Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: hialuronowego, implant, voluma, wypelniacze, zmarszczek

Wypełniacze zmarszczek a implant z kw. hialuronowego Voluma?
Autor Wiadomość
kiwi 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-18, 18:52 

zgadzam się z Pati każdy organizm jest inny i nigdy nie ma się 100% pewności dlatego zawsze trzeba minimalizować ryzyko czy to u kosmetyczki na manicure czy robiąc kwas hialuronowy... komplet badań zawsze warto zrobić i z tego co wiem dobry lekarz bez tego zabiegu nie zrobi co mu się chwali :lol:

zyta 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-18, 22:55 

Każdy zabieg robimy na własne ryzyko - nikt nam nie każe się upiększać za wszelką cenę. Jednak i my, i lekarz powinniśmy dążyć do wyeliminowania wszystkiego, co może utrudnić dany zabieg. Chyba nigdzie nie czytałam o tym, że przed zabiegiem należy unikać stosowania aspiryny lub innych niesteroidowych leków przeciwzapalnych, bo zredukuje to ryzyko powstania siniaków i krwawienia po iniekcji. To czy zostaniemy o tym uprzedzeni zależy od osoby wykonującej zabieg.
A co do tych przykrych niespodzianek, to zawsze zastanawiam się jaki procent ma komplikacje. Głośniej mówi się o tym, co idzie źle, ale ja dużo częściej słyszę o udanych zabiegach.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-02-19, 18:20 

W każdym razie, nic nie wyklucza, że tym procentem mogę być akurat ja...

zyta 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-20, 18:28 

No wiadomo - i mam nadzieję, że lekarz nie będzie wmawiał, że nie ma ryzyka. Idąc do dentysty też musimy liczyć się z tym, że coś może pójść nie tak. Przecież są przypadki zarażenia żółtaczką przy robieniu manicure :|
Ale uważam, że możemy przynajmniej część ryzyka ograniczyć - wybierając dobry produkt i odpowiedniego lekarza.

kiwi 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-21, 16:43 

przede wszystkim trzeba mieć zdrowe podejście do sprawy. macie racje nigdy nie wiadomo ale tak na prawdę tak samo jest w każdej innej sprawie dlatego oczywiście nei bagatelizuję, ale również nie demonizuję tego typu zabiegów.

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-21, 11:44 

A stosowałyście coś takiego ? Zdaje się, że jest to jakiś kosmetyk, który można sobie nakładać na zmarszczki i podobno ma to je spłycać. Podobno to bardzo dobra rzecz, ale nie stosowałam, więc najpierw wole zapytać co wy o tym myślicie? W sumie bardziej się to opłaca, niż jakiś zabieg ze skalpelem.

ola87 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-10-19, 07:52 

mysle ze kwas daje najlepsze efekty a przy tym jest b. bezpieczny. moze jakies sprawdzone adresy? Ja slyszalam tylko o Keramedzie

Beatryce 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-12-27, 13:15 

W Warszawie jest ich nawet sporo gdzie robią zabiegi kwasem hialuronowym. Ja dodam, że dobre są też preparaty takie jak Estelis, Fortelis czy Mesolis. Kwas hialuronowy jest też wstrzykiwany w niektórych gabinetach za pomocą Injection system. Jest to mniej inwazyjna i mniej bolesna metoda. System ten może być również używany z cieńszymi igłami. Ponadto nie wymaga on zastosowania znieczulenia miejscowego oraz nie wywołuje żadnych mniejszych urazów, których występowanie obserwuje się zwykle przy zabiegach iniekcji. W takim systemie oferują swoje usługi m.in. Instytut Zdrowia i Urody Sharley Medical SPA w Warszawie czy też Centrum Dermatologii Estetycznej i Laserowej "VIVA-DERM" w Warszawie.

neverland 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-12-28, 11:57 

Kwasy hialuronowe o których pisze przedmówczyni robią jeszcze w wawie w yeshe, natomiast co do injection system... to można, ale niekoniecznie, bo przecież nie każdy gabinet ten system posiada. Jak ktoś się boi to wystarczy zwykła maść znieczulająca emla.

guarana 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-01-19, 13:22 

Kwas jest zdecydowanie lepszy od skalpela, ale tez taki doskonały nie jest, bo podobno nierówno schodzi. Nie jestem przeciwniczka kwasu, żeby była jasność, sama chce sobie go nawet wstrzyknąć, ale interesuje mnie efekt po czasie, jak to będzie wyglądało za 2 miesiące i czy z tego względu to się opłaca czy może jest jednak coś lepszego.

Odziobad 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-11, 13:57 Botox

Co to jest botox ?

Botox - jest toksyną botulinową typu A której rola polega na czasowym hamowaniu procesu uwalniania acetylocholiny. Dzięki temu powoduje ona rozluźnienie mięśni i redukcje zmarszczek.

Na czym polega leczenie botoxem ?

Botox to naturalnie występujące białko bakteryjne. Niewielkie dawki tej substancji wstrzykiwane są pod skórę do mięśni poddawanych zabiegowi w celu zredukowania zmarszczek. Botox blokuje impulsy nerwowe, umożliwiając rozluźnienie mięśni odpowiedzialnych za powstawanie zmarszczek. Inne funkcje nerwowe - takie jak wrażliwość skóry na dotyk- nie ulegają zmianie. Zabieg przy użyciu botoxu obejmuje 5 zastrzyków powyżej i między brwiami. Towarzyszy temu minimalny dyskomfort i do codziennych czynności można powrócić bardzo szybko po zabiegu botoxem.

Jak długo trwa efekt działania botoxu na zmarszczki gładzizny ?

Pierwsze oznaki działania botoxu widoczne będą po 2-3 dniach po zabiegu. Efekt zastrzyków z zawartością botoxu jest zawsze okresowy i utrzymuje się około 4 miesięcy, a czasem dłużej. Termin następnego zabiegu jest uzależniony od czasu utrzymywania się efektów poprzedniego zabiegu u indywidualnego pacjenta. Nie powinno się przeprowadzać kolejnych zabiegów przy użyciu botoxu częściej niż co 3 miesiące.

Jak przebiega zabieg wykonywany przy użyciu botoxu ?

Botox to toksyna botulinowa w postaci sproszkowanej, botox przechowywany jest w fiolce zawierającej 100/50 jednostek substancji czynnej. Lekarz rozpuszcza botox w roztworze soli fizjologicznej. Po uzyskaniu właściwej konsystencji roztworu, lekarz nabiera odpowiednią ilość botoxu do strzykawki. Następnie przystępuje on do dezynfekcji skóry ( oraz oznaczenia miejsc iniekcji), po czym wstrzykuje botox w kilka punktów w obrębie każdego z mięśni odpowiedzialnych za tworzenie zmarszczek pionowych gładzizny czoła.

Jak należy postępować po zabiegu wstrzyknięcia botoxu ?

Należy przez 24 godziny po wstrzyknięciu botoxu unikać pocierania i masowania miejsc, w które wstrzyknięto botox. Delikatnie oczyścić skórę twarzy, bez pocierania jej, wieczorem w dniu zabiegu. Powstrzymać się od nakładania makijażu przez 4 godziny po zabiegu wstrzyknięcia botoxu. Powstrzymać się od pochylania, wysiłku fizycznego ( np. wizyty w siłowni lub zajęć fitness )
http://www.dermedica.pl/botox.html

Odpowiedz do tematu