Zaczęło się tak, że na szyi miałam lekko wysypkę, potem też przeszło na dekolt. Myślałam, że może coś zjadłam czy coś albo jakiś kosmetyk, proszek do prania, ale z drugiej strony nic nowego nie jadłam nie używałam. Było to co zawsze, poza tym nie jestem na nic uczulona... Jak zaczęło znikać z szyi chociaż do dziś co nie co tam jest to teraz przeszło mi lekko na czoło, ale za to okolice oczu i powieki są masakryczne... To wygląda jak "mini" poparzenie pokrzywą. Byłam u lekarza zalecił pić 2 razy dziennie wapno i przepisał mi Clemastinum. Jak myślicie co to może być? Nigdy nie miałam takich problemów... Mam tak od niedzieli... Co zalecacie?
Również polecam Ci wapno. Podejrzewam, że zjadłaś coś, na co jesteś uczulona. Albo może jakieś tabletki bierzesz i jesteś uczulona na jakiś składnik (może być to również powłoczka tabletki).
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Tylko, ze to mi wyskoczyło w momencie 7dniowej przerwy i organizm nie wiedział czy będę dalej brać czy nie. Więc tabletki odpadają. Nie biorę ich 2 dni... a to "cholerstwo" dostałam szybciej...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2009-12-14, 15:55
Za to ja mam bezbarwną wysypkę od czasu powrotu od sióstr:(
Mam na twarzy, dekolcie, plecach i rękach bezbarwne krostki, które przemywam tonikiem aloesowym. I powoli mi przygasa
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-12-14, 17:13
Takie wysypki się zdarzają, ja tez mialam kiedyś, lekarz przepisal wapno i przeszło.
( a swoją drogą lekarze na każda wysypkę radzą wapno, nawet nie wiedząc co to jest)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-12-16, 11:15
ja ogolnie to mam bardzo wrazliwa skore takze moja polka z kosmetykami nie jest zbytnio wypchana. uzywam tylko tego co sprawdzone. co do ziaji to podejrzewam ze cos co jest odpowiedzialne za ten piekny, kakaowy zapach moglo mnie uczulic, bo tak jest najczesciej w moim przypadku z zelami pod prysznic itd.
najgorsze jest to ze masla kakaowego jest jeszcze wieksza czesc butli. troche mnie skreca ze nie moge tego wykorzystac :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum