Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: fryzjera, wzmacniajace, zabiegi

zabiegi wzmacniające u fryzjera
Autor Wiadomość
m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-08-13, 00:01 zabiegi wzmacniające u fryzjera

Od 3 lat tlenie włosy i teraz tak wypadają, że szkoda gadać... Rzepa Joanny nie pomaga, te dobre maseczki Wax'a też nie. Żadnych tabletek na wzmocnienie włosów nie biorę, i niestety brać nie będę, ponieważ od dziecka nie połykam tabletek :mrgreen: Tak zdecydowałam, że wybiorę sie na jakiś zabieg wzmacniający do fryzjera... Byłyście na jakichś takich zabiegach? Jak wrażenia? Efekty są? Mam cienkie, rzadkie włosy, a po każdym czesaniu dużo ich trace.. :roll:

Jeszcze jedno pytanie: Czy da się od razu przefarbować włosy z bardzo jasnego blondu na jakiś ciemny brąz/kasztan? Dwie fryzjerki mi mówiły, że to nierealne, że dwa razy musiałabym farbować, po pierwszym farbowaniu byłabym żarówa :shock:

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-08-14, 17:32 

m1990, to jeszcze zależy jakiego rozjaśniacza używałaś, jeżeli to była Joanna albo Londa to będzie ciężko doprowadzić włosy do eleganckiego zdrowego wyglądu i co najważniejsze do naturalnego połysku :-( jak pójdziesz do fryzjera to zaproponują Ci pewnie maski wzmacniające, pewnie też serum odbudowujące i wzmacniające strukturę włosa... mi jednak pomogło obcięcie długich zniszczonych włosów i zaprzestanie malowania włosów do czasu, aż się zregenerują ;-) a że kobietom trudno wytrzymać bez koloryzowania to nabyłam w sklepie fryzjerskim taką odżywkę włoskiej firmy(niestety nazwy nie pamiętam a opakowania już nie mam, ale to firma której używają dobre salony fryzjerskie i polecają ją swoim klientkom) i naprawdę zauważylam poprawę:włosy przestały wypadać, były w dalszym ciągu cienkie, ale za to miłe w dotyku i lśniące :-)
a jeżeli chodzi o uzyskanie ciemnego koloru to spróbuj wcześniej szamponetką umalować, kolor się całkowicie nie zmyje, za to da taką "osłonę" przed "żarówą":-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-08-14, 18:47 

m1990 napisał/a:
Czy da się od razu przefarbować włosy z bardzo jasnego blondu na jakiś ciemny brąz/kasztan?

Ja miałam blond, dość jasny i przefarbowałam na ciemny, kolor się dokładnie nazywał czekolada, kupiłam na pierwszy raz Loreala Casting i mi chwyciło, a myślałam, że będą jakieś przebłyski :) W sumie dwa razy tak robiłam, wcześniej jakieś 2-3lata temu i również ładnie kolor chwycił :)

m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-08-14, 21:34 

ewelynka69, no niestety używam rozjaśniacza z Joanny ;/ zaden inny rozjasniacz ani farba nie chcialy mi zabarwić odrostów na jasny blond, taki jaki mam na reszcie włosów. Już tyle razy mialam ochote ściąć te włosy, powrócic do naturalnego koloru, ale kurde są takie długie, że żal ściąć :mrgreen: Popytam u fryzjerów o tą włoską odżywke ;)

Anula, wlasnie ostatnio myslalam o tej farbie Loreal Casting, ale tak ciężko mi sie przefarbowac na ciemnieszy kolor ehh... a do tego wakacje sie kończą i w razie gdyby wyszedł jakis brzydki kolor, to chyba bym sie załamała :)

Dziękuję Wam za odpowiedzi :* Liczę na to, że odezwie się również ktoś, kto był na takim zabiegu regeneracyjnym :) Pozdrawiam

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-08-14, 22:46 

m1990, jeśli masz gdzieś w okolicy sklep fryzjerski to tam na pewno dostaniesz odżywkę ;-)

Odpowiedz do tematu