Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: naczynek, zamykanie

Zamykanie naczynek
Autor Wiadomość
Michael 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-22, 22:23 Zamykanie naczynek

Witam, nie wiem czy ten temat był już tutaj podejmowany, jeśli się powtarzam to przepraszam, ale proszę o udzielenie informacji... Mam problem z czerwienieniem się w różnych sytuacjach: stresowych, pogodowych, itp. Moja twarz, a w szczególności policzki wyglądają jak dwa buraczki... hehe słyszałem o zabiegach zamykających naczynka, które problem czerwienienia eliminują... Jestem ciekaw czy są to skuteczne zabiegi, ile mniej więcej kosztują i gdzie takie zabiegi można wykonwac... jestem z Łodzi może ktoś wie gdzie w tym rejonie można zglosic sie z tym problemem. Z góry dziękuję za informację i serdecznie pozdrawiam.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-23, 10:31 

z tego co mi sie kojarzy to gabinety kosmetyczne oferuja zamykanie naczynek metoda laserowa, ale nie mam zielonego pojecia czy zlikwidowaloby to rumienie sie.
a swoja droga likwidacja rumienia to tez praca nad emocjami i pewnoscia siebie a nie tylko w gabinecie kosmetycznym.

tez sie kiedys buraczylam :)

Michael 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-23, 12:36 

wiem, że pewnośc siebie to co innego, ale to nie tylko o to chodzi... jak na feceta moja skóra jest baaaaaardzo wrażliwa i skłonna do alergii więc najmniejsze podrażnienie powoduje zaczerwienienie, a golic trzeba sie max. co drugi dzień... specyfiki na łagodzenie podrażnień są do d.. do tego dochodzi pogoda, wysiłek wystarczy że jest zimno lub za gorąco moja skora od razu na to reaguje ( wiadomo jak) w sumie dlatego jestem zainteresowany tym zabiegiem...

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-23, 12:55 

jesli chodzi o zabieg to powinna tu sie wypowiedziec ktoras z kosmetyczek, bo ja sama mam dosc ogolne pojecie o tym zabiegu ;]

ale tak ogolem to mysle ze odpowiednia pielegnacja w domowych warunkach tez moglaby cos zdzialac. istnieja kosmetyki ktore zamykaja naczynka, wystarczy je tylko odpowiednio dobrac i stosowac.
piszesz, ze masz delikatna skore, wiec na poczatek przydalby sie peeling do cery wrazliwej, najlepiej sprawdzilby sie w Twojej sytuacji chyba peeling enzymatyczny, ktory jest swietny dla skory naczynkowej i wrazliwej a poza tym nie trzeba go zmywac. po peelingu na twarz idzie serum do cery naczynkowej, ktore powinno poprawic sytuacje naczynek [wzmocni je i bedzie przeciwdzialac pekaniu ich w przyszlosci]. jesli bedziesz szukal serum to warto zwrocic uwage na to czy skladnikiem takiego serum jest Arnika, ktora ogolnie uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionosne.

Michael 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-24, 09:34 

hmm no mam ten peeling... co do kremu używałem liren cera naczynkowa tak w sumie średnio byłem zadowolony. A mogłabyś mi podać jakieś nazwy kosmetyków żeby łatwiej było mi je znaleźć? Chociaż i tak nadal zainteresowany jestem zabiegiem dlatego osoby który coś o tym wiedzą proszę o informację.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-24, 10:56 

krem kremem, ale serum bedzie mialo silniejsze dzialanie.
fajne serum na naczynka produkuje Bielenda.
z tego co pamietam to jeszcze firma Norel ma dobrej jakosci serum do cery naczynkowej. produkty z tych firmy do cery naczynkowej maja w skladnikach wlasnie arnike.

sol 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-11-20, 14:44 

dziewczyny - mam pytanie - czy da się (z dobry efektem) zamykać naczynka w gabinecie kosmetycznym ale nie na buzi, a na nogach? Mam z tym ogromny problem i trochę mnie to wkurza.

symbiosis 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-23, 11:46 

W celu zamykania naczyń , najefektywniejsze są zabiegi laserowe. Energia lasera aplikowanego na określone naczynie "gotuje" krew w nim zawartą i uszkadza ścianę naczynia, takie zniszczone naczynko musi się później wchłonąć. ta metoda jest najskuteczniesza w przypadku popękanych i poszerzonych naczynek oraz wad rozwojowych naczyń (naczyniaki)
Jeżeli chodzi o nogi laserowe zamykanie naczynek ma efekt wyłącznie kosmetyczny i jeżeli wystepuje tendecja do pękania, trzeba liczyć się z tym że zabieg po roku do 2 lat trzeba w innej okolicy powtórzyć, dodam że jeżeli występuje ten problem warto przyjżeć się uważniej i zbadać stan wydolności naczyń w nogach
rumień na twarzy to inaczej nadreaktywność, która kończy się później trwałym rumieniem (popękanie drobnych naczynek), w nadreaktywności stosuje się odpowiednie kosmetyki i zabiegi fizykoterapeutyczne hamujące problem, należy pamiętać że bezwzględna jest fotoprotekcja, gdy to nie sktkuje można stosować laseroe zmniejszanie rumienia ipl lub nd:yag

guarana 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-05, 13:59 

Jeżeli chodzi o małe naczynka, to bez względu na to czy są one na twarzy czy na nogach można je zamknąć w gabinecie kosmetycznym. W krakowskim Face&Body przeprowadza się zabieg o nazwie Scleroterapia - zamykanie naczynek przez obstrzykiwanie i u nich robi to pani Klaudia Zwiorek-Czech, która jest lekarzem medycyny. Jest to zabieg bardzo skuteczny, ale trzeba go wykonywać z wprawa, tak jak pani Klaudia. Myślę, że jak najbardziej warto takiemu zabiegowi się poddać jak ma się problem z mało estetycznymi "pajaczkami"

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-04-02, 19:41 

Odnawiam temat :) Chciałabym zapytać o sprawdzone gabinety w których mogę zamknąć naczynka.

lorin38 
Początkująca

Wysłany: 2011-10-01, 17:05 

My zamykamy Apilusem sprawdzone w 100%

Mart 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-08-04, 17:35 

ten sam problem mnie dotyczy, nie mogę patrzeć na popękanę naczynka przy kostkach i na udach... zaczęłam rozglądać za czymś polecanym zaufanym. Warto sprawdzać czy lekarz którego mamy na oku widnieje na liście na stronie Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej. Moja koleżanka pracuje w Klinice dr Sankowskiego i na nią polecała mi zwrócić uwagę.

Odpowiedz do tematu