Zaskórniki mówisz.... Zrezygnuj z dermatologa i kosmetyczki (więcej szkody niż porzytku) pij szałwię i bratka, stosuj maseczkę z drożdzy i maść cynkową. Preparaty bez SLS i alkoholu. No i tyle
_________________ Kocham was, cera jest ważna dla każdego.
mówię zawsze bez ogródek. Wera
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 112 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-13, 22:35
Kochane bzdura... Zaskórników nie wolno wyciskac. Przy wyciskaniu (nawet po parówce i u kosmetyczki), miażdżymy komórki i naczynka dookoła wyciskanego obiektu. Powstaje zaczerwienienie, podrażnienie a i nawet blizny. Wszystko to jest długotrwałe i pozostawia trwałe mikro-uszkodzenia w skórze. Więcej szkody niz pożytku. Od kilku lat męczę się z tym swiństwem. Wyciskac mozemy dopiero wyraźnie nabrzmiałe, ropne wypryski. Nigdy zaskórniki. Te bielutkie punkty pod skórą to nie bród z zewnatrz ale nasz własny martwy naskórek. Bez rozsądnego działania problem będzie trwał trwał i trwał...
_________________ Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową!
no dobrze, ale skoro ich nie mozan wyciskac , ChiQuitA, to co z nimi zrobić, moim zdaniem nie da sie ich pozbyc inaczej..a nawet ciezko wycisnąc.. mi kosmetyczka znajoma powiedziała, zebym najpierw zrobiła dziurke zdezynfekowaną igłą i wtedy je wycisneła.. miałam dotychczas 2... i udało mi sie ich pozybyc, a śladów i blizn wogole nie mam
Wysłany: 2007-06-14, 12:09
Skoro miałaś dwa widac były świeżutkie i zareagowałas błyskawicznie, poza tym uzyłaś igły, wtedy ryzyko blizn jest minimalne. Ale niestety większosc dziewczyn robi to po prostu palcami:/
_________________ Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową!
Wysłany: 2007-06-15, 13:41
Hmm... Jak dla mnie te czarne obrzydlistwa to wągry, a zaskórniki są niewidocznymi na pierwszy rzut oka białymi wybrzuszeniami na skórze z mnóstwem rogowej substancji w środku. Ale jak zwał tak zwał, najlepiej nigdy nie miec do czynienia z żadnymi z nich. Fuj.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-16, 16:09
ChiQuitA napisał/a:
Hmm... Jak dla mnie te czarne obrzydlistwa to wągry, a zaskórniki są niewidocznymi na pierwszy rzut oka białymi wybrzuszeniami na skórze z mnóstwem rogowej substancji w środku. Ale jak zwał tak zwał, najlepiej nigdy nie miec do czynienia z żadnymi z nich. Fuj.
Zaskorniki otwarte to tzn wagry a zaskorniki zamkniete to tak jak opisujesz wybrzuszenia na skorze ktore sa jak dla mnie gorsze od wagrow
Wysłany: 2007-06-20, 16:57
Niestety, nie znam skutecznego i niezawodnego sposobu. Męczyłam się z nimi kilka lat i dopiero leczenie dermatologiczne całości przyniosło rezultaty. Stosowałam (i stosuję) Cethapil+ Differin i kiedyś antybiotyk doustny.
Może jednak dobra była by porada kosmetyczki? Najlepsze efekty daje manualne oczyszczanie, w gabinecie oczywiście, a nie w domu. Peeling kawitacyjny jest dobry, nawet świetny, bardzo ułatwia oczyszczanie, ale go nie zastąpi.
Przy okazji takiej wizyty, porozmawiajcie z kosmetyczką o codziennej pielęgnacji Waszej skóry. Dobierze preparaty, które akurat będą najlepsze dla Was. stanowczo odradzam eksperymenty na twarzy lekami (załatwionymi bez recepty), które pomogły koleżance. Jeżeli trądzik jest nasilony i metody kosmetyczne nie wystarczają, to należy udać się do lekarza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum