Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: hobby, jako, zakupy

Zakupy jako hobby?
Autor Wiadomość
Leneczka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-16, 17:36 

Jeśli nie mam pieniędzy, to chodzić po skepach nie lubię. Zawsze mam taki niefart, że wtedy znajdę najfajniejszą rzecz, która idealnie na mnie pasuje...:/

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-03-21, 22:45 

Dokładnie mam tak samo:) Ale na szczęście teraz mam kartę kredytową i jak nie mam kasy to wtedy płacę kartą... tyle, że później niestety trzeba ją spłacić... MOgę stanowczo powiedzieć, że zakupy to moje hobby... tylko, że jest to hobby szalenie drogie :(

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-18, 16:40 

Niewątpliwie mogę tę czynność traktować jako moje hobby. Niestety bywa ono dosyć kosztowne, także nie za często mogę sobie pozwolić na jakieś większe zakupy. Jednak szukanie promocji również można zaliczyć na poczet moich zainteresowań ;)

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-10, 15:26 

Zakupy od czasu do czasu, kiedy kupujemy sobie coś ładnego - rozluźniają i relaksują, zgadzam się. Ale czy nie miałyście tak, że szukałyście konkretnego stroju na konkretną okazję i nie mogłyście go znaleźć? Bo miewałam takie sytuacje dość często i po kilkugodzinnym lataniu po sklepach bez osiągniętego celu byłam zmęczona, wkurzona i załamana w takich momentach zakupów nienawidzę... Zdecydowanie nie mogę nazwać ich moim hobby ;).

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-08-10, 16:41 

Jak się nie ma kasy lub się czegoś nie szuka to rzeczy do kupienia jest multum. A gdy czegoś potrzebujemy to już nic fajnego nie ma... Tak to jest...

ChineseDoll 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-16, 13:43 

Mnie chodzenie po sklepach i przymierzanie ciuchów bez pieniędzy zdecydowanie bardziej frustruje niż cieszy, nie mam karty kredytowej (i nie chcę mieć - jestem zbyt podatna na zachcianki i kaprysy mojej materialistycznej natury), więc nawet jak znajdę coś fajnego, to i tak zakup musi czekać na moją wypłatę. A centra handlowe swoją drogą działają mi na nerwy - jak przychodzę w godzinach szczytu, to nie można przebić się przez tłum, jak na godzinę przed zamknięciem, to ekspedientki patrzą na mnie wrogo, większy komfort odczuwam przeglądając ubrania w internecie - i tak naprawdę tam można wydać znacznie mniej, jeśli kupuje się z głową, ostatnio coraz częściej zaglądam na stilago.pl i jak dla mnie klub zakupowy to fajniejsza alternatywa dla allegro :)

drimmka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-10-18, 15:39 

aagnieszkaa1 napisał/a:
Jak się nie ma kasy lub się czegoś nie szuka to rzeczy do kupienia jest multum. A gdy czegoś potrzebujemy to już nic fajnego nie ma... Tak to jest...

Zawsze, ale to zawsze tak mam, że jak czegoś konkretnego szukam, to absolutnie nic nie ma...Dobija mnie to!

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-10-21, 21:35 

A ja jak nie mam kasy to jest zawsze mój rozmiar, a jak idę do sklepu z wypchanym portfelem to nie ma nic dla mnie...

orvelka 
Użytkowniczka
fanka Orwella :)

Wysłany: 2011-10-22, 15:16 

ewelynka69 napisał/a:
A ja jak nie mam kasy to jest zawsze mój rozmiar, a jak idę do sklepu z wypchanym portfelem to nie ma nic dla mnie...

Skąd ja to znam :-P Odpowiedź jest prosta, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma :lol:

diamonddust 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-10-26, 15:53 

U mnie zakupy to już nie hobby tylko uzależnienie :-? Nagradzam się nimi za sukcesy, poprawiam humor, rozładowuję stres :-D Tez tak macie?

E-lejdis 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-11-08, 13:01 

Musimy odróżnić właśnie to hobby od uzależnienia,to bardzo ważne. Nie kupować notorycznie,tylko wtedy kiedy faktycznie mamy taką potrzebę.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-11-08, 16:03 

diamonddust napisał/a:
U mnie zakupy to już nie hobby tylko uzależnienie :-? Nagradzam się nimi za sukcesy, poprawiam humor, rozładowuję stres :-D Tez tak macie?

Ja tak mam, gdy kupuję kosmetyki:) Wolę kupić jakiś kosmetyk, który jest mi niepotrzebny, ale będzie cieszyć oko dłużej niż np. zjedzenie czekolady, gdy mam gorszy nastrój :)

diamonddust 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-11-21, 14:12 

najgorsze, że pełno mam tych ciuchów, a i tak ciągle kupuje nowe, bo w tych nowych najchętniej chodzę, a poprzednie szybko mi sie nudzą :/ na szczęscie są ciucholandy, bo tam obkupie się czasem za grosze... ale jakbym to wszystko w normalnych sklepach kupowała to bym poszła z torbami :P

E-lejdis 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-12-02, 13:44 

Ja stawiam na jakość,a nie na ilość. Bo nie sztuką jest kupić 5 takich samych bluzek marnej jakości,tylko lepiej dwie porządne. Mam właśnie takie podejście.

Odpowiedz do tematu