Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: wysoki, wzrost

Wysoki wzrost - i co?
Autor Wiadomość
tolalala01 
Początkująca

Wysłany: 2011-03-18, 19:22 Wysoki wzrost - i co?

Hej dziewczyny, mam wrażenie że bycie wysoką kobietą w Polsce to jest czasem nie lada problem. Mam 184 cm, i czasem serdecznie dość łażenia po sklepach w poszukiwaniu normalnych ubrań, które nie będą z krótkie. Mam dość głupich ludzi i ich komentarzy, w stylu "Ale ty jesteś wyższa od niego!" (!), "uwaga, idzie żyrafa", i innych. Mam dziś ochotę założyć szpilki, ale... no właśnie - spodnie nie mogą być za krótkie!!!
Heh, przynajmniej widać na koncertach więcej ;P.
Ale wzrost to powinien być przecież atut, skoro np. w czasie rozmowy kwalifikacyjnej to pomaga, to czemu jest z tym problem w normalnym życiu?

A jak Wy sobie radzicie, może znalazłyście już jakiś sklep odpowiedni dla wysokich kobiet? Bo w normalnych sklepach można tylko pomarzyć o zakupach, mam wrażenie, że rozmiarówki w ogóle nie przewidują kobiet dobrze powyżej 180 cm. Z kolei rozmiary XL są po prostu za duże, wiszą...
I co na to Wasi faceci? ;)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-03-18, 21:49 

Jedne za wysokie, drugie za niskie, ja mam z kolei 162cm, ubrania, a mianowicie spodnie są z reguły za długie, a po skróceniu czasem tracą fason.

kolaba 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-19, 02:14 

Wysoka kobieta jest ok. Byleby się nie garbiła.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-03-24, 20:33 

ja też zauważyłam ten problem - ciuchy są robione zwykle (mówię zwykle, bo czasami można spotkać ten sam rozmiar, ale dłuższą nogawkę spodni na przykład) na taki sam fason, więc jak jesteś za wysoka, to musisz kupić większe i zwężać, a jak za niska - skracać. a po przeróbce ciuchy nie zawsze fajnie leżą.

cieszę się z moich 170 cm, bo raczej nie mam takiego problemu (chyba, że w sklepie z dżinami dla mnie zabraknie mojej długości) i nie zazdroszczę dużo wyższym i dużo niższym dziewczynom. choć wyższe mają chyba z deczka gorzej, ja wiem :?: :-|

wysokabloggerka 
Początkująca
wysoka-bloggerka.blogspot.com

Wysłany: 2011-04-29, 20:43 

To ja chętnie się przyłączę! Sama mam 187, więc trochę mi się wyrosło ;) Owszem, jest problem z ciuchami i z dziwnym podejściem odnośnie połączenia wysoka dziewczyna + szpilki, ale za to ile plusów! ;D

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2011-04-29, 20:46 

o, witaj, wysokabloggerka - właśnie wyskoczył mi na pierwsze miejsce post, który sprawdzałam przed minutą ;-)

Kola 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-05-03, 16:55 

Kobieta powyżej 185 uważana jest już za bardzo wysoką i fakt, można mieć trudności w dobraniu ubrań. Cóż sieciówki szyją najbardziej popularne, więc pozostaje krawcowa. Plusy- można mieć oryginalne ciuchy, niepowtarzalne i wcale nie wydawać na nie fortuny.

tolalala01 
Początkująca

Wysłany: 2011-05-04, 16:17 

No proszę, świetny pomysł z tym blogiem! wysoka-bloggerka, będę obserwować i czekam na więcej wskazówek.

Krawcowa to zawsze jest rozwiązanie, ale np. żakiet uszyć na miarę u dobrej krawcowej to jest wydatek rzędu 200-300 zł plus materiał, a czasem nawet więcej. Rozwiązanie o tyle super, że można znaleźć samemu materiał i wszystko jest zgodnie z naszym planem :).

Ale w sieciówkach dalej nic, ja w życiu spodni nie kupię.

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-09, 11:48 

tolalala01 , pozostają Ci krótkie spódniczki ;). Może to i lepiej, nic tak dobrze nie wygląda, jak długie nogi w szpilkach i spódniczce :).

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2011-08-17, 22:25 

kalina napisał/a:
tolalala01 , pozostają Ci krótkie spódniczki ;). Może to i lepiej, nic tak dobrze nie wygląda, jak długie nogi w szpilkach i spódniczce :).

długie nogi do spódniczek dobrze też wyglądają w balerinkach ;-) w ogóle długie, zgrabne nogi to skarb, choć czasami jak się chce usiąść w tramwaju, to przeszkadzają :-P

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-22, 09:27 

leelo napisał/a:
kalina napisał/a:

długie nogi do spódniczek dobrze też wyglądają w balerinkach ;-) w ogóle długie, zgrabne nogi to skarb, choć czasami jak się chce usiąść w tramwaju, to przeszkadzają :-P

Po co siadać z długimi nogami w tramwaju?;) Lepiej stać i robić nimi wrażenie na innych...;) Gdybym takie miała, zdecydowanie unikałabym siedzenia...;)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2011-08-30, 23:02 

kalina napisał/a:
Po co siadać z długimi nogami w tramwaju?;) Lepiej stać i robić nimi wrażenie na innych...;) Gdybym takie miała, zdecydowanie unikałabym siedzenia...;)

hehe, nogi mam długie, ale niezgrabne, więc siadam ;-) ;-) ;-)

milena935 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-05, 22:05 

Ale ważne, że długie, to się ceni teraz :P

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-09-08, 10:15 

leelo napisał/a:
kalina napisał/a:

hehe, nogi mam długie, ale niezgrabne, więc siadam ;-) ;-) ;-)

Długie nogi są zgrabne same w sobie, nie ma czegoś takiego jak długie niezgrabne nogi :P

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-09-08, 15:39 

Są. Wg mnie zbyt długie nogi wyglądają niezgrabnie. Np. nogi Anji Rubik. Co kto lubi, mnie się długie nogi nie podobają.

Odpowiedz do tematu