Od pewnego czasu w Polsce dostępne jest opalanie natryskowe w tubie. W przeciwieństwie do tradycyjnych systemów ręcznych nie pozostawia smug i przebarwień, schodzi równomiernie oraz pozwala na jednoczesne wykonanie zabiegu przygotowującego, opalającego i nawilżająego podczas jednej sesji. Wszystko trwa ok. 3 min. Wysuszone jescze w kabinie ciało jest od razu gotowe do ubrania. Klient ma możliwość wyboru jednego z trzech dotępnych odcieni opalenizny: jasnej, średniej i ciemnej. Trwałość zabiegu to 7 - 14 dni w zależności od szybkości złuszczania sie naskórka.
W Polsce dostępne są 2 urządzenia do tego typu opalania: MysticTan i VersaSpa.
W przeciwieństwie do solarium z takiego zabiegu mogą korzystać także osoby z chorobami skórnymi, kobiety w ciąży oraz dzieci.
Czy ktoś korzystał już z tego typu opalania?
Ja chciałam się na to wybrać, ale boję się, że po zabiegu moja opalenizna będzie zostawała na białych ubraniach... Poza tym koszt 1 zabiegu to ok. 100 zł... czyli na miesiąc ok. 200zł wychodzi. Trochę drogo.
Niestety takie opalanie nie wychodzi równomiernie. Jest wyraźna różnica w porównaniu do opalania air brush kiedy klientkę opala kosmetyczka. Sama takie wykonuję i na kabinę w swoim gabinecie nie zdecydowałam się. Każdy klient jest inny i maszyna nigdy nie stworzy naturalnego efektu. Odradzam.
Ja też raczej sceptycznie jestem do tego nastawiona. Co prawda przeszło mi nawet przez myśl, żeby spróbować, ale zorientowałam się troche po internecie i zwątpiłam. Tak jak pisze Lulewna rzadko kiedy wychodzi ten zabieg równomiernie. To ja już wolę naturalne Słońce, które jest przynajmniej za darmo niż płacić 100 zł
Molik2008 Coś już napisała
Wysłany: 2011-07-25, 13:50
Podzielam Wasze opinie. Jakoś nie jestem do tego wszystkiego pozytywnie nastawiona,może dlatego,że nie ufam tym wszystkim specyfikom który szybko przyspieszają opaleniznę,gdzieś musi być haczyk.
Nic w sumie nie zastąpi wylegiwania sie na słoneczku:) Gdyby tylko nie niosło to ze sobą takich poważnych konsekwencji to ja bym w ogóle nie schodziła z leżaka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum