Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: peelingu, twarzy, wysyp

wysyp na twarzy po peelingu
Autor Wiadomość
m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-01-07, 22:58 wysyp na twarzy po peelingu

kiedy już wreszcie jako tako pozbyłam sie tych wszystkich syfków na twarzy, wszelkich niedoskonałości, od grudnia po każdym zrobieniu peelingu mam totalny wysyp na twarzy :cry: w sumie na całej twarzy wyskakują mi z 2 pryszcze, a reszta to nie wiem co to, jakies wieksze krostki, grudki, i cała czerwona jestem, używałam juz różnych peelingów i po kazdym to samo... nastepnego dnia wysyp :/ i jedynie schodzi to po zrobieniu maseczki z glinki, ale kurcze peeling tez trzeba zrobic co jakis czas :( co to moze byc, uczulenie, czy co?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-01-08, 09:50 

Peelingu nie trzeba robić za wszelką cenę, skoro Cię uczula... Możesz spróbować z peelingiem enzymatycznym i zobaczysz, co się będzie działo. A skoro maseczka z glinki Ci służy, to pozostałabym tylko na tym.

Iwonkav 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-27, 19:05 

Ja również bym zrezygnowała z peelingu na twoim miejscu. Przecież to nie obowiązek. Każda skóra jest inna i trzeba zabiegi kosmetyczne indywidualnie pod nią dostosować.

m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-27, 21:31 

ok dzięki, pozostałam przy maseczce z glinki ;) kupiłam sobie jeszcze taką szorstką rękawiczkę do twarzy i zastępuje mi peeling :D

ZnanySalon 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-10, 10:18 

Dokładnie tak. Jezeli widzisz,że Twoja skóra źle reaguje na peeling to po prostu go zostaw,to nie jest obowiazek. Uzywasz jakiegoś kremu matujacego?

m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-10, 16:08 

ZnanySalon napisał/a:
Dokładnie tak. Jezeli widzisz,że Twoja skóra źle reaguje na peeling to po prostu go zostaw,to nie jest obowiazek. Uzywasz jakiegoś kremu matujacego?

Tak, na dzień używam kremu matującego, a wieczorem nawilżającego ;)

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-03-25, 16:40 Re: wysyp na twarzy po peelingu

m1990 napisał/a:
kiedy już wreszcie jako tako pozbyłam sie tych wszystkich syfków na twarzy, wszelkich niedoskonałości, od grudnia po każdym zrobieniu peelingu mam totalny wysyp na twarzy :cry: w sumie na całej twarzy wyskakują mi z 2 pryszcze, a reszta to nie wiem co to, jakies wieksze krostki, grudki, i cała czerwona jestem, używałam juz różnych peelingów i po kazdym to samo... nastepnego dnia wysyp :/ i jedynie schodzi to po zrobieniu maseczki z glinki, ale kurcze peeling tez trzeba zrobic co jakis czas :( co to moze byc, uczulenie, czy co?

A próbowałaś naturalnych kosmetyków? One nie podrażniają i nie wywołują alergii, tutaj proponuję np kosmetyki Lavery, Logony, są to naturalne 100% kosmetyki.

Odnośnie allergi to jest również ona możliwa uczulać może nikiel albo któryś z konserwantów chemicznych.

Pozdrawiam

Gouda 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-07, 16:31 

Wydaje mi się że możesz mieć alergię na parabeny albo inne dziadostwo chemiczne, najlepiej poradzi tutaj dermatolog. Ja jestem straszliwym alergikiem, jak stosowałam zwykłe kosmetyki to miałam całą twarz wysypaną, p. dermatolog polecała właśnie naturalne "upiększacze". Jeśli zależy Ci na peelingu to może spróbować peelingu cukrowego z Joppa minerals, jak używałam to nic mnie nie uczulało i dobrze oczyszczał twarz. :-) Ewentualnie jako substytut glinki możesz spróbować błota z morza martwego. Działa równie dobrze na skórę jak peelingi, a jest ekonomiczniejsze. :-P

TigerANDBear 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-04-22, 21:03 

Zgadzam się,ja takze mam wrazenie że jest to skutkiem alergii lub uczulenia. Może dobrym rozwiazaniem będzie maseczka o której mowa w powyższym poście.

Odpowiedz do tematu