Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: prezydenckie, wybory

Wybory prezydenckie
Autor Wiadomość
Limonka.74 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-06, 16:53 Wybory prezydenckie

Jako, że się zbliżają to pogadajmy o nich. Może zacznijmy od tego, żeby na nie pójść, bo wg mnie ważne jest nie tylko to kto wygra ale też to ilu Polaków go wybierze. Wiadomo, że 100% frekwencji się nie osiągnie ale niech w końcu nie będzie tak, że o tym kto rządzi w tym kraju decyduje 50 % społeczeństwa.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2010-06-06, 17:27 

Ja od siebie dodam, że na pewno wybiorę się na wybory.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-06-06, 17:51 

A ja na pewno nie pójdę :->

yoana30 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-06, 18:36 

a ja na pewno pójdę! wg mnie to coś więcej niż obywatelski obowiązek, to pokazanie, że nie zwisa mi co się dzieje na świecie. mogę się nie znać się na polityce ale wtedy pytam ludzi, którym ufam i którzy wiem, że interesują się polityka, pytam ich co sądzą, na kogo najlepiej oddać głos. sama myślę o tym w jakiej Polsce chcę mieszkać i wybieram tego kandydata, którego wizja jest najbliższa mojej. a argument, że nie ma na kogo głosować? no cóż nigdy nie będzie tak, że wystartuje ktoś z kim zgadzam się do szpiku kości ale ktoś musi zostać prezydentem i chce, żeby była to osoba o poglądach mi najbliższych

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-06-06, 19:54 

A ja nie wiem jeszcze, co zrobię, ale niestety kandydata na prezydenta tam nie widzę. Przykro mi.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-06-07, 18:46 

Ja na wybory pójdę, bo nie należę do tej części Polaków, która narzeka na władzę, a nie uczestniczy w wyborach :-) To jest mój obywatelski obowiązek, ale ważne jest, aby zapoznać się nie tylko z programem kandydatów, ale także ich przeszłością, dokonaniami, działalnością. Już dziś wiem, na kogo zagłosuję :mrgreen:

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-06-10, 07:51 

ja decyzjji jeszcze nie podjelam.
z kandydatow zaden mnie nie zaczarowal, nie przekonal co do swoich racji i co najwazniejsze - wiekszosc z nich dopiero co przedstawila co chce z ta Polska zrobic.

od lat interesuje sie polityka i od 18 roku zycia rok w rok chodzilam na wybory.
Na Komorowskiego nie zaglosuje, mimo ze uwazam go za madrego czlowieka. nie moze byc tak ze jedna partia rzadzi calym krajem i robi co chce. Dodam ze jestem mimo to zwolenniczka Platformy.

Na Kaczyńskiego nie zagłosuje bo zwyczajnie go nie lubie. Poza tym wydaje mi sie nie etyczne wybierac brata zmarlego prezydenta, ktorego przed smiercia my polacy łagodnie mowiac nie trawilismy.

Pan Napieralski - Szczecinianin - jedyny z tej trojki ktorego mialam okazje zobaczyc twarza w twarz mimo ze walczy o darmowe studia to wywoluje na mojej twarzy tylko i wylacznie usmiech. na prezydenta sie nie nadaje kompletnie wg mnie bo: za mlody, poza darmowymi studiami nic szalonego nie chce wprowadzic, no i troche showman z niego - jak widzi kamere to szaleje.

dodam jeszcze tylko, ze u mnie w domu jest mala wojna.
ojciec mamie zabrania glosowac na Jerry Kaczyńskiego, moj maz mnie szantazuje zebym znow na niego glosowala. Istny szał ...

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-06-10, 08:07 

ja też pójdę, ale tylko po to, żeby zagłosować na przeciwnika polityka, którego absolutnie nie chcę widzieć na miejscu prezydenta...

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-06-10, 08:20 

Paulinaa napisał/a:
ja decyzjji jeszcze nie podjelam.
z kandydatow zaden mnie nie zaczarowal, nie przekonal co do swoich racji i co najwazniejsze - wiekszosc z nich dopiero co przedstawila co chce z ta Polska zrobic.

od lat interesuje sie polityka i od 18 roku zycia rok w rok chodzilam na wybory.
Na Komorowskiego nie zaglosuje, mimo ze uwazam go za madrego czlowieka. nie moze byc tak ze jedna partia rzadzi calym krajem i robi co chce. Dodam ze jestem mimo to zwolenniczka Platformy.

Na Kaczyńskiego nie zagłosuje bo zwyczajnie go nie lubie. Poza tym wydaje mi sie nie etyczne wybierac brata zmarlego prezydenta, ktorego przed smiercia my polacy łagodnie mowiac nie trawilismy.

Pan Napieralski - Szczecinianin - jedyny z tej trojki ktorego mialam okazje zobaczyc twarza w twarz mimo ze walczy o darmowe studia to wywoluje na mojej twarzy tylko i wylacznie usmiech. na prezydenta sie nie nadaje kompletnie wg mnie bo: za mlody, poza darmowymi studiami nic szalonego nie chce wprowadzic, no i troche showman z niego - jak widzi kamere to szaleje.

Istny szał ...

MAM identyczne zdanie jak Ty Paulinko w tej kwestii

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-06-11, 11:24 

A ja nie wiem czy pójdę bo nie widze dobrego kandydata...

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-16, 08:24 

Ja widzę, jednego dobrego, ale niestety nie wiem czy ma szansę wygrać...

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-06-17, 12:12 

Jednak idę na wybory mam kandydata ;)

aga.1985 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-17, 14:33 

Dlaczego część ludzi ukrywa sie tu ze swoim wyborem. Ja nie ukrywam, że to trudny wybór bo nie ma ideała. Jakos ostatnio podoba mi się Napieralski oraz coraz lepsze zdanie mam o Komorowskim. Kaczyński zaskoczył mnie poczatkiem kampani powołując się tragedię i na swojego brata.

Jeśli chodzi o wizualne podejscie do sprawy to nadawałby się Pawlak i Napieralski.
To nie prawda, ze jest on aza młody. My po prostu mamy dziwne spojrzenie na sprawę- im starszy tym mądrzejszy.

Generalnie nie opowiadam z=sie za rzadnym kandydatem a wybieram na zasadzie elminacji .

sylwia26 
Coś już napisała
najpierw praca potem zabawa

Wysłany: 2010-06-19, 22:59 

Idę! W tym roku jestem nie u siebie ale mimo wszytsko głosuje bo wzięłam zaświadczenie o prawie do głosowania. Może jestem naiwna ale wybory to dla mnie ważny moenet, jak wrzucam kartę do głosowania do urny to czuję, że biorę udział w czymś ważnym. Przyczyniam się do budowania nowej Polski :)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2010-06-19, 23:10 

ja nie idę na wybory i nie kryję się z tym :-> co cztery lata przebieramy ciągle w tej samej beznadziei i nie mam zamiaru więcej przykładać do tego ręki. wiem, że porządku nie da się zaprowadzić ot tak, na pstryknięcie palców, ale obietnic bez pokrycia w sprawie rządzenia naszym krajem mam już powyżej czubka głowy. a ponieważ moim zdaniem dają mi wybór tylko dwóch kandydatów - nie idę i już bo uważam, że jeden jest wart drugiego :roll:

na koniec: kocham mój kraj. jestem dumna, że jestem Polką, ale to nie ma nic wspólnego z rządem. nie muszę lubić ludzi rządzących, żeby kochać moją ojczyznę, a Polskę można kochać za naprawdę wiele rzeczy :!:

Odpowiedz do tematu