Atlas Początkująca
Wysłany: 2010-10-20, 10:58
zabiegi odmładzające twarz
Czy znacie jakieś bezpieczne zabiegi odmładzające twarz? Głównie chodzi o okolice oczu: zmarszczki, opuchlizny. Czy blepharoplastyka jest bezpieczna? Na czym polega dokładnie zabieg i ile trwa rekonwalescencja?
Blepharoplastyka polega na chirurgicznym wycięciu nadmiaru skóry dolnych i górnych powiek jak lifting powiek. Pozostawia po sobie blizny, które są dosyć dobrze ukryte, gdyż w załamaniu powieki. Uważam jednak ze taka operacja powinna byc ostatecznością, gdy inne nieinwazyjne sposoby nie pomogą. W celu ujędrnienia skóry polecam zabiegi liftingu ReFirme - falami radiowymi i podczerwienią w trakcie jednego zbaiegu, lub Mezoterapię Bezigłową NNM DermaLift. Oba zabiegi silnie napinaja skórę i stymuluja produkcję kolagenu i elastyny.
Polecam zabieg bez żadnych operacji, byłam w Opolu w Instytucie kosmetologi i bez skalpela pare lat mniej. Mają tam New Midas fale radiowe i podczerwień w jednym, bez bolesny (ciepły:)) Czasami warto poszukać innych rozwiązań...
HaniaHans Początkująca
Wysłany: 2011-02-21, 14:27
Hej
A ja polecam metodę przeszczepu tkanki tłuszczowej pod skórę twarzy. Jestem już po drugim takim zabiegu, efekty są na prawdę świetne ;)
CarrotShake Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-04, 16:31
Facelift jest oczywiście ostatecznością, poza tym najlepsze efekty widać dopiero u osób, które mają bardzo dużo zmarszczek i bruzd, kobiety w okolicach 30, 40 raczej nie powinny o tym myśleć. A przeszczepianie własnego tłuszczu to najbezpieczniejsza metoda - nie wymaga operacji i nie ma ryzyka wystąpienia uczulenia :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum