Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: falami, radiowymi, zabieg

Zabieg Falami Radiowymi RF
Autor Wiadomość
MaoCe 
Początkująca

Wysłany: 2009-02-10, 13:27 Zabieg Falami Radiowymi RF

Witam
Chciałam sie podzielić zadowoleniem z zabiegu kosmetycznego falami radiowymi.
Zabieg wykonany został w salonie abacosun - akurat mieli promocję na te zabiegi bo i była to nowa pozycja w cenniku.
Miałam wykonany zbieg odmładzający na twarz, na koncu dziewczyny wykonały mi masaż twarzy. Efekt było widać gołym okiem. Zrelaksowana, odprężona, świetlista skóra. Jestem pod wrażeniem. Z tego co wiem to tym urzadzeniem wykonuje się tez zabiegi falami modelujące sylwetkę. Naprawdę polecam tą metodę. Na zabieg na ciało tez sie wybiorę.

Greenland

Wysłany: 2009-02-13, 00:10 

Tak się składa że też ostatnio miałam robiony zabieg na falach, tyle że nie na twarz, ale na ciało - bo ten aparat przeznaczony jest z tego co wiem do zabiegów odmładzających i modelujących. Podobało mi się, że zabieg jest taki relaksujący, to ciepło, które się wytwarza pod wpływem aparatu jest fantastyczne. No ale oczywiście najważniejsze są efekty: skóra po zabiegu była wyraźnie gładsza, wydawała się też bardziej jędrna. U mnie może problem cellulitu nie jest bardzo duży, ale skóra jest trochę zwiotczała i taki zabieg modelujący raz na jakiś czas jej się przydaje.

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-02-13, 15:24 

a Ja też byłam na falkach :-) na ciałko, moim zdaniem jest to jedna z metod, która przynosi bardzo szybko fajne efekty, własnie jestem po serii zabiegów i rzeczywiście mogę potwierdzić, że moja skóra stała się bardziej jędrna, napięta no . . . i nie mam cellulitu na pośladkach :-D a o to mi głownie chodziło, . . . na zabiegi chodziłam do BodyArt, bardzo przyjemne miejsce, polecam :->

NeL1984 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-02-24, 09:20 

ile takie coś kosztuje?

Greenland

Wysłany: 2009-02-25, 21:22 

Zabieg na ciało kosztuje ok. 160-230zł.

Marta-a 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2012-03-27, 17:03 

Greenland napisał/a:
Zabieg na ciało kosztuje ok. 160-230zł.

tanio... w stolicy tyle to nawet twarz nie kosztuje, najtaniej chyba ok 200

Łucja_34 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-11, 12:56 

No ja robiłam w Laime w Krakowie na twarz, efekty są zachwycające, wyglądam na 5-7 lat młodziej :) za pakiet 6 zab zapłaciłam.. niech sobie przypomnę 1500 zł :) także taniutko a obsługa i salon- pełen profesjonalizm!! polecam

Marikaa 
Początkująca

Wysłany: 2009-09-14, 19:46 

Hej ja się właśnie zastanawiam czy nie pójść na serię takich zabiegów bo już moja skóra pomału traci jędrność. Ostatnio też dzwoniłam do tego salonu i umówiłam się na konsultacje :) będę pisać o efektach :)

fanaberia 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-18, 13:08 

Czytałam o tym zabiegu ale myślałam że to jednorazowa wizyta a nie seria zabiegów
muszę poszukać czy u mnie w okolicy gdzieś robią ;-)

grochal84 
Początkująca

Wysłany: 2009-10-14, 14:06 

hej dziewczynki ja mam pytanko do kosmetyczek ktore juz takie urzadzenie posiadaja albo wiedza cos wiecej na ten temat stoje przed dylematem kupna takich oto fal i zastanawiam sie czy sa skuteczne (z tego co tu piszecie sa i fajnie:0) czy komus nic nie pomogły?? i wogle czemu jest taka duza roznica w cenach np apart clareny kosztuje ok 7 tys a Abucosun ok 24 !! czy to tylko kwestia wygladu czy tez jakies inne wlaściwości ?? Baaaaaaardzo prosze o odp !!

Aga 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-24, 16:29 

Cena tych urządzeń jest uzależniona przede wszystkim tym czy są to fale działające na zasadzie monopolarnych, czy np bipolarnych.
Krąży opinia że bipolarne są bezpieczniejsze ale z moich doświadczeń wynika że jeśli bipolar nie ma próżni to nie działa tak jak monopolar. To generalnie temat rzeka.

Leszek 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-06, 11:02 

Aga napisał/a:
Cena tych urządzeń jest uzależniona przede wszystkim tym czy są to fale działające na zasadzie monopolarnych, czy np bipolarnych.
Krąży opinia że bipolarne są bezpieczniejsze ale z moich doświadczeń wynika że jeśli bipolar nie ma próżni to nie działa tak jak monopolar. To generalnie temat rzeka.

Generalnie to próżnia nie ma tu żadnego znaczenia.Monopolar RF i Bipolar działają w podobny sposób tyle że energia fal monopolarnych przechodzi przez większą partie ciała od głowicy do elektrody-elektroda zazwyczaj jest przykładana na plecy)co jest mniej bezpieczne gdy np. mamy implanty w ciele.Bipolar oddziałuje wyłącznie w miejscu styku głowicy z ciałem a co za tym idzie implanty np.kolanie pozwalają nam wykonać zabieg na twarz.

Juliatra 
Początkująca
Julia

Wysłany: 2009-10-15, 13:44 

a ze mnie to chyba taki maly niedowiarek, bo ciezko mi uwierzyc, ze cellulit tak ot po zabiegu sobie znikl. ja walcze z tym schorzeniem jak "dziki osiol" - smarowanie, masowanie, drapanie i nic. napiszcie prosze, na jaki zabieg najlepiej sie zapisac zeby usunac z udek mych kochanych ta straszna przypadlosc!

Pozdr

Leszek 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-06, 11:03 

Warto zrobić zabieg KOC IR + GUAM

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-10-15, 13:58 

bylo kilka odpowiedzi na temat cellulitu.
nie piszesz niz o peelingach, dranazu limfatycznym [jest to masaz ale jest robiony "na zimno" i rozni sie tym ze jest przepychana chlonka zalegajaca w naczyniach limfatycznych przez ktora m.in. powstaje cellulit] i o ruchu ;]

i taka moja rada: masaze najczesniej w duzych miastach nie naleza do najtanszych zwlaszcza gdy potrzebujemy ich do zwalczania cellulitu [czyli jeden nie wystarczy :)] dlatego ja polecam taki roll-on z garniera do walki z cellulitem. jest na skladnikach glownie roslinnych, fajnie sie wchalania i sa rezultaty - to sama moge potwierdzic

Odpowiedz do tematu