Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: odchudzanie, takie, tylko, zdrowe

ZDROWE ODCHUDZANIE! i tylko takie!
Autor Wiadomość

agusia17

Wysłany: 2008-08-11, 16:38 ZDROWE ODCHUDZANIE! i tylko takie!

dziewczyny! nie polecam odchudzania sie na wlasna reke za pomoca jakichs drakonskich diet z netu! moja kumpela wlasnie trafila do szpitala z takiego powodu! chciala szybko schudnac przed studniowka, ale final okazal sie tragiczny (na studniowke nawet nie poszla, bo dalej przebywala w szpitalu). dity, ktore znajdujemy nie sa sprawdzone ani dla nas przystosowane! jesli vhcemy schudnac, lepej udac sie do lekarza, ktory sam dobierze dla nas diete. albo chociaz korzystac z porad specjalistow, ktore mozna znalezc w roznych gazetach specjalizacyjnych czy na www.odchudzanie.org.pl. zle odchudzanie to nie zarty!

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-08-13, 16:25 

Niedobrze;/ mi na szczescie takie pomysły do glowy nie przychodza;P

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2008-08-13, 17:23 

No wg mnie odchudzanie nie może być zdrowe... Różnica jest między odchudzaniem a dobraniem ODPOWIEDNIEJ DIETY... I jestem za tym drugim...

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-16, 22:47 

słowo dieta już większości się przejadła, źle się kojarzy, z wyrzeczeniami i niedojadaniem, ale czy tak musi być? :?:

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-23, 15:20 

Niekoniecznie możesz wybrać dietę, przy której niemusisz się wcale głodzić , poprostu dobierasz składniki łatwo przyswajalne przezswój organizm, mogę Ci coś podesłać jeśli jesteś zainteresowaana!

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-01-28, 00:25 

A co myślicie o takich dietach?

http://www.fitella.pl/pl/pages/display/60

Trochę przypadkiem na nie wpadłam, bo właściwie nie odchudzam się, ale lubię zdrowo jeść. I dlatego codziennie prawie jem muesli, bo to zdrowe węglowodany i błonnik. Fitella się nie nudzi tak jak zwykłe muesli, bo codziennie możesz wybrać inny smak, a najgorsze jest jak codziennie prawie to samo się je, bo po pierwsze nudno a po drugie nie dostarcza się wszystkich składników odżywczych.

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-29, 23:06 

ulala, fajne te dietki, to muszę sobie je rzucic na pulpit i wprowadzic w życie, bo właśnie wzięłam udział w konkursie Postanawiam w Nwym Roku... i potrzebuję zadbać o sylwetkę, poprosze Was o wsparcie, bo samej to gubi sie gdzieś sens i motywację :oops:
http://schudnijmy.pl/User...20W%C3%B3jcicka :lol:

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-30, 15:33 

Ja cię z hcęcią wespre, a swoją drogą to też musze się zarejestrować bo wiadomo motywacja i pomoc w trakcie odchudzania jest bardzo ważna!

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-01, 23:32 

Dziekuje! :lol:
Uważam, że ważne jest :
- Jeśli postanowiłaś się odchudzać, poinformuj bliskich o swojej decyzji. Z pewnością wesprą cię i dodadzą otuchy. Nie od dziś wiadomo też, że mówienie innym o własnych wysiłkach pomaga w realizowaniu założeń.
- Czytaj również historie kobiet, które skutecznie poradziły sobie z nadwagą. Znajdziesz w nich motywację i inspirację
Ja sporo energii dostaje czytając blogi dziewczyn na schudnijmy.pl
A Was co napędza do walki o lepszą sylwetkę?

NeL1984 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-02-02, 12:00 

a co kiedy bliscy uważają , że zdrowe żywienie i odchudzanie jest WYŁĄCZNIE dla kogoś kto ma już co najmniej 20 kg nadwagi? Do tego nie mają wiedzy odnośnie zdrowego dietetycznego jedzenia i myślą , że banany i słodkie jogurty to jest bardzo dietetyczne...?

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-02-03, 12:48 

No wiesz, banany właściwie są zdrowe, chociaż faktycznie dość kaloryczne w porównaniu do niektórych owoców. Jogurt owocowy to faktyczie mało dietetyczna rzecz, bo lepiej zjeść naturalny i dorzucić do niego świeże owoce albo musli. Wszystko trzeba jeść z umiarem i wtedy jest to zdrowe jedzenie. Jak się odchudzasz możesz jeść nawet słodkie musli, nawet z kawałkami czekolady albo suszonymi owocami, o ile nie przesadzasz z porcją!

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-06, 00:10 

NeL1984 napisał/a:
a co kiedy bliscy uważają , że zdrowe żywienie i odchudzanie jest WYŁĄCZNIE dla kogoś kto ma już co najmniej 20 kg nadwagi? Do tego nie mają wiedzy odnośnie zdrowego dietetycznego jedzenia i myślą , że banany i słodkie jogurty to jest bardzo dietetyczne...?

dobry wątek podjęłaś, masz racje często tak się zdarza, bo słowo dieta, żywienie... jest zarejestrowane dla osób z nadwagą, otyłością. Zamyka sie ten temat i nie rozmawia, bo uważa się, że nas nie dotyczy... :-/
Dzięki odpowiedniemu żywieniu możemy wyregulowac swoje zdrowie, zwalczyc depresje, poprawić humor, dodac energii...tak naprawde możemy zrobić wszystko...nawet sie zagłodzić. :-(
Dlatego tak ważne jest odchudzanie w gronie osób z podobnymi problemami. Ja biorę udział w konkursie i dla mnie to jest element wsparcia całego procesu.

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-09, 09:28 

Zgadzam sie że wsparcie jest bardzo ważne dlatego już organizuje sobie kolejną grupę wsparcia w odchudzaniu bo Konkurs Schudnijmy Razem trwa tylko do końca lutego niestety!

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-02-12, 22:41 

Organizuj, a może dasz radę uzyskac swoja idealna wage do lutego?

Darish:)

Wysłany: 2009-02-13, 01:07 

bella napisał/a:
Organizuj, a może dasz radę uzyskac swoja idealna wage do lutego?

ale luty to juz dzis :D to chyba po ptakach;p

Odpowiedz do tematu