Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: castle, party, zaproszenie

Przesunięty przez: pati
2010-06-14, 16:49
Zaproszenie na Castle Party
Autor Wiadomość
cpinfo 
Początkująca

Wysłany: 2010-06-14, 13:39 Zaproszenie na Castle Party

Zaproszenie na Castle Party

Jeśli chcecie przeżyć niesamowitą przygodę, zjawić się w samym środku szalonego karnawału, to najlepszym miejscem do tego celu jest Bolków w woj. dolnośląskim.

Co roku odbywa się tutaj niepowtarzalny festiwal "Castle Party", organizowany w ostatni weekend lipca. Na trzy dni małe, senne podsudeckie miasteczko przeistacza się w Gotham City. Na ulicach pojawiają się kilkutysięczne tłumy, z czego znaczna część tworzy niesamowitą rewię mody, rodem z horrorów. Wszędzie panuje wspaniała atmosfera luzu i wzajemnej tolerancji. Nikt nie jest wytykany palcami, choćby przywdział najbardziej szaloną kreację. Festiwal jest jednocześnie najbezpieczniejszym miejscem na Ziemi. Na terenie całego miasta wolno pić bez skrępowania alkohol. Porządku pilnują bardzo nieznaczne siły policji, które w zasadzie czują się niemal jak na urlopie, gdyż podczas trwania festiwalu nie dochodzi do żadnych sytuacji wymagających interwencji.

Na scenie bolkowskiego zamku koncertują wykonawcy spod znaku rocka gotyckiego, industrialu, electro, oraz nurtów pokrewnych. Niezależnie w kilku klubach odbywają się aftery z udziałem didżejów.

Szczegółowe informacje o Castle Party znajdują się na stronie www.castleparty.com

W roku 2009, nakładem wydawnictwa Scriptoris, została wydana książka poświęcona festiwalowi, zatytułowana: "Castle Party. Muzyka, ludzie, zjawisko" napisana przez duet autorski, skrywający się pod pseudonimami Anna & Greg. Publikacja jest zbiorem wywiadów z osobami bezpośrednio związanymi z istnieniem festiwalu Castle Party w Bolkowie oraz spostrzeżeń poczynionych przez autorów podczas XVI edycji festiwalu w 2009 roku. Na łamach książki wypowiadają się: Anja Orthodox (liderka zespołu Closterkeller); członkowie zespołów: Industria Ex Machina oraz Indukti; burmistrz Bolkowa; oficer prasowy policji w Jaworze; właściciel jednego z klubów organizujących after party; oraz główny organizator festiwalu - Krzysztof Rakowski. Do książki dołączona jest płyta CD z fotografiami pochodzącymi z festiwalu, dźwiękowymi fragmentami wywiadów oraz krótkimi filmami.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Wysłany: 2010-06-14, 13:44 

Czy wstep jest platny?

taka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-14, 15:25 

bilet na jeden dzień koncertu kosztuje zawsze około 100 zł a kranet na trzy dni pewnie koło 200 :) na stronie na pewno będzie :)
w tym roku niestety nie zawitam do Bolkowa a będę w czasie CP tylko 30 km od zamku :-(

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-06-14, 20:12 

Trochę dużo jak dla mnie, ale mój chłopak na pewno chciałby jechać :mrgreen: zresztą też chętnie bym się przejechała

taka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-16, 14:59 

Agusia no sporo, ja też w tym roku nie jadę bo nie mam kasy :)
ale a rok muszę pojechać! wierz mi, że tego, co tam przeżyjesz nie kupisz nigdzie! świetny festiwal :)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-06-16, 17:34 

To taki gotycki festiwal, ja takiej muzyki nie słucham, tzn. posłuchać mogę, ale u kogoś :-> podobają mi się te gotyckie stroje, wszyscy poubierani jak jakieś wampiry... Musi być fajnie, jakbym miała kasę, na pewno bym jechała. Z festiwali uwielbiam Woodstock, chociaż zdaje się że z roku na rok jest coraz gorzej.

urodaikosmetyki 
Początkująca

Wysłany: 2011-05-28, 16:44 

dziwnie są Ci ludzie poubierani, wg mnie jednak trochę zbyt to szalone - albo trzeba mieć problemy z psychiką, albo na siłę chcieć zaistnieć :) mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam ;)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-05-29, 14:37 

Dziwnie poubierane są laski na imprezach techno, prawie roznegliżowane, mega sztuczne :) tacy ludzie to mają problem z psychiką na 100% :) mam nadzieję że nikogo nie uraziłam.
Nie rozumiem o co ci chodzi, to impreza tematyczna, więc jak mają się ubierać?

micta 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-06-13, 14:35 

Agusia77 napisał/a:
Dziwnie poubierane są laski na imprezach techno, prawie roznegliżowane, mega sztuczne :) tacy ludzie to mają problem z psychiką na 100% :) mam nadzieję że nikogo nie uraziłam.
Nie rozumiem o co ci chodzi, to impreza tematyczna, więc jak mają się ubierać?

Słusznie- jeśli komuś to nie odpowiada nie musi w tym uczestniczyć;)

Odpowiedz do tematu