Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: braz, czerni

Z CZERNI NA BRĄZ
Autor Wiadomość
buerliniii 
Coś już napisała
buerliniii

Wysłany: 2011-07-20, 16:31 Z CZERNI NA BRĄZ

Jak zejść z farbowanej czerni na naturalny, czekoladowy brąz w warunkach domowych? A jeżeli tylko fryzjer, to jakimi spoobami? Traktuję czuprynę od miesiąca szamponem przeciwłupieżowym, ale nie specjalnie widze aby kolor schodził..

pati 
pati

Pomogła: 23 razy

Wysłany: 2011-07-20, 16:35 

Domowym sposobem tego nie zrobisz. Musisz iść do fryzjera na ściąganie koloru bądź rozjaśnianie włosów pasemkami. Trochę to potrwa. Ja właśnie wczoraj zrobiłam sobie czarny i jestem bardzo zadowolona z efektu ;). Przynajmniej wiem, że kolor mi się nie wypłucze :P Miałam już różne odcienie brązów i niestety najfajniej wyglądały do 1 mycia, potem każdy brąz wypłukiwał mi się i był jakiś taki... Wypłowiały. Na pewno nie dojdziesz do brązu domowymi metodami, włos musi obejrzeć specjalista, bo sama zrobisz sobie tylko krzywdę.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-07-20, 21:08 

Ja u fryzjera z ciemnego brązu (prawie, że czarny) chciałam zrobić ton jaśniejszy. Efekt taki, że odrost był jaśniejszy niż reszta włosów.

andziunia 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-21, 22:32 

To sorki ale fatalny fryzjer. Ja jak chciałam zmienić kolor to fryzjerka uprzedziła mnie o prawdopodobnym rezultacie i miała racje ( wiecie, ja się uparłam i wyszło na jej)
drugi raz już jej zaufałam i zrobiłam jak radzi

[ Dodano: 2011-07-21, 22:54 ]
Hej Pati:)) byłam kilka razy w Pleszewie na szkoleniach - bardzo mi isę podobało :P

pati 
pati

Wysłany: 2011-07-22, 11:17 

Niemożliwe :D A jaki typ szkoleń :D? U nas w Pleszewie w ogóle coś takiego jest?

Molik2008 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-25, 16:28 

To tylko potwierdza tezę,że powinniśmy wybierać dobrego i sprawdzonego fryzjera. Jeżeli widzi on,że w danym kolorze będzie nam źle,to powinien zdecydowanie nam go odradzić. na tym polega cała sztuka.

zielona.oliwka 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-04, 13:32 

jeśli zależy Ci na natychmiastowej zmianie - zdejmij kolor w salonie. koleżanka z czarnuli powróciła do swojego naturalnego koloru w jeden dzień, ściągany miała kolor jakimiś profesjonalnymi francuskimi kosmetykami. ja z kolei pożegnałam się z czernią, by powrócić do naturalnego ciemnego brązu pasemkami, stopniowo. obie metody mocno niszczą włosy, więc lepiej się zastanów.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-08-08, 18:47 

Pewnie dekoloryzacja?
Ja też miałam mieć, ale za bardzo fryzjerka się bała, że zostanę łysa...no i ta cena, około 500 zł za cały zabieg w L'orealu.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-08-18, 00:33 

możesz zejść w zaciszu własnego domu z koloru, albo chociaż spróbować, od tego są saszetki efassora. ale raczej do brązu będzie trudno, bo po efassorze schodzi cały barwnik i zostają rudoblond, a nałożenie ciemnego brązu kończy się błotnistym kolorem, który spływa z włosów w ok. 3 tygodnie. dodatkowo ja bym się bała w domu i sama.

zabawa z efassorem i farbą po to koszt ok. 200-270 pln w zależności od tego, ile saszetek efassora pójdzie na zdjęcie koloru ;-)

buerliniii 
Coś już napisała
buerliniii

Wysłany: 2011-10-14, 19:13 

Jestem po dekoloryzacji! :mrgreen: Zapłaciłam 100pln i kolor może nie wyszedł idealnie ale to i tak dobrze. Końcówki są nieco ciemniejsze, ale z tym chyba nie da się nic zrobić, prawda? później podetnę jedynie...
jedyne co mi się nie podoba to, że włosy mają miejscami nieco zbyt rudawy odcień, I PROSIŁABYM O POLECENIE PŁUKANKI, KTÓRA BY TO ZNIWELOWAŁA, A TAKŻE MOŻE KTOŚ MA DOŚWIADCZENIE, KTÓRA FARBA WYRÓWNAŁABY ODCIEŃ NA BARDZIEJ POPIELATY BRĄZ?

pati 
pati

Wysłany: 2011-10-14, 21:50 

Ja ostatnio też odbarwiałam, ale nie rozjaśniaczem, tylko takim "żelem". Nie mam zniszczonych włosów. Wszystko jest ok :). Już tyle kolorów miałam... Szybko się nudzą :).

Odpowiedz do tematu