Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 1571 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-12-03, 22:27
Widziałam u Ewy Drzyzgi, mówili, że to super zabieg, trzeba leżeć pod folią w sumie, ale efekty są opłacalne, pełny relaks, pomaga w walce z otyłością, cellulitem, zmianami skórnymi:]
_________________ być kobietą...
redjusti79 Początkująca
Wysłany: 2009-12-03, 22:38
fajnie:) - bo mam zamiar się wybrać na taki zabieg - dostałam zaproszenie:)) na urodzinki, więc trzeba skorzystać:)))
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 608 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-12-04, 11:09
zabieg wykonywany jest tylko i wylacznie na kosmetykach czekoladowych. na poczatku w wiekszosci zabiegow jest wykonywany peeling czekoladowy, ktory sciera martwy naskorek i przygotowywuje skore na zabieg, potem cieplutka maska ktora odpowiada za dzialanie antycellulitowe, relaksacyjne itd. przykrywamy cialo folia kosmetyczna na 30 min i ogrzewamy cialo kocem elektrycznym lub zwyklym, mozemy tez "wpakowac" klientke w saune itp.
zabieg fajnie relaksuje, a nasze cialo pachnie czekolada nawet 2-3 dni ;] skora jest nawilzona i mieciutka ;]
Czy ktoś był na takim zabiegu, jakie odczucia, polecacie, czy nie, jakie efekty? Z góry dziękuję za opinie!!
Ja na zabiegu czekoladowym byłam w VIP Studio w Krakowie i muszę przyznać, że ten zabieg idealnie nadaje się na to by zregenerować siły i zrelaksować się podczas jesiennej szarugi. Oprócz ciepłej maski czekoladowej nakładanej na ciało, zabieg rozpoczyna peeling z trzciny cukrowej, a kończy go aplikacja serum ujędrniającego z kawiorem.
Jest to bardzo przyjemny zabieg po którym człowiek czuje się jak nowo narodzony. Co do jego skuteczności na usuwanie cellulitu nie mogę się wypowiedzieć bo musiałabym wziąć serię, a nie pojedynczy zabieg.
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-02-08, 14:37
Też słyszałam same pozytywne słowa na temat tego typu zabiegów. Bo nie tylko można poprawić wygląd swojej skóry, ale też to jest fantastyczny relaks dla naszych zmysłów. Nie ma nic lepszego niż cudowny zapach czekolady wokół nas;)
linet Coś już napisała
Wysłany: 2010-02-10, 10:49
To wszystko prawda. Byłam na takim zabiegu w primaveraspa:) Coś cudownego- skóra wygląda po nim fantastycznie, jest gładka,miękka, poprawia się jej koloryt a ten zapach...przez cały dzień snułam się , jak jakaś zjawa, bo miałam wrażenie,ze unoszę się nad ziemią:)
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-02-12, 13:00
Kurcze chyba muszę się wybrać do tego Primavera Spa na ten zabieg czekoladowy. Już tam kiedyś byłam ale jakoś nie skorzystałam z tego zabiegu. Skoro mówisz, że jest taki super. Tylko się boję, że jak będzie mnie otaczał taki zapach czekolady to będę ją chciała zjeść. Już się nie mogę doczekać ;) Jak wrócę to wam opiszę jak było;)
Ja taki zabieg wykonuję sobie sama w domu, no może nie dosłownie taki ale czekoladowy. Zakupiłam serię czekolada z firmy Lavea, olejek czekoladowy do kąpieli, masło do ciała i twarzy czekoladowe, oraz żel pod prysznic czekolada. Super słodziutko pachnie i poprawia nastrój:) Kosmetyki można kupić na allegro albo w dobrych sklepach internetowych
Pozdrawiam
Zabieg czekoladowy rewelacja, sporo gabinetów kosmetycznych oferuje tego typu zabiegi, ja byłam dwa razy i muszę powiedzieć ze zabieg zabiegowy nie równy, wywarł na minie ten w którym była użyta prawdziwa czekolada olej ze słodkiego migdała z dodatkiem olejku eterycznego, czułam się piękna i szczęśliwa, natomiast powtórzyłam ten sam zabieg w innym salonie na kosmetykach gotowych porażka, dla osoby ze skłonnościami do alergii masakra dlatego uważam że jak już wydać kasę to powinniście dopytać w jaki sposób i njakich kosmetykach wykonywana je st pielęgnacja.
anet
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 608 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-05-07, 08:47
jagna25 napisał/a:
Witajcie, jeśli ktoś lubi czekoladę to rewelacja. W całym pomieszczeniu zapach czekolady, a zamiast tyć od niej chudniesz. Super sprawa.
nie powiedzialabym ...
zapach czesto moze dzialac tez zachecajaco. nie raz spotkalam sie z sytuacja gdzie klientka po zabiegu prosila o goraca czekolade, badz z torebki wyciagala milke.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum