Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-09-26, 12:54
Wg mnie pasują i do spodni i do spódnicy (oczywiście prostej, nigdy do rozkloszowanej).
Jednak chyba lepiej taki żakiecik prezentuje się ze spodniami obcisłymi, np rurkami i bucikami na obcasie
She Początkująca
Wysłany: 2010-09-26, 17:20
O to fakt. Ołówkowa spódnica i żakiet(tylko mowa tu o specyficznym żakiecie, bo te w męskim stylu są sporo dłuższe od zwykłych) to super połączenie. Np. w zestawieniu z tą ze zdjęcia.
Fajne żakiety, mają ciekawy krój, ale takie zbyt smutne jak dla mnie. Rozumiem, ze np. do pracy dobre sa takie stonowane kolory ale ja wolę żywe kolory.
Ostatnio w Stradivariusie widziałam marynarke w polne kwiaty, świetnie wygladała. Zakochałam się w niej, ale 150zł to troche dużo.
She Początkująca
Wysłany: 2010-10-02, 19:23
Byłam dziś w gapie i rozglądałam się czy mają te żakiety w innych kolorach i powiem Ci że nie widziałam. Kupiłam ten szary bo rzeczywiście do pracy mi się przyda. W kwiaty też musi wyglądać świetnie.
She Początkująca
Wysłany: 2010-10-03, 13:08
Myślisz? W sensie, że będzie pasował na wyjścia niezobowiązujące? No w sumie. Może rzeczywiście, tak do jeansów jak go włożyłam, to też wyglądał całkiem nieźle. Tylko z koszuli już chyba zrezygnuję pod nim, bo on ma te mankiety takie. Choć w gapie na manekin wdzięczył się do mnie w tym żakiecie z koszulą właśnie :] Ale chyba nie jestem aż taką eksperymentatorką.
Wysłany: 2010-10-04, 12:05
Na pewno w połączeniu z jeansami będzie wyglądał super
Nawet jeśli nie lubisz zbytnio eksperymentować, to na pewno masz w szafie biały podkoszulek, na który możesz założyć taki żakiecik na spotkania z przyjaciółmi. To świetne połączenie klasyki ze stylem luźnym. Ja osobiście lubię takie połączenia, a i na ulicy coraz więcej takich zestawów ubrań
phytonia Początkująca
Wysłany: 2010-11-01, 18:33
No tak to fakt, widać taki styl na ulicy często i na wybiegach czy w najnowszych kolekcjach różnych marek, takich jak Gapa. Podoba mi się to w sumie, ale też nie do końca jestem jeszcze przekonana czy akurat jest to dla mnie dobre. Zawsze wybierałam klasyczną elegancję.
Wysłany: 2010-11-01, 18:48
A to jeszcze zależy od tego, gdzie się wybierasz, bo jeśli musisz być nienagannie elegancka to faktycznie trzeba wybrać klasykę
Ale na codzień możesz sobie zaszaleć
A swoją drogą, muszę sobie kupić jakiś nowy żakiet, będę się czuła bardziej kobieco
Też mam "męski" żakiet i bardzo go lubię, noszę do rurek, albo leginsów, do spódnic raczej nie, jakoś mi nie pasuję, ale jeśli miałby być do spódnicy, to do prostej :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum