Witam
Chciałam sie podzielić zadowoleniem z zabiegu kosmetycznego falami radiowymi.
Zabieg wykonany został w salonie abacosun - akurat mieli promocję na te zabiegi bo i była to nowa pozycja w cenniku.
Miałam wykonany zbieg odmładzający na twarz, na koncu dziewczyny wykonały mi masaż twarzy. Efekt było widać gołym okiem. Zrelaksowana, odprężona, świetlista skóra. Jestem pod wrażeniem. Z tego co wiem to tym urzadzeniem wykonuje się tez zabiegi falami modelujące sylwetkę. Naprawdę polecam tą metodę. Na zabieg na ciało tez sie wybiorę.
Tak się składa że też ostatnio miałam robiony zabieg na falach, tyle że nie na twarz, ale na ciało - bo ten aparat przeznaczony jest z tego co wiem do zabiegów odmładzających i modelujących. Podobało mi się, że zabieg jest taki relaksujący, to ciepło, które się wytwarza pod wpływem aparatu jest fantastyczne. No ale oczywiście najważniejsze są efekty: skóra po zabiegu była wyraźnie gładsza, wydawała się też bardziej jędrna. U mnie może problem cellulitu nie jest bardzo duży, ale skóra jest trochę zwiotczała i taki zabieg modelujący raz na jakiś czas jej się przydaje.
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-02-13, 15:24
a Ja też byłam na falkach na ciałko, moim zdaniem jest to jedna z metod, która przynosi bardzo szybko fajne efekty, własnie jestem po serii zabiegów i rzeczywiście mogę potwierdzić, że moja skóra stała się bardziej jędrna, napięta no . . . i nie mam cellulitu na pośladkach a o to mi głownie chodziło, . . . na zabiegi chodziłam do BodyArt, bardzo przyjemne miejsce, polecam
tanio... w stolicy tyle to nawet twarz nie kosztuje, najtaniej chyba ok 200
_________________ jestem piękna bo chcę
Łucja_34 Coś już napisała
Wysłany: 2009-07-11, 12:56
No ja robiłam w Laime w Krakowie na twarz, efekty są zachwycające, wyglądam na 5-7 lat młodziej :) za pakiet 6 zab zapłaciłam.. niech sobie przypomnę 1500 zł :) także taniutko a obsługa i salon- pełen profesjonalizm!! polecam
Marikaa Początkująca
Wysłany: 2009-09-14, 19:46
Hej ja się właśnie zastanawiam czy nie pójść na serię takich zabiegów bo już moja skóra pomału traci jędrność. Ostatnio też dzwoniłam do tego salonu i umówiłam się na konsultacje :) będę pisać o efektach :)
Czytałam o tym zabiegu ale myślałam że to jednorazowa wizyta a nie seria zabiegów
muszę poszukać czy u mnie w okolicy gdzieś robią
grochal84 Początkująca
Wysłany: 2009-10-14, 14:06
hej dziewczynki ja mam pytanko do kosmetyczek ktore juz takie urzadzenie posiadaja albo wiedza cos wiecej na ten temat stoje przed dylematem kupna takich oto fal i zastanawiam sie czy sa skuteczne (z tego co tu piszecie sa i fajnie:0) czy komus nic nie pomogły?? i wogle czemu jest taka duza roznica w cenach np apart clareny kosztuje ok 7 tys a Abucosun ok 24 !! czy to tylko kwestia wygladu czy tez jakies inne wlaściwości ?? Baaaaaaardzo prosze o odp !!
Aga Początkująca
Wysłany: 2009-11-24, 16:29
Cena tych urządzeń jest uzależniona przede wszystkim tym czy są to fale działające na zasadzie monopolarnych, czy np bipolarnych.
Krąży opinia że bipolarne są bezpieczniejsze ale z moich doświadczeń wynika że jeśli bipolar nie ma próżni to nie działa tak jak monopolar. To generalnie temat rzeka.
Leszek Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-06, 11:02
Aga napisał/a:
Cena tych urządzeń jest uzależniona przede wszystkim tym czy są to fale działające na zasadzie monopolarnych, czy np bipolarnych.
Krąży opinia że bipolarne są bezpieczniejsze ale z moich doświadczeń wynika że jeśli bipolar nie ma próżni to nie działa tak jak monopolar. To generalnie temat rzeka.
Generalnie to próżnia nie ma tu żadnego znaczenia.Monopolar RF i Bipolar działają w podobny sposób tyle że energia fal monopolarnych przechodzi przez większą partie ciała od głowicy do elektrody-elektroda zazwyczaj jest przykładana na plecy)co jest mniej bezpieczne gdy np. mamy implanty w ciele.Bipolar oddziałuje wyłącznie w miejscu styku głowicy z ciałem a co za tym idzie implanty np.kolanie pozwalają nam wykonać zabieg na twarz.
Juliatra Początkująca Julia
Wysłany: 2009-10-15, 13:44
a ze mnie to chyba taki maly niedowiarek, bo ciezko mi uwierzyc, ze cellulit tak ot po zabiegu sobie znikl. ja walcze z tym schorzeniem jak "dziki osiol" - smarowanie, masowanie, drapanie i nic. napiszcie prosze, na jaki zabieg najlepiej sie zapisac zeby usunac z udek mych kochanych ta straszna przypadlosc!
Pozdr
Leszek Coś już napisała
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-10-15, 13:58
bylo kilka odpowiedzi na temat cellulitu.
nie piszesz niz o peelingach, dranazu limfatycznym [jest to masaz ale jest robiony "na zimno" i rozni sie tym ze jest przepychana chlonka zalegajaca w naczyniach limfatycznych przez ktora m.in. powstaje cellulit] i o ruchu ;]
i taka moja rada: masaze najczesniej w duzych miastach nie naleza do najtanszych zwlaszcza gdy potrzebujemy ich do zwalczania cellulitu [czyli jeden nie wystarczy :)] dlatego ja polecam taki roll-on z garniera do walki z cellulitem. jest na skladnikach glownie roslinnych, fajnie sie wchalania i sa rezultaty - to sama moge potwierdzic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum