Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: biedronce, zakupy

zakupy w Biedronce
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-09-30, 12:05 

Ja dziś wybieram się na duże zakupy do Biedronki. Muszę zrobić zapasy- rozpoczyna się życie studenckie... :)))

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-09-30, 12:16 

ja dzisiaj byłam w Biedronce i też kupiłam tą kawę bo skoro wszyscy ją chwalą to czemu mam nie spróbować? :-P no i właśnie zrobiłam kawusię, odpaliłam laptopa i przeglądam Beauty Forum popijając pyszną kawkę z mleczkiem :mrgreen:
a tak poza tym to kupiłam jeszcze musli z owocami :lol:
chyba jestem uzależniona od Biedrony :-D

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-09-30, 13:01 

Byś się podzieliła :P

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-09-30, 13:14 

czekalam az pojawi sie jakis atak biedronkowy :D
ja od supermarketow wole isc sobie na rynek i do malych sklepikow.
mam wrazenie ze w takich supermarketach kobiety nie powinny dzwigac mimo wszystko i to nie podlega nawet dyskusji wg mnie :)

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-09-30, 13:18 

Paulinaa napisał/a:
ja od supermarketow wole isc sobie na rynek i do malych sklepikow.

:!: :!: :!:

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-30, 13:19 

Ale Biedronka nie jest jedynym supermarketem :P Jest Carrefour, Kaufland, Tesco, etc. Co więcej w momencie, kiedy wiem, że to takiej (dźwigającej) pracy się nie nadaję, to po prostu tam nie idę ;)

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-09-30, 13:25 

Cytat:
Ale Biedronka nie jest jedynym supermarketem :P Jest Carrefour, Kaufland, Tesco, etc. Co więcej w momencie, kiedy wiem, że to takiej (dźwigającej) pracy się nie nadaję, to po prostu tam nie idę ;)

Ale to nie jest kwestia, że Ty tam nie idziesz, tylko że idą tam kobiety zmuszone sytuacją życiową, które są potem wyzyskiwane. Nie robienie zakupów w marketach to po prostu znak solidarności z nimi oraz wyraz niezadowolenia z polityki marketu: nie bedziemy tam kupować jeśli nie będziecie dobrze traktować pracowników.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-30, 13:26 

pati ja nie trawie ich wszystkich :)
jedyne co tam kupuje to chemia, bo fakt faktem ale jest tansza.
a co do pracy to nie oszukujmy sie: w polsce pracy nie ma, i czesto jest tak ze ludzie lapia sie byle czego i nie bronie ich w tym przypadku, ale w supermarketach jest taka filozofia ze jak babka nie chce dzwigac to niech spada :) i nie mowcie mi ze nie :)

na obrone biedronki moge wam powiedziec ze moi rodzice kupuja tam kielbase :D

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-30, 13:29 

Dobrze, ja tylko mówię, nie pójdę do pracy, gdzie wiem, że nie podołam... Na dzień dzisiejszy ważę 43 kg, jestem drobna i nie mam tyle siły, więc wiem, że tam nie pójdę, nawet jak zmusi mnie sytuacja, bo jeśli się nabawię problemów z kręgosłupem to praca w markecie i pensja na lekarzy by mi nie starczyła :P...

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-09-30, 13:33 

Chyba piszemy o czyms innym ;-)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-09-30, 13:35 

moja przyjaciolka poznala w te wakacje dziewczyne, ktora tak sie zalatwila w tesco, ze ma skrzywienie kregoslupa. oczywiscie teraz musi leczyc sie na wlasna reke, bo z tesco zostala zwolniona.

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-30, 13:38 

Mówimy o tym samym :) W dzisiejszych czasach w prywatnych firmach, prawie wszędzie się ludzi wykorzystuje, niestety. I też może was zdziwię, ale koło mnie prosperują dwa małe sklepy i kobiety również rozładowują towar i dźwigają, więc to nie tylko tyczy się supermarketów. Prywatna działalność to prywatna.

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-09-30, 13:39 

Ogólnie to nie chodzi tutaj tylko o kwestie zdrowotne.

Osobiście wolę robic zakupy w małym sklepie u Pana Zenka, który mieszka w tym samym bloku i dać zarobić właśnie jemu, a nie wielkiej korporacji, która za jednym zamachem stawia sobie kilka sklepów. I wolę dac zarobić jemu nawet wtedy, gdy będę musiał wydać na zakupy o 50 groszy wiecej niż w markecie.

Trzeba sie wspierać - zwłaszcza, że markety stopniowo niszczą drobnych przedsiębiorców, którymi my także w przyszłości być możemy (albo już jesteśmy ;-) )

[ Dodano: 2009-09-30, 13:43 ]
pati napisał/a:
W dzisiejszych czasach w prywatnych firmach, prawie wszędzie się ludzi wykorzystuje, niestety

tak, ale w takich firmach łatwiej jest walczyc o prawa pracownika niż w wielkim molochu..

pati 
pati

Wysłany: 2009-09-30, 13:43 

To prawda, z tym się zgadzam. Ja np. w ogóle nie kupuję mięsa w supermarketach, bo nie mam przekonania, wolę iść do mniejszego sklepu, gdzie wiem, że towar jest świeży i smaczny. Ale niestety chemia o wiele tańsza jest w supermarkecie...

valdi 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-09-30, 13:49 

pati napisał/a:
Ale niestety chemia o wiele tańsza jest w supermarkecie...

Ale zamiast kupować chemię, rekalmowaną w TV mozna kupować produkty z małych firm, których np. w marketach nie ma. Zwykle są tańsze, a niekoniecznie gorsze - są po prostu słabiej wypromowane. No ale to już kwestia każdego z osobna, w jaki sposób traktuje kwestię robienia zakupów. Ja traktuję ją ideowo ;-)

Odpowiedz do tematu