Pinky Początkująca
Wysłany: 2011-07-13, 15:23
a ja mam tajemną wiedzę na temat świetnych pasków wybielających, których efekt oprócz mnie, sprawdziło bardzo wiele osób, które pytały się mnie o wybielanie widząc biel moich zębów;) są to tanie paski amerykańskiej firmy crest, zakupić można na allegro (lub w drogeriach w Stanach), do tego nieustannie myję zęby pastą crest whitening. nawet dentystka była pod wrażeniem:):)
lilka Coś już napisała
Wysłany: 2011-08-19, 10:27
Z tego co ostatnio się dowiedziałam, to z tych domowych preparatów dostępnych na polskim rynku to raczej najbezpieczniejszy jest ten aplikator Liquid Smile. Nie prowadzi do nadwrażliwości zębów. Ponoć efekt jest taki sam jak po zabiegu w gabinecie a w sumie cena relatywnie jest tańsza.
Żaden aplikator nie jest pomocy - jedynie dobry efekt daje ciężka praca nad sobą. Koniec z kilkoma kawami dziennie i paczką fajek. Do tego pasta wybielająca Ajona i z biegiem czasu wszystko wraca do normalności. Miałam podobny problem i zdecydowałam się na bezzabiegowe dotarcie do normalności. Udało się!
Ja wybielałam zęby żelem, u dentysty zrobiłam nakładki żelowe na górę i dół, wciskałam co noc do nich żel i nakładałam na zęby tak przez tydzień, polecam robiłam przed ślubem, trzyma się już 2 lata, są piękne :) żelik Opalescence tylko nie bierzcie najwyższego stężenia, tylko średnie, tak mi radziła szwagierka która jest dentystką, mój mąż robił laserem, ale go bolało bo ma wrażliwe zęby i on tego nie poleca, też są bialutkie, u niego szybciej bo jeden zabieg ale drożej, tylko uwaga bo podobno używają do tego laserowego różnych środków aktywujących, niekoniecznie dobrej jakości, lepiej więcej zapłacić niż zniszczyć szkliwo.
A ja właśnie siedzę z nakładkami biała perła..... Już minęło 15 min.... staram się nie myśleć o tym, że coś mam na zębach początki były trudne..... Została mi jeszcze 1 tubka żelu i muszę ją wykorzystać. Pierwszą zużyłam przed ślubem i efekty było widać :)
No ale jak długo było widać te efekty? To nie jest rozwiązanie na kilka dni/tygodni?
No i jeszcze inna kwestia - jak jest ze szkodliwością tego rozwiązania?
To nie jest efekt na kilka tygodni... jak wybieliłam zęby do pewnego stopnia to ten efekt się utrzymuje do dziś... Trzeba jednak dbać o ząbki. Co do szkodliwości to nadwrażliwości jak na razie nie mam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum