Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ucho, uszy

Zatkane Uszy
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-07-11, 10:08 Zatkane Uszy

mam ogromny problem z zatykającym się ciągle, lewym uchem :-/ z prawym jest wszystko glanc, a oboje uszu myję zawsze tak samo (nigdy patyczkiem, delikatnie palcem i nigdy nie leję do niego wody, a że nie mam wanny, to też nie nurkuję cała, jak na basenie).
byłam u laryngologa z tym felernym uchem gdzieś tak w marcu. odetkał mi je, ale mu powiedziałam, że z tym uchem mam tak często, że chyba jest bardziej podatne na zbieranie się woskowiny czy coś. lekarz zalecił mi do domowego użytku ciekłą parafinę, którą zakupiłam od razu po opuszczeniu jego gabinetu, tak na wszelki wypadek, żeby mieć w domu. ale od marca kompletnie zapomniałam, jak mam jej użyć :-?

dziś wstałam z łóżka z zatkanym uchem i teraz pytanie do Was, dziewczyny: szukałam w necie sposobu użycia tej parafiny, ale chyba kompletnie nie umiem przeszukiwać netu (że jestem słaba w szukaniu to wiem, ale żeby aż tak?) bo wiem tylko, że mam zakroplić i tyle. no dzięki...

proszę o pomoc i odpowiedź, co po zakropleniu :?: czy mam leżeć na prawym boku, żeby ta parafina wleciała głębiej, ale potem na lewym, żeby wyleciała :?: jak się jej pozbyć z ucha, tej nalanej parafiny :?: czy mam się jej nie pozbywać i nie wylewać :?: co robić - skakać z głową przechylona na lewo :?: dmuchać mając zatkane usta i nos :?: potem oczyścić ucho wodą :?: nalać tam wody :?: gmerać palcem :?:

POMOCY :!: :!: :!:

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-11, 11:09 

W najbliższej przychodni mogą Ci wykonać ten zabieg. Jeżeli sama nie wiesz jak to zrobić poradź się jeszcze raz lekarza. Sama możesz sobie zaszkodzić...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-07-11, 12:35 

leelo, nie kombinuj tylko do lekarza.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-07-11, 12:46 

Ja sobie tak zatkałam uszy patyczkiem, że nic nie słyszałam na prawe i na lewe ucho. Tak sobie nagrzebałam. Nie słyszałam nic przez całe 2 dni. Najlepiej idź prywatnie na czyszczenie uszu, bo na kasę chorych będziesz czekała jakieś 3 tyg. Dziadostwo.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-07-11, 15:18 

Idź do sklepu ziołowego i kup świece do uszu, jedna kosztuje 4zł, a potrzebujesz 2 szt. Do zabiegu potrzebne są 2 świeczki, kubek z wodą, materiałowa szmatka, zapalniczka i 1 osoba do pomocy :)
Kładziesz się na boku, okrywasz ucho szmatką, tak żeby całe było zakryte, ale ta dziurka w uchu odsłonięta. Świeczkę trzeba zapalić i umieścić u uchu, później czekasz, aż spali się do sreberka(sreberko jest na zakończeniu świeczki). Jak się spali to gasisz w kubku z wodą i otwierasz sreberko żeby zobaczyć co ci z tego ucha wyszło. Drugie ucho tak samo. Zabieg jest mega przyjemny i relaksujący. Po zabiegu nie możesz wychodzić na dwór 2 godziny, więc najlepiej zrobić to wieczorem.
Powtarzać trzeba co 2 tygodnie, tak długo aż sreberko nie będzie całkiem czyste.
Wpisz w google ŚWIECOWANIE USZU, jak chcesz poczytać o tym wiecej.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-11, 21:57 

Agusia77, miałaś robione świecowanie? bo ja tylko widziałam.. Ciekawi mnie jakie to uczucie jest ;D

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-11, 22:41 

Miałam wiele razy, robię profilaktycznie zawsze na jesień. Super uczucie, jest ciepło słuchać szum i po prostu świetnie relaksuje. Spróbuj sobie, drogo nie jest, a tylko na zdrowie Ci to wyjdzie:)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-12, 12:22 

A ta osoba, która robi Ci świecowanie wie co i jak?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-12, 12:47 

Za pierwszym razem robiła mi to znajoma, która wie co i jak, teraz robi mi to chłopak. Świecowanie jest bardzo proste w wykonaniu.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-07-12, 19:43 

Właśnie na pierwszy raz bym wolała iść do kogoś kto wie co i jak ;D może kiedyś zrobię w okresie jesiennym ;)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2010-08-21, 18:25 

poszłam jednak do laryngologa. uprzedziłam, że jestem w niedługim stosunkowo czasie od ostatniej wizyty z tym samym uchem, ale ona sie tylko zaśmiała i powiedziała, że czasem tak już jest, że jedno zatyka się dużo częściej od drugiego :-)

a z tymi świecami to też w zasadzie dobry pomysł, może profilaktycznie spróbuję powykonywać 8-)

Odpowiedz do tematu