Co sądzicie o wypożyczeniu biżuterii? Wielu osób nie stać na kupowanie dla siebie pięknej, drogiej biżuterii z kamieniami. Jednak są okazje gdy chwiałoby się takową mieć. Na własnym ślubie, ważnym przyjęciu, balu, uroczystości... Czy nie fajnie by było wypożyczyć sobie naszyjnik np Apart czy w.Kruk, który kosztuje 1500 zł za kwotę dużo niższą? Czy to nie lepsze rozwiązanie, niż wydawać na jeden raz taką kwotę pieniędzy i nie założyć już ani razu tej biżuterii? Fajnie jest też mieć możliwość założenia za każdym razem czegoś innego...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-10-26, 19:38
Jeżeli ktoś ma potrzebę posiadania takiej biżuterii to faktycznie może sobie wypożyczyć taką "wypasioną". Ja jednak sama bym się na coś takiego nie zdecydowała.
Fajna sprawa z tym wypożyczaniem. Po co kupować biżuterię za kupę kasy i założyć raz, albo później nosić cały czas to samo? Można wypożyczyć za mniejszą sumę i "mieć" co chwilę coś nowego:)
Pomysł bardzo fajny, byleby ubezpieczenia wypożyczanej biżuterii nie wywindowały zbyt wysoko ceny. Już nawet nie mówię o złej woli i próbie kradzieży, lecz o najzwyklejszych wypadkach, które się na przyjęciach niestety zdarzają. :(
Stairi, nałogowa niszczycielka naszyjników
_________________ Nie należy lekceważyć drobnostek,
bo od nich zależy doskonałość.
Deja-Art Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-10, 16:33
O wiele lepiej jest kupić biżuterię i mieć ja na własność niż wypożyczać w sklepie. A co się stanie jeżeli zepsujesz biżuterię? Wtedy zwracasz jej koszty,więc to mało opłacalne.
Leneczka Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-15, 14:55
Osobiście bałabym się takich zabiegów. Tym bardziej, że nie zdziwiłabym się, gdyby był problem z oddaniem (tzn ,że firma mogłaby się dosłownie o wszystko "czepiać" - c znowu nie jest dziwne, bo muszą dbać o swoją biżuterię)
Ja wolę sobie zwyczajnie kupić i mieć ją na wlasność. Po co mam sie stresować, że coś zgubię czy zepsuję. Poza tym nie lubię chodzić w pożyczonych rzeczach, biżuterii itd.... choć często moje koleżanki pożyczają różne rzeczy ode mnie...
Deja-Art Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-24, 11:47
Czyli pod tym względem jesteśmy zgodne Lepiej kupić i mieć swoja na własność,niż bawić się w wypożyczania. To mim zdaniem troche bez sensu.
Dokładnie. Biżuteria w obecnych czasach nie jest aż taka droga, poza tym jak ktoś nie ma kasy, to zawsze może sobie kupić sztuczną biżuterię, która często wygląda jak z prawdziwego srebra czy złota.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Właśnie:> sztuczna biżuteria jest ładna i tak tania że na każdą okazję można kupować inny komplet:)
Wysłany: 2011-04-25, 19:01
Poza tym, później taka biżuteria jest także pamiątką, która łączy się z wieloma wspomnieniami. Biżuteria jest też często pamiątką rodzinną, więc czasami dobrze kolekcjonowac takie przedmioty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum