Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: paznokci, zdobienie

zdobienie paznokci
Autor Wiadomość
makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-01-11, 23:36 zdobienie paznokci

Od dawna zdobienie jest moją pasją. Ogólnie uwielbiam pracować przy paznokciach. Jak na razie nie wykonuję tego zawodowo, co prawda mam kilka stałych klientek, które nastręczają mi nowe, ale to zbyt mało by już otworzyć własny interes. Ciekawi mnie czy wy również lubicie pracować przy swoich pazurkach, a może robicie to również zarobkowo?Podzielcie się swoimi opiniami na temat zdobienia i stylizacji paznokci. :-D

Kiara

Wysłany: 2007-01-12, 16:05 

makczar, zajmujesz sie tylko tipsami?? :-D ja nigdy nie miałam bo podobno mam ładne paznokcie i kolezanki mi odradzają, poniewaz tipsy strasznie niszcza płytke paznokcia :-? to prawda ze juz po kilku razach nalozenia zelu, płytka sie nie odbuduje??

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-01-13, 00:33 

zajmujesz sie tylko tipsami?? Nie wiem co miałaś na myśli. Jak możesz to sprecyzuj pytanie.
Przedłużaniem paznokci (akryl, żel) zajmuję się od niedawna. Najpierw zaczęłam od manicure i zdobienia paznokci, ponieważ bardzo mi się to spodobało więc zaczęłam pracować nad akrylem. W przyszłości chciałabym pracować w tym kierunku.
Jeśli chodzi o to czy żel i akryl niszczą paznokcie to moja odpowiedź brzmi nie.! Dodam jeszcze że chodzi mi o profesjonalnie przedłużanie paznokci. Owszem nieumiejętne założenie paznokci akrylowych np: poprzez złe zmatowienie płytki pazokciowej może uszkodzić paznokcie, rónwież taki sam skutek można uzyskać przez złe zdejmowanie akrylu np: poprzez odrywanie na siłe tipsa od naturalnego paznokcia. Paznokcie są przecież martwym wytworem nakórka i nie oddychają więc nie prawdą jest że przez nałożony akryl czy żel nie mogą oddychać. :lol
Ja osobiście jestem za akrylem ale skoro twoje naturalne paznokcie są ok. to nie ma sensu nakładać na nie żeleu ani akrylu.

Darish:)

Wysłany: 2007-01-14, 10:50 

Ja nie mam żelu, ale moja koleżanka przedłuza sobie nim paznokcie :-) podobają mi się ozdoby i wzorki, ale akurat kształt ma bardzo sztuczny. To i tak jest rzecz wzgledna i kazdy robi sobie taki jaki mu sie podoba. Zakłada go sobie na samych koncówkach paznokci. Robi to przewaznie z dodatkiem brokatu. Kiedys miała poprzyklejane płytki co w róznym świetle dawały rózny kolor :-) fajnie to wyglądało. Mozna powiedziec, ze paznokcie dopasowywały sie do ubran i otoczenia :)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-01-15, 22:39 

To właśnie podoba mi się w tych paznokietkach że tyle można z nimi wymyślać. Na naturalnym paznokciu wiele ozdób nie chce się trzmać głównie te trójwymiarowe. Lakier na naturalnych szybko schodzi a tipsy przez długi czas mają ładny i świerzy wygląd. :-D

Darish:)

Wysłany: 2007-01-16, 17:18 

Prawda :-) one fajnie wyglądają :-) chociaz nie zawsze mi sie ich kształt podoba, ale zawsze mozna według siebie wypiłowac pilniczkiem:)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-15, 12:29 

Ja od 2 lat zajmuje sie zdobieniem paznokci... ale to tak prywanie dla siebie, kolezanek. W przyszłośći zrobie sobie kurs...
Teraz mam ferie wiec daje odpocząc miom pazurkom i ich nie maluje
no na jednym duzym paznokci jest kwiatuszek ale to tyle hehehe :mrgreen:

Kiara

Wysłany: 2007-02-15, 18:53 

Ja tez lubie paznokcie malowac :-D ale tylko swoje moge :-) ostatnio sie mama odemnie zarazila i szaleje ze wzorkami :-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-15, 20:09 

Znacie może jakies fajne stronki ze wzorkami na pazurki?? :mrgreen:

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-18, 23:39 

Tu znajdziesz super wzorki http://www.euro-fashion.c...forum/index.htm

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-02-24, 18:46 

dziekuje :-) :-) :-)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-02-24, 22:03 

nie ma za co :mrgreen:

Zuczek27 
Początkująca
Zuczek27

Wysłany: 2007-03-17, 18:12 

Zdobienie pazurków jest super,uwielbiam to robić :-> Nawet wole malować wzorki niż wtapiać różne ozdoby w żel,chociaż to dopiero daje efekt :-)

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-03-18, 22:59 

ja również to uwielbiam. Wogóle kocham robić komuś panokcie już nawet nie wspomnę o swoich bo mogła bym przy nich spędzać godziny

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2007-03-19, 21:46 

paznokcie=NAŁÓG

Odpowiedz do tematu