Hej, niedawno skończyłam 27 lat, ten rok upłynął pod znakiem stresu, stresu przez duże S..
Moja skóra która wcześniej była brzoskwiniona, cera jest mieszana, teraz zrobiła sie szara i bez wyrazu, mam popękane naczynka w okolicach nosa, cienie pod oczami ( zrobiły mi się wręcz dołki), ehh..
Jakie zabiegi u kosmetyczki mogły by przywrócić mojej skórze blask? Czy są jakieś specjalne zabiegi na skórę pod oczami które mogłabym wykonać?
Poszukuję również dobrego kremu pod oczy, lekkiego, odżywczego, dobrze nawilżającego który pozostawia na skórze uczucie "mokrej skóry" czyt. nie wchłania się do suchości?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi!
IZS Początkująca
Wysłany: 2010-08-26, 11:31
Witam, z zabiegów u kosmetologa polecam zabiegi regeneracyjne firmy Dermalogica, na tych kosmetykach są też specjalne zabiegi liftingujące na okolice oczu. Najlepiej udać się do profesjonalistów i oni tam dobiorą odpowiednie zabiegi i kosmetyki :) na odległość, bez możliwości zobaczenia i dotknięcia skóry trudno coś doradzić.
guarana Coś już napisała
Wysłany: 2010-09-09, 12:59
Ja bym chyba stawiała na jakieś pielęgnacyjne zabiegi w tym wieku, tym bardziej jeżeli ostatni okres był bardziej stresujący. Trzeba odżywić skórę, przydałyby się moim zdaniem jakieś witaminowe zabiegi - zazwyczaj są bardzo przyjemne i skóra po nich lepiej wygląda.
Uważam, że powinnaś wykonać sobie w Gabinecie kosmetycznym peeling migdałowy lub serie peelingów.
Peeling migdałowy:
Otrzymywany z gorzkich migdałów rozjaśnia, wygładza, poprawia napięcie skóry, normalizuje łojotok. Może być stosowany niezależnie od pory roku oraz u osób z cerą wrażliwą, naczynkową i u pacjentów z ciemną karnacją. Daje efekt świetlistości i oczyszczenia skóry.
Jeżeli natomiast chodzi o preparat silnie nawilżający to proponuję wypróbować fluid ze SKINCEUTICALS - HYDRATING B5, który bardzo mocno nawiży skórę a jednocześnie nie obciąży jej oraz krem na dzień z tej samej firmy DAILY MOINSTURE, który działa nawilżająco, zwęża pory, nie pozostawia tłustego filtru na skórze.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-09-21, 16:29
ja ze wzgledu na zawod :D proponuje masaze izabiegi odnowy biologicznej.
zachecam do zabiegow na bazie borowiny, ktora nie tylko nawilzy skore, ale tez i dziala detoksykujaco.
zabiegi na algach zajma sie nieco cellulitem jesli wystepuje i ujedrni skore [zwlaszcza maski sciagajace na bazie alg].
polecam tez zabiegi zurawinowe, ktore sa zabiegami z wyzszej polki, ale warto zaplacic troche wiecej bo skora po nich jest aksamitna w dotyku, odzywiona, pachnie niebiansko ;]
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2010-10-11, 14:02
a nie myślałaś, żeby jechać do jakiegoś hotelu SPA? skoro miałaś w tym roku dużo stresu, to taki wyjazd na pewno Cię zrelaksuje, a w hotelu Primavera SPA zabiegów jest tyle, że nie tylko będziesz mogła się zrelaksować, ale również zadbać o swoją urodę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum