Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-09-28, 10:08
zakupy w Biedronce
Pati na shoutboxie podsunęła mi temat:-)
(dziękuję Pati:-*)
A mianowicie jak to jest z tą Biedronką? robicie w niej zakupy? co jest zdecydowanym faworytem?
temat co prawda mało ma wspólnego z kosmetyką, masażem czy fryzjerstwem, ale jako że jest miejsce na ploteczki pozwoliłam sobie założyć taki wątek
Jak studiuje i mieszkam w Rzeszowie to głównym sklepem w jakim robię zakupy jest właśnie Biedronka. Jedzenie jest smaczne i nie różni się od innych znanych marek. Poza tym większość produktów jest produkowana przez znane firmy: na opakowaniach pisze wyprodukowano przez np. Bakoma
Wysłany: 2009-09-28, 10:41
no właśnie ja też kupuję w Biedronce, w sąsiedniej miejscowości są 2, więc jeśli nie ma jakiegoś produktu w jednej to na pewno będzie w drugiej, a szczególnie polecam:
biszkopty waniliowe cena ok 1,70
sos czosnkowy do kanapek cena ok 2 zł
chipsy
ciasta na zimno Gellwe
lody
pieczywo
jogurty, serki, mleko
Uważam, że niektóre produkty są nawet lepsze niż innych marek, na przykład sos słodko-kwaśny Pudliszki ma w sobie mniej warzyw niż ten z Biedronki ;-)ehh..Biedroneczkę mogłabym chwalić i chwalić, podobnie jak sklepy Społem
Ja polecam
zupki chińskie
sos tatarski
lody w dużym pudełku
pizze
sos do spaggetti
chipsy
pieczywo
jogurty
serki
płatki
sok bananowy i inne
mleczko do demakijażu
płatki kosemtyczne ;)))
Wysłany: 2009-09-28, 10:57
płatki kosmetyczne i ja polecam i chusteczki higieniczne z tym kanarkiem żółtym i królikiem Buggsem aagnieszkaa1, a wiesz coś może o zmywaczu do paznokci stamtąd?
tak biedronka jest oki sklepem nawet pomimo ze ludzie mowia zle o marketach mniejszej objetosci zachwycaja sie wiekszymi typu tesco ale porownujac tesco a biedronke to jest o wiele tanszym sklepem polecam krem z ziaji oliwkowy tani a bardzo dobry
Próbowałam kawy "O poranku", dokładniej to mój TŻ ją kupił kiedy go wysłałam po zwykłą kawę rozpuszczalną xD
Jest bardzo dobra, tyle że niestety w 70% zbożowa i na rano mi nie wystarcza - przed staniem w korku potrzebuję konkretnej siekiery, żeby się nie zdrzemnąć na poduszce powietrznej ;-)
Ale na np sobotni poranek - jak najbardziej. :-) Na co dzień kupuję kawę Fuego. Czy jakoś tak.
- genialne są joguty - zwłaszcza mój ukochany limonkowy
- czekolada taka biała bąbelkowa (nie kojarzę nazwy)
- płyn do płukania tkanin (biały z jakąś panią na okładce, zapach sensitive)
- mleczko do czyszczenia Tim (prawie jak Cif xD)
- lakier do włosów fioletowy Loreto (kocham te nazwy! xD)
Mój TŻ krzyczy, że lubi leczo w słoiczku i piwo Leżajsk :-)
Jak coś mi się przypomni to dopiszę. Generalnie do Biedry zaglądam codziennie, ponieważ mam ją pół papierosa drogi od domu i ceny rzeczywiście pozwalają na codzienne zakupy za niewielkie pieniądze.
Jedyny minus - brak możliwości płacenia kartą :-/ Ale u nas i tak poszli na rękę, gdyż przy kasach jest bankomat.
_________________ I have no ambition to appear nice.
Karl Lagerfeld
Wysłany: 2009-09-29, 18:42
mnie to przeraża czasem, że nie można płacić kartą bo niby bankomat jest naprzeciw Biedronki, ale nie zawsze wezmę tyle kasy a tu jakaś superhipermega okazja się trafia i liczę tak kasę, żeby przy kasie nie zburaczyć się ze wstydu,że pieniążków zabrakło hehe
Próbowałam kawy "O poranku", dokładniej to mój TŻ ją kupił kiedy go wysłałam po zwykłą kawę rozpuszczalną xD
Jest bardzo dobra, tyle że niestety w 70% zbożowa i na rano mi nie wystarcza - przed staniem w korku potrzebuję konkretnej siekiery, żeby się nie zdrzemnąć na poduszce powietrznej
Wiem, właśnie dlatego ją lubię ;) Ponieważ nie dość, że nie szkodzi, to jest przepyszna, łagodna i delikatna, zero goryczy ;))
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum