Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: plecach, wykwity

wykwity na plecach
Autor Wiadomość
dianka981 
Początkująca
Diana

Wysłany: 2009-03-08, 21:31 wykwity na plecach

Proszę o pomoc. Mam na plecach brzydkie krosty wyglądają jak trądzik. Po wyciśnięciu długo się goją i roznoszą po całych plecach. Do tego zostają po nich blizny,a zbliża się lato co mam robić? :-(

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-03-08, 22:22 

Też to mam... Ale w granicach łopatek, ja smaruje hydrocortizon'em i piję wapno, a jeśli chodzisz na solarium - zakrywaj plecy. Co więcej, takie zmiany, mogą wiązać się z nadejściem nowej pory roku i zmianami hormonalnymi :) Nie wiem, ale pocieszam się, że nie jestem sama, widocznie coś jest w tym, skoro nie jest to jeden przypadek. Prawda?

Darish:)

Wysłany: 2009-03-09, 01:02 

dianka981 napisał/a:
co mam robić? :-(

nie wyciskaj bo to stymuluje je do dalszego i większego rozwoju.
Dlaczego nie pokażesz tego lekarzowi/kosmetyczce?
Skoro to źle wygląda to wiadomo, że trzeba to komus pokazać a nie grzebać samemu...

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-09, 10:09 

Tez kiedyś miałam coś takiego. Darish:), ma racje przestań wyciskać bo pogarszasz sprawę. Te krostki możesz posmarować maścią cynkową(ma on właściwości zasuszające) dostaniesz ją np. w aptece kosztuje coś do 3 zł chyba, albo takim kremem dla małych dzieci bambino ( on też ma w sobie cynk) może jest tłusty ale skuteczny nawet. 75 ml ok 4 zł, 150 ml. ok 6 zł.
Maść cynkowa zawiera jako substancję czynną tlenek cynku. Wskazana jest w stanach zapalnych skóry, otarciach naskórka, trądziku jako środek wysuszający i przeciwzapalny.

Darish:)

Wysłany: 2009-03-09, 10:59 

greeneyes8, ale tą maść cynkową to chyba tylko na wykwity a nie całe plecy?
dianka981, cynk jest też podrażniający to jeszcze uważaj na śluzówki, myj ręce po użyciu ;)

greeneyes8 
Miłośniczka forum
greeneyes8

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-09, 16:35 

Darish:), tak tylko na wykwity. Ja stosowałam tą maść jak miałam problemy z trądzikiem ale na twarzy i tylko na krostki.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-03-09, 16:38 

ja też używałam maści cynkowej ;-) polecam ;-)

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-09, 23:59 

na wypryski na plecach mozna używać tych samych kosmetyków co na twarz, kremy, maseczki itp, maść cynkowa też pomaga.
ja też miałam, ale nie wyciskałam tylko stosowałam kosmetyki. I pomogło. W sumie to na plecach nie ma jak wyciskać :mrgreen:

dronka.dronka

Wysłany: 2009-03-11, 11:19 

Kim napisał/a:
na wypryski na plecach mozna używać tych samych kosmetyków co na twarz, kremy, maseczki itp, maść cynkowa też pomaga.

benzacne, tormentiol, davercin (ale ten jest na recepte) - polecam :!:

pati 
pati

Wysłany: 2009-03-11, 14:00 

Z davercinem ostrożnie

kasieek 
Początkująca
kasia

Wysłany: 2009-05-10, 18:33 Re: wykwity na plecach

Tez miałam ten problem . ale pozbylam sie go w bardzoo prosty sposob . poprostu zostawilam je w spokoju i same zniknely . i nie pojawiaja sie od nowa i nie ma po nich nawet sladu. sprubuj mojego sposobu a jesli ci nie pomoze zglos sie do dermatologa ;)

pati 
pati

Wysłany: 2009-05-10, 21:00 

mi właśnie teraz wyszły :-x :-x :-x :-x :-x a lato idzie, wściekła jestem

m1990 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-18, 19:38 Re: wykwity na plecach

kasieek napisał/a:
Tez miałam ten problem . ale pozbylam sie go w bardzoo prosty sposob . poprostu zostawilam je w spokoju i same zniknely . i nie pojawiaja sie od nowa i nie ma po nich nawet sladu. sprubuj mojego sposobu a jesli ci nie pomoze zglos sie do dermatologa ;)

uuu ale Ci zazdroszcze... ja mam praktycznie cały czas taki trądzik na plecach, sam mi na pewno nie zniknie. Dermatolog mi przepisał taki płyn na bazie alkoholu, w aptece mi go od razu zrobili. I stosuje go na dekold i tu super pomaga, trądzik bardzo szybko schodzi (takie brzydkie przyszczyki mi sie tam pojawiają przed okresem :-? ), kiedys plecy tym smarowałam i tez fajnie pomogło, ale jakos teraz mi sie nie chce tego robić.. ale chyba znowu zaczne.
A mam takie pytanie, jak sie ma wysyp tych krostek i pryszczyków na plecach, to mozna stosowac peeling? zawsze sie boje, ze sie cos tam przez peeling rozdrapie.
I drugie pytanko, na jaki zabieg mozna isc do kosmetyczki, zeby mi jakos usunela te krostki? czytalam, ze mozna isc na mikrodermabrazje na plecki, ale co jeszcze? bardzo mi zalezy, zeby do wakacji miec super delikatne bez jednej krosteczki :-D

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-05-19, 08:13 

mozna też iść na oczyszczanie ultradźwiękami, peeling kawitacyjny , kwasy, własciwie wszystko to co na twarz.

Doli 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-05-19, 10:57 

Kim, wg mnie masz stuprocentową rację :) Można używać dokładnie tych samych kosmetyków co na twarz.

U mnie przeniosło się z buzi, na plecy. Teraz mogę pomarzyć o sukience z wcięciem, bo jeszcze na dodatek robią mi się po nich ciemne blizny :/

Jeśli wieczorami ktoś jest w domu to smaruje sobie te pojedyncze krosty sokiem z aloesu. Jest naprawdę świetny, a moja mama potrafi z niego robić nawet maść czy tonik domowym sposobem :) Muszę ją kiedyś podpatrzyć jak ona to robi, a póki co posiłkuję się preparatami ze sklepów. Najchętniej tymi, które mają ekstrakt z czegoś naturalnego jak np. tonik Ziaji

czy żel oliwkowy

Jak mam to czasem na plecki położę jakąś maseczkę. Co prawda Powitania z Afryka Bielendy trochę mi szkoda, bo jest droga.

Z Garnierem, czy Perfektą nie mam już takich skrupułów.

Podobnie z glinką Nuno :) Spore opakowanie, więc mogę nawet kogoś poprosić by całą górną część pleców nią potraktował :)

Najczęściej chyba jednak używam peelingów :) W zależności co jest pod ręką albo do twarzy np Eveline drobnoziarnistej, bardzo fajnej i delikatnej

czy Perfecty

albo do ciała typu nasza ulubiona Joanna (ja chyba preferuję malinową)

lub Eveline :) To już naprawdę zależy od tego co jest pod ręką :) Trochę zelżyło, teraz wychodzą pojedyncze i jestem jako tako zadowolona. Nie zauważyłam, aby wraz z latem nadeszła nowa fala i niech tak zostanie. Muszę tylko z bliznami zrobić porządek.

Odpowiedz do tematu