Rozumiem, ze wybielanie zębów to też zabieg kosmetyczny. Mam pytanie, czy nie zniszczy mi to szkliwa? Jaka metoda jest najlepsza i najmniej inwazyjna?/
Ja ostatnio wybielałam sobie ząbki sama w domu paskami blendamed i powiem szczerze ze po 2tyg. zrobily sie bialutkie, co najmniej o 3 odcienie mam bielsze.
Ja kupilam w aptece za ponad 100zl ale na allegro pewnie sa tansze.
Nie zauwazylam zadnych uszkodzen szkliwa, ale troche mnie dziasla swedzialy po tych paskach
wybielanie niszczy szkliwo, tak jak częste ścieranie zbyt mocną szczoteczką albo zbyt silnymi preparatami. no i po wybielaniu ząbki są bardziej "wystawione" na osad. ale ludzie robią, nawet bardzo często i nie umierają od tego... choć może się okazać, że na stare lata sztuczna szczęka będzie nieodzowna
chciałabym mieć takie megabiałe ząbki, rozjaśniają całą twarz
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
ChineseDoll Coś już napisała
Wysłany: 2011-06-30, 11:47
Osoby z nadwrażliwością na temperaturę mogą mieć po takim wybielaniu trochę problemów, szkliwo zawsze jest narażone na mechaniczne uszkodzenia, niektóre mniej, niektóre bardziej. Ja używałam past wybielających, ale nie widziałam specjalnie efektów, teraz zastanawiam się nad Liquid Smile do aplikacji w domu. Korzystałyście może z tego?
ja znalazłam ostatnio taki preparat Liquid smile , czytałam , że daje dobre efekty, jest wygodny w użyciu i nie podrażnia tak , czy ktoś używał i może powiedzieć coś bliżej?
zielona.oliwka Coś już napisała
Wysłany: 2011-08-04, 13:26
ja polecam wybielanie paskami crest supreme, to amerykańska firma wciąż niedostępna na polskim rynku. na allegro znajdziecie oryginalne paski. efekt wybielenia niesamowity, nawet dentystka z zaciekawieniem pytała mnie o metodę wybielania. potwierdziła, że crest jest uznaną firmą. dziąsła potrafią boleć, ale na nadwrażliwe przypadki są inne, specjalne rodzaje tych pasków.
karmelowa Użytkowniczka
Wysłany: 2011-08-30, 15:17
ja słyszałam bardzo dużo dobrego tym Liquid Smile, że podobno jest skuteczny, nie niszczy szkliwa, można to sobie samemu w domu na zęby zaaplikować i w ogóle, że szybko widać efekty
Szczoteczki elektryczne nie niszczą szkliwa, dentyści polecają je, bo bardzo dokładnie myją zęby usuwając zbędny osad, normalną szczoteczka nie sposób tak precyzyjnie ich oczyścić.
Uważam, że szczoteczka elektryczna jest o niebo lepsza od zwykłej i właśnie dzięki dokładnemu oczyszczaniu zęby stają się bielsze. (widzę sama po sobie)
Zabieg jak to zabieg... Przyśpiesza proces zdobywania atrakcyjnej bieli zębów, ale z drugiej strony wiąże się z problemami. Tej bieli możesz zbyt długo nie utrzymać, jeśli nie jesteś systematyczna i nie masz odpowiedniego podejścia do tej kwestii. Musisz zęby systematycznie myć i unikać używek. Bez tego nawet wybielanie nic ci nie da...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum