Fleur Użytkowniczka
Wysłany: 2010-09-20, 16:17
zabiegi na cellulit
Jakie znacie skuteczne zabiegi na cellulit? Takie o których słyszałyście, albo które przetestowałyście na własnej skórze? co działa, co jest bolesne, co kosztowne. Zróbmy ranking skutecznych sposobów na skórkę pomarańczową.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-09-20, 16:41
Ja od siebie polecam masaż próżniowy przy użyciu baniek chińskich. Zakup baniek to koszt około 25 zł i oliwka do masażu około 12 zł. Wysoka skuteczność. Masaż nie jest bolesny. Wystarczy wytrwałość i dobry masażysta
Ja od siebie polecam masaż próżniowy przy użyciu baniek chińskich. Zakup baniek to koszt około 25 zł i oliwka do masażu około 12 zł. Wysoka skuteczność. Masaż nie jest bolesny. Wystarczy wytrwałość i dobry masażysta
A nawet i mniej bańki kosztują ;). Potwierdzam - bańki chińskie, to coś niesamowitego. Ja masuję się sama przed lustrem, na początku trochę szczypie, ale potem jak się nabierze wprawy, to luz blues :). Dużo tańsza i skuteczniejsza metoda od tych wszystkich kremów, cudownych maści i balsamów, no i zabiegów ;). Bańki kupisz w aptece, albo na allegro ;).
_________________ Prawdziwe piękno jest niewidoczne dla oczu ;).
A jakie rozmiary baniek polecasz? Można ich używać z kremem na cellulit? Mam w domu kilka kremow i nie chcialabym kupowac teraz oliwki, a z baniek chetnie skorzystam.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-09-21, 16:09
takie banki uzywalam sama.
w kazdym z zestawow powinny byc 4 rozmiary baniek. stosuje sie je w zaleznosci do powierzchni masujacej drogie kolezanki, czyli np do uda najlepsza bedzie ta z tych wiekszych.
a co do kremu na cellulit: jak najbardziej. do baniek mozemy uzyc samej oliwki, ale mozemy tez uzyc kremu na cellulit, co bedzie jeszcze bardziej uzyteczne.
Wysłany: 2010-09-21, 17:31
Popieram Paulinkę, napisała wszystko, co miałam sama napisać
Tylko dodam jeszcze, że ta duża bańka jest trochę nieforemna, ciężko jest nią manewrować. A może to tylko mój egzemplarz jest trefny
Wysłany: 2010-09-21, 21:46
Kochana, nie wmasowujesz bańkami kremu tylko ciągniesz bańkę po nawilżonej skórze w stronę pachwin, jeśli masujesz uda, i w stronę pach, jeśli masujesz ręce...
Musisz dobrać odpowiedni rozmiar bańki do masowanej powierzchni
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2010-10-11, 13:39
i poważnie bańki są takie skuteczne na cellulit? nawet o tym nie wiedziałam, ale ostatnio szukając dobrego sposobu na pozbycie się skórki pomarańczowej znalazłam nowy program stop cellulit [więcej można się dowiedzieć na stop-cellulit.com], który łączy suplementację, odpowiednią dietę oraz terapię falą akustyczną, wydaje mi się, że taką terapią to już na pewno usunie się cellulit
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Poważnie są skuteczne:) ja kupiłam w aptece dbam o zdrowie za 27zł 4sztuki. Takie bańki starczą nam do końca zycia, a są tansze niz kremy i o wiele skuteczniejsze:)
Na You Tube są filmiki pokazujące jak masować :)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-10-12, 07:30
astarte napisał/a:
ostatnio szukając dobrego sposobu na pozbycie się skórki pomarańczowej znalazłam nowy program stop cellulit [więcej można się dowiedzieć na stop-cellulit.com], który łączy suplementację, odpowiednią dietę oraz terapię falą akustyczną, wydaje mi się, że taką terapią to już na pewno usunie się cellulit
to zalezy od tzw zaawansowania skorki pomaranczowej.
ale takie sposoby sa zdecydowanie bardziej skuteczne niz uzywanie tylko i wylacznie kosmetykow, badz tylko zmiana diety.
A któraś korzystała z zabiegów w gabinecie? Ja się tak zastanawiam czy by się nie skusić. Znalazłam zabieg gdzie cellulit traktują jednocześnie laserem diodowym, światłem, masażem próżniowym i krioterapią. Zabieg wcale drogi nie jest bo trochę ponad 200zl.
_________________ szaro-buro
Karolina Coś już napisała
Wysłany: 2010-11-03, 20:27
UlaPlus napisał/a:
A któraś korzystała z zabiegów w gabinecie? Ja się tak zastanawiam czy by się nie skusić. Znalazłam zabieg gdzie cellulit traktują jednocześnie laserem diodowym, światłem, masażem próżniowym i krioterapią. Zabieg wcale drogi nie jest bo trochę ponad 200zl.
Poszłam do gabinetu. Nałożyli mi maskę z glinki kosmetycznej, owinęli folią (taką jak spożywcza), przykryli kocem i kazali leżeć. Faktyvcznie pomogło. No to kupiłam sobie taką glinkę, folią owija mnie mój facet i leżę pod kocem. Różnica polega na tym, że za maskę na uda w gabinecie zapłaciłam 250 zł, a domow kosztuje mnie około 15zł. Bo oczywiście podejżałam co to za glinka i kupuję w aptece. Glinka nazywa się błękitna glinka krymska. Opakowanie wystarcza na 2-3 razy bo ona pęcznieje po dodaniu wody, kosztuje 30 parę złotych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum