Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cellulit, zabiegi

zabiegi na cellulit
Autor Wiadomość
Fleur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-09-20, 16:17 zabiegi na cellulit

Jakie znacie skuteczne zabiegi na cellulit? Takie o których słyszałyście, albo które przetestowałyście na własnej skórze? co działa, co jest bolesne, co kosztowne. Zróbmy ranking skutecznych sposobów na skórkę pomarańczową.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-09-20, 16:41 

Ja od siebie polecam masaż próżniowy przy użyciu baniek chińskich. Zakup baniek to koszt około 25 zł i oliwka do masażu około 12 zł. Wysoka skuteczność. Masaż nie jest bolesny. Wystarczy wytrwałość i dobry masażysta ;-)

dafne 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-20, 22:06 

ewelynka69 napisał/a:
Ja od siebie polecam masaż próżniowy przy użyciu baniek chińskich. Zakup baniek to koszt około 25 zł i oliwka do masażu około 12 zł. Wysoka skuteczność. Masaż nie jest bolesny. Wystarczy wytrwałość i dobry masażysta ;-)

A nawet i mniej bańki kosztują ;). Potwierdzam - bańki chińskie, to coś niesamowitego. Ja masuję się sama przed lustrem, na początku trochę szczypie, ale potem jak się nabierze wprawy, to luz blues :). Dużo tańsza i skuteczniejsza metoda od tych wszystkich kremów, cudownych maści i balsamów, no i zabiegów ;). Bańki kupisz w aptece, albo na allegro ;).

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-09-21, 10:09 

Ja swoje zamówiłam na Allegro, 4 sztuki w różnych rozmiarach, z czego korzystam tylko z dwóch ;-)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-09-21, 13:24 

A jakie rozmiary baniek polecasz? Można ich używać z kremem na cellulit? Mam w domu kilka kremow i nie chcialabym kupowac teraz oliwki, a z baniek chetnie skorzystam.

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-09-21, 16:09 

takie banki uzywalam sama.
w kazdym z zestawow powinny byc 4 rozmiary baniek. stosuje sie je w zaleznosci do powierzchni masujacej drogie kolezanki, czyli np do uda najlepsza bedzie ta z tych wiekszych.

a co do kremu na cellulit: jak najbardziej. do baniek mozemy uzyc samej oliwki, ale mozemy tez uzyc kremu na cellulit, co bedzie jeszcze bardziej uzyteczne.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-09-21, 17:31 

Popieram Paulinkę, napisała wszystko, co miałam sama napisać :-D
Tylko dodam jeszcze, że ta duża bańka jest trochę nieforemna, ciężko jest nią manewrować. A może to tylko mój egzemplarz jest trefny :-/

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-09-21, 21:30 

Czyli smaruję uda kremem i wmasowuję go za pomocą baniek tak? i serio tak pomaga?

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-09-21, 21:46 

Kochana, nie wmasowujesz bańkami kremu tylko ciągniesz bańkę po nawilżonej skórze w stronę pachwin, jeśli masujesz uda, i w stronę pach, jeśli masujesz ręce...
Musisz dobrać odpowiedni rozmiar bańki do masowanej powierzchni ;-)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-09-22, 17:50 

dodam ze trzeba jeszcze je "zassac" ;] tak powstaje proznia ;] nie zasysamy zbyt mocno, bo moga wystapic siniaki ;]

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-10-11, 13:39 

i poważnie bańki są takie skuteczne na cellulit? nawet o tym nie wiedziałam, ale ostatnio szukając dobrego sposobu na pozbycie się skórki pomarańczowej znalazłam nowy program stop cellulit [więcej można się dowiedzieć na stop-cellulit.com], który łączy suplementację, odpowiednią dietę oraz terapię falą akustyczną, wydaje mi się, że taką terapią to już na pewno usunie się cellulit

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-10-11, 17:39 

Poważnie są skuteczne:) ja kupiłam w aptece dbam o zdrowie za 27zł 4sztuki. Takie bańki starczą nam do końca zycia, a są tansze niz kremy i o wiele skuteczniejsze:)
Na You Tube są filmiki pokazujące jak masować :)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Wysłany: 2010-10-12, 07:30 

astarte napisał/a:
ostatnio szukając dobrego sposobu na pozbycie się skórki pomarańczowej znalazłam nowy program stop cellulit [więcej można się dowiedzieć na stop-cellulit.com], który łączy suplementację, odpowiednią dietę oraz terapię falą akustyczną, wydaje mi się, że taką terapią to już na pewno usunie się cellulit

to zalezy od tzw zaawansowania skorki pomaranczowej.
ale takie sposoby sa zdecydowanie bardziej skuteczne niz uzywanie tylko i wylacznie kosmetykow, badz tylko zmiana diety.

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-11-03, 18:57 

A któraś korzystała z zabiegów w gabinecie? Ja się tak zastanawiam czy by się nie skusić. Znalazłam zabieg gdzie cellulit traktują jednocześnie laserem diodowym, światłem, masażem próżniowym i krioterapią. Zabieg wcale drogi nie jest bo trochę ponad 200zl.

Karolina 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-11-03, 20:27 

UlaPlus napisał/a:
A któraś korzystała z zabiegów w gabinecie? Ja się tak zastanawiam czy by się nie skusić. Znalazłam zabieg gdzie cellulit traktują jednocześnie laserem diodowym, światłem, masażem próżniowym i krioterapią. Zabieg wcale drogi nie jest bo trochę ponad 200zl.

Poszłam do gabinetu. Nałożyli mi maskę z glinki kosmetycznej, owinęli folią (taką jak spożywcza), przykryli kocem i kazali leżeć. Faktyvcznie pomogło. No to kupiłam sobie taką glinkę, folią owija mnie mój facet i leżę pod kocem. Różnica polega na tym, że za maskę na uda w gabinecie zapłaciłam 250 zł, a domow kosztuje mnie około 15zł. Bo oczywiście podejżałam co to za glinka i kupuję w aptece. Glinka nazywa się błękitna glinka krymska. Opakowanie wystarcza na 2-3 razy bo ona pęcznieje po dodaniu wody, kosztuje 30 parę złotych.

Odpowiedz do tematu