tolalala01 Początkująca
Wysłany: 2011-03-18, 19:22
Wysoki wzrost - i co?
Hej dziewczyny, mam wrażenie że bycie wysoką kobietą w Polsce to jest czasem nie lada problem. Mam 184 cm, i czasem serdecznie dość łażenia po sklepach w poszukiwaniu normalnych ubrań, które nie będą z krótkie. Mam dość głupich ludzi i ich komentarzy, w stylu "Ale ty jesteś wyższa od niego!" (!), "uwaga, idzie żyrafa", i innych. Mam dziś ochotę założyć szpilki, ale... no właśnie - spodnie nie mogą być za krótkie!!!
Heh, przynajmniej widać na koncertach więcej ;P.
Ale wzrost to powinien być przecież atut, skoro np. w czasie rozmowy kwalifikacyjnej to pomaga, to czemu jest z tym problem w normalnym życiu?
A jak Wy sobie radzicie, może znalazłyście już jakiś sklep odpowiedni dla wysokich kobiet? Bo w normalnych sklepach można tylko pomarzyć o zakupach, mam wrażenie, że rozmiarówki w ogóle nie przewidują kobiet dobrze powyżej 180 cm. Z kolei rozmiary XL są po prostu za duże, wiszą...
I co na to Wasi faceci? ;)
ja też zauważyłam ten problem - ciuchy są robione zwykle (mówię zwykle, bo czasami można spotkać ten sam rozmiar, ale dłuższą nogawkę spodni na przykład) na taki sam fason, więc jak jesteś za wysoka, to musisz kupić większe i zwężać, a jak za niska - skracać. a po przeróbce ciuchy nie zawsze fajnie leżą.
cieszę się z moich 170 cm, bo raczej nie mam takiego problemu (chyba, że w sklepie z dżinami dla mnie zabraknie mojej długości) i nie zazdroszczę dużo wyższym i dużo niższym dziewczynom. choć wyższe mają chyba z deczka gorzej, ja wiem
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
To ja chętnie się przyłączę! Sama mam 187, więc trochę mi się wyrosło ;) Owszem, jest problem z ciuchami i z dziwnym podejściem odnośnie połączenia wysoka dziewczyna + szpilki, ale za to ile plusów! ;D
Kobieta powyżej 185 uważana jest już za bardzo wysoką i fakt, można mieć trudności w dobraniu ubrań. Cóż sieciówki szyją najbardziej popularne, więc pozostaje krawcowa. Plusy- można mieć oryginalne ciuchy, niepowtarzalne i wcale nie wydawać na nie fortuny.
tolalala01 Początkująca
Wysłany: 2011-05-04, 16:17
No proszę, świetny pomysł z tym blogiem! wysoka-bloggerka, będę obserwować i czekam na więcej wskazówek.
Krawcowa to zawsze jest rozwiązanie, ale np. żakiet uszyć na miarę u dobrej krawcowej to jest wydatek rzędu 200-300 zł plus materiał, a czasem nawet więcej. Rozwiązanie o tyle super, że można znaleźć samemu materiał i wszystko jest zgodnie z naszym planem :).
Ale w sieciówkach dalej nic, ja w życiu spodni nie kupię.
tolalala01 , pozostają Ci krótkie spódniczki ;). Może to i lepiej, nic tak dobrze nie wygląda, jak długie nogi w szpilkach i spódniczce :).
długie nogi do spódniczek dobrze też wyglądają w balerinkach w ogóle długie, zgrabne nogi to skarb, choć czasami jak się chce usiąść w tramwaju, to przeszkadzają
tolalala01 , pozostają Ci krótkie spódniczki ;). Może to i lepiej, nic tak dobrze nie wygląda, jak długie nogi w szpilkach i spódniczce :).
długie nogi do spódniczek dobrze też wyglądają w balerinkach w ogóle długie, zgrabne nogi to skarb, choć czasami jak się chce usiąść w tramwaju, to przeszkadzają
Po co siadać z długimi nogami w tramwaju?;) Lepiej stać i robić nimi wrażenie na innych...;) Gdybym takie miała, zdecydowanie unikałabym siedzenia...;)
Po co siadać z długimi nogami w tramwaju?;) Lepiej stać i robić nimi wrażenie na innych...;) Gdybym takie miała, zdecydowanie unikałabym siedzenia...;)
hehe, nogi mam długie, ale niezgrabne, więc siadam
milena935 Początkująca
hehe, nogi mam długie, ale niezgrabne, więc siadam
Długie nogi są zgrabne same w sobie, nie ma czegoś takiego jak długie niezgrabne nogi :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum