Ostatnio strasznie wypadają mi włosy. Nie wiem czym to może być spowodowane. Może używaniem prostownicy? Ale już tyle ją używam i dopiero teraz zaczęły by wypadać? Myślałam że może to stres matura i te inne sprawy ale już po a mi dalej wypadają. To prawda ze nie mozna myc raz jednym raz drugim szamponem tylko jak sie jeden skończy to wtedy próbować inny? Bo ja myje tym który mi pod rękę wpadnie a słyszałam że to jest szkodliwe dla włosów i nie wiem czy to prawda. Jem tabletki na wzmocnienie włosów i paznokci ale to mi nie pomaga. Wiem ile miałam wcześniej włosów a teraz to normalnie porażka za każdym razem wypadają jak tylko ja czesze czy coś...
hehe liczone były?:D
dzisiaj ogladałam program na ten temat ;) jedz wiecej jajek, wystarczy codziennie na sniadanie omlet z 3jaj, ryby i mieso :)
Moze zdecyduj sie na 1 szampon, moze faktycznie to ma cos wspolnego.
A stres mimo ze sie nie trzesiesz moze ciagle w Tobie siedziec, jakies obawy przed czyms blachym nawet;)
Tak wlasciwie to nie wiem co jeszcze napisac, moze fryzjerka wie lepiej;)
już wcześniej komuś polecałam Maxi Krzem ,mi włosy strasznie wypadały po rozjaśnianiu i prostowaniu ,stosuję ten suplement już ponad miesiąc ale poprawę widziałam już po 3 tygodniach ,naprawdę polecam
Anafika Początkująca
Wysłany: 2008-08-23, 18:35
Jeśli chodzi o wypadające włosy i to wypadające tak że naprawdę to widać to jedynie dermatolog! ja miałam z tym ogromny problem i gdyby nie lekarz i jego specyfiki to nie wiem jakby to się skończyło. Bo robiło się już strasznie. heh. a teraz mam bujną czuprynkę jak dawniej. heh
SandraLopez Coś już napisała
Wysłany: 2008-09-14, 14:50
Ja jestem zagorzałą fanką kapsułek REVALID. Mają one bardzo bogaty skład i wyższą zawartość składników niż inne preparaty. I co najważniejsze lepiej się wchłaniają!
Bibliotekarka Coś już napisała
Wysłany: 2008-09-14, 20:54
Tak, wizyta u dermatologa na pewno jest rozsądnym krokiem, chociaż czasami także hormony mają wpływ na kondycję włosów i paznokci, to znaczy wahania hormonów. Najczęściej jednak chyba chodzi o złe odżywianie. Ja na pewno przez przepracowanie i niedojadanie miałam fazę wypadania włosów i łamliwości paznokci. Tak czy inaczej ten zestaw revalid ma taką korzyść, tak czytałam, że się nie da go przedawkować, więc można to brać profilaktycznie i bez konsultacji z lekarzem. To podobno zależy od formy w jakiej są podane składniki.
Ja polecam maseczkę Wax do włosów słabych ze skłonnością do wypadania,różnice są kolosalne.Rosną po prostu nowe włosy,a stare nie wypadają.Dostępna w aptekach z czepkiem za około 15zł.
_________________ Dziś idę spać,pomyślę o tym jutro.
Tak.Tylko czasem trudno w aptece dostać te produkty,a w niektórych u mnie nawet nie wiedzą,że jest coś takiego.Ale jak to sie mówi kto pyta nie błądzi.
dokładnie na allegro też są te produkty i są pewne.Kiedyś kupowałam z jakiejś apteki Etiaxil i wszystko ładnie zapakowane,z rachunkiem z kasy z apteki.Rewelacja i pewne tak samo jak z 'normalnej' apteki
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-09-24, 20:51
tak sobie mysle ze jak wypadaja Ci wlosy warto moze jakos podzialac od wewnatrz...
zwroc uwage na to co jesz... jedz duzo warzyw i owocow oraz ryb...
moze jakies witaminy...
a tak na marginesie, ostatnio kolezanka zalila mi sie ze wypadaja jej wlosy, okazalo sie ze nie je w ogole zadnych warzyw... a po chwili dodala -przeciez zaczelam niedawno jesc pomidora...- wg mnie to lekka przesada zeby w wieku 18 lat nie jesc warzyw! nawet jesli sie ich jakos szczegolnie nie lubi to warto sie zmusic lub dodac do rzeczy ktore smakuja :)
-------------
jesli nawet jesz warzywa i owoce to moze warto zwiekszyc ich ilosc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum