Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: oczy, wzrok

zaczerwienione oczy
Autor Wiadomość
Agnesska 
Coś już napisała

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-12-20, 13:45 Re: zaczerwienione oczy

leelo napisał/a:
potrzebuję porady. byłam u okulisty po jakieś krople dla zmęczonych komputerem oczu i dostałam o jakiejś dziwnej nazwie i drogie, ale interesuje mnie inna rzecz: otóż okulista odradził mi okłady z herbatki ze świetlika twierdząc, że PODRAŻNIA to oczy :!: a jak pytałam o jakieś domowe sposoby na łagodzenie zaczerwienienia, to mnie zbył mówiąc, żebym kupiła tylko te krople i na pewno mi pomogą. raczej ich nie kupię, bo pachnie mi to umową lekarz - firma farmaceutyczna ale poproszę o info, czy to prawda, że okłady z herbaty ze świetlika podrażniają oczy. No i jakie inne domowe sposoby walki znacie :?:

Okłady z rumianka powinny byc najbardziej neutralne. Swietlik faktycznie moze uczulać, a przynajmniej moje oczy reagowały na niego fatalnie. Osobiście , na co dzien używam kropli Clean Active polecanych dla osob noszacych soczewki. Nie sa drogie, ale nie kupuje w sklepach tylko przez neta. A raz na jakis czas, i zawsze przed dużym wyjściem kiedy maja blyszczec funduje im płatki ogórkowe na oczy. ja używam Eyeye, ale chyba są też inne. Wczesniej kładłam samego ogórka, ale tez nie było rewelacyjnie bo pojawiały mi się zaczrwienienia na policzkach :cry: , wiec widocznie taka czysta natura jest nie dla mnie

mam nadzieje, ze znajdziesz cos co Ci pasuje:) Może na poczatek najtaniej wyjdzie rumianek. Choć cięzko zaaplikować go w pracy ;)

Powodzenia!

dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-12-25, 14:12 

Może niekoniecznie do oczu ale pod oczy, niedawno kupiłam hypoalergiczny krem pod oczy floslek działa kojąco. Jeśli masz np. problem z opuchniętymi powiekami po makijażu (ostatnio porządnie załatwiłam się kredką do oczu) to sobie spróbuj. Są jeszcze suplementy wzmacniające oczy ale ja takich rzeczy nie stosuję z reguły.

Odpowiedz do tematu