesli, bo to zdrowe węglowodany i błonnik. Fitella się nie nudzi tak jak zwykłe muesli, bo codziennie możesz wybrać inny smak, a najgorsze jest jak codziennie prawie to samo się je, bo po pierwsze nudno a po drugie nie dostarcza się wszystkich składników odżywczych.
ulala, fajne te dietki, to muszę sobie je rzucic na pulpit i wprowadzic w życie, bo właśnie wzięłam udział w konkursie Postanawiam w Nwym Roku... i potrzebuję zadbać o sylwetkę, poprosze Was o wsparcie, bo samej to gubi sie gdzieś sens i motywację http://schudnijmy.pl/User...20W%C3%B3jcicka
Vega Stała bywalczyni
Wysłany: 2009-01-30, 15:33
Ja cię z hcęcią wespre, a swoją drogą to też musze się zarejestrować bo wiadomo motywacja i pomoc w trakcie odchudzania jest bardzo ważna!
Dziekuje! Uważam, że ważne jest :
- Jeśli postanowiłaś się odchudzać, poinformuj bliskich o swojej decyzji. Z pewnością wesprą cię i dodadzą otuchy. Nie od dziś wiadomo też, że mówienie innym o własnych wysiłkach pomaga w realizowaniu założeń.
- Czytaj również historie kobiet, które skutecznie poradziły sobie z nadwagą. Znajdziesz w nich motywację i inspirację
Ja sporo energii dostaje czytając blogi dziewczyn na schudnijmy.pl
A Was co napędza do walki o lepszą sylwetkę?
a co kiedy bliscy uważają , że zdrowe żywienie i odchudzanie jest WYŁĄCZNIE dla kogoś kto ma już co najmniej 20 kg nadwagi? Do tego nie mają wiedzy odnośnie zdrowego dietetycznego jedzenia i myślą , że banany i słodkie jogurty to jest bardzo dietetyczne...?
Bibliotekarka Coś już napisała
Wysłany: 2009-02-03, 12:48
No wiesz, banany właściwie są zdrowe, chociaż faktycznie dość kaloryczne w porównaniu do niektórych owoców. Jogurt owocowy to faktyczie mało dietetyczna rzecz, bo lepiej zjeść naturalny i dorzucić do niego świeże owoce albo musli. Wszystko trzeba jeść z umiarem i wtedy jest to zdrowe jedzenie. Jak się odchudzasz możesz jeść nawet słodkie musli, nawet z kawałkami czekolady albo suszonymi owocami, o ile nie przesadzasz z porcją!
a co kiedy bliscy uważają , że zdrowe żywienie i odchudzanie jest WYŁĄCZNIE dla kogoś kto ma już co najmniej 20 kg nadwagi? Do tego nie mają wiedzy odnośnie zdrowego dietetycznego jedzenia i myślą , że banany i słodkie jogurty to jest bardzo dietetyczne...?
dobry wątek podjęłaś, masz racje często tak się zdarza, bo słowo dieta, żywienie... jest zarejestrowane dla osób z nadwagą, otyłością. Zamyka sie ten temat i nie rozmawia, bo uważa się, że nas nie dotyczy...
Dzięki odpowiedniemu żywieniu możemy wyregulowac swoje zdrowie, zwalczyc depresje, poprawić humor, dodac energii...tak naprawde możemy zrobić wszystko...nawet sie zagłodzić.
Dlatego tak ważne jest odchudzanie w gronie osób z podobnymi problemami. Ja biorę udział w konkursie i dla mnie to jest element wsparcia całego procesu.
Vega Stała bywalczyni
Wysłany: 2009-02-09, 09:28
Zgadzam sie że wsparcie jest bardzo ważne dlatego już organizuje sobie kolejną grupę wsparcia w odchudzaniu bo Konkurs Schudnijmy Razem trwa tylko do końca lutego niestety!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum