Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: wlosy, wypadajace

Wypadające włosy
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2008-06-05, 19:54 Wypadające włosy

Ostatnio strasznie wypadają mi włosy. Nie wiem czym to może być spowodowane. Może używaniem prostownicy? Ale już tyle ją używam i dopiero teraz zaczęły by wypadać? Myślałam że może to stres matura i te inne sprawy ale już po a mi dalej wypadają. To prawda ze nie mozna myc raz jednym raz drugim szamponem tylko jak sie jeden skończy to wtedy próbować inny? Bo ja myje tym który mi pod rękę wpadnie a słyszałam że to jest szkodliwe dla włosów i nie wiem czy to prawda. Jem tabletki na wzmocnienie włosów i paznokci ale to mi nie pomaga. Wiem ile miałam wcześniej włosów a teraz to normalnie porażka za każdym razem wypadają jak tylko ja czesze czy coś...

Darish:)

Wysłany: 2008-06-05, 20:52 

aagnieszkaa1 napisał/a:
Wiem ile miałam wcześniej włosów

hehe liczone były?:D
dzisiaj ogladałam program na ten temat ;) jedz wiecej jajek, wystarczy codziennie na sniadanie omlet z 3jaj, ryby i mieso :)
Moze zdecyduj sie na 1 szampon, moze faktycznie to ma cos wspolnego.
A stres mimo ze sie nie trzesiesz moze ciagle w Tobie siedziec, jakies obawy przed czyms blachym nawet;)
Tak wlasciwie to nie wiem co jeszcze napisac, moze fryzjerka wie lepiej;)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-06-06, 09:39 

Motylek:) napisał/a:
liczone były?:D

nie ale widze po objetości :P hehe

elasaidai

Wysłany: 2008-06-27, 15:21 

już wcześniej komuś polecałam Maxi Krzem ,mi włosy strasznie wypadały po rozjaśnianiu i prostowaniu ,stosuję ten suplement już ponad miesiąc ale poprawę widziałam już po 3 tygodniach ,naprawdę polecam
:-D

Anafika 
Początkująca

Wysłany: 2008-08-23, 18:35 

Jeśli chodzi o wypadające włosy i to wypadające tak że naprawdę to widać to jedynie dermatolog! ja miałam z tym ogromny problem i gdyby nie lekarz i jego specyfiki to nie wiem jakby to się skończyło. Bo robiło się już strasznie. heh. a teraz mam bujną czuprynkę :mrgreen: jak dawniej. heh

SandraLopez 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-14, 14:50 

Ja jestem zagorzałą fanką kapsułek REVALID. Mają one bardzo bogaty skład i wyższą zawartość składników niż inne preparaty. I co najważniejsze lepiej się wchłaniają!

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-14, 20:54 

Tak, wizyta u dermatologa na pewno jest rozsądnym krokiem, chociaż czasami także hormony mają wpływ na kondycję włosów i paznokci, to znaczy wahania hormonów. Najczęściej jednak chyba chodzi o złe odżywianie. Ja na pewno przez przepracowanie i niedojadanie miałam fazę wypadania włosów i łamliwości paznokci. Tak czy inaczej ten zestaw revalid ma taką korzyść, tak czytałam, że się nie da go przedawkować, więc można to brać profilaktycznie i bez konsultacji z lekarzem. To podobno zależy od formy w jakiej są podane składniki.

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-20, 14:56 

Ja polecam maseczkę Wax do włosów słabych ze skłonnością do wypadania,różnice są kolosalne.Rosną po prostu nowe włosy,a stare nie wypadają.Dostępna w aptekach z czepkiem za około 15zł.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-09-20, 21:07 

a czy z tej firmy są też kosmetyki do zniszczonych włosów??

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-21, 12:15 

Tak.Tylko czasem trudno w aptece dostać te produkty,a w niektórych u mnie nawet nie wiedzą,że jest coś takiego.Ale jak to sie mówi kto pyta nie błądzi.

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2008-09-22, 10:03 

I to jest właśnie zmora małych miejscowosci;/

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-09-23, 15:46 

jak cos to sprawdzcie na allegro... tam apteki tez wystawiaja swoje produkty... mozna znalezc fajne i miec pewnosc ze to nie podróby :)

suoneczko 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-09-23, 19:11 

dokładnie na allegro też są te produkty i są pewne.Kiedyś kupowałam z jakiejś apteki Etiaxil i wszystko ładnie zapakowane,z rachunkiem z kasy z apteki.Rewelacja i pewne tak samo jak z 'normalnej' apteki

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-09-24, 15:38 

dzięki :*
a jak mniej-więcej cena tych kosmetyków??

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-09-24, 20:51 

tak sobie mysle ze jak wypadaja Ci wlosy warto moze jakos podzialac od wewnatrz...
zwroc uwage na to co jesz... jedz duzo warzyw i owocow oraz ryb...
moze jakies witaminy...

a tak na marginesie, ostatnio kolezanka zalila mi sie ze wypadaja jej wlosy, okazalo sie ze nie je w ogole zadnych warzyw... a po chwili dodala -przeciez zaczelam niedawno jesc pomidora...- wg mnie to lekka przesada zeby w wieku 18 lat nie jesc warzyw! nawet jesli sie ich jakos szczegolnie nie lubi to warto sie zmusic lub dodac do rzeczy ktore smakuja :)

-------------
jesli nawet jesz warzywa i owoce to moze warto zwiekszyc ich ilosc

Odpowiedz do tematu