Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: wybielanie, zabkow

Wybielanie ząbków
Autor Wiadomość
tolcia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-10-21, 07:59 

Może nie od razu po paru kawach, ale nie spodziewaj się jednak, że biel utrzyma się na dłużej. Ja akurat korzystam stosuję na co dzień pastę Ajona - biel jest trwała... Utrzymuje się bez żadnych dodatkowych zabiegów. Jest na prawdę ok i nie bulę kasy na zabiegi.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-10-21, 13:11 

Pasta Ajona?
Możesz tolcia coś więcej o niej napisać?

pessida 
Coś już napisała

Wysłany: 2012-01-12, 12:51 

A macie własne doświadczenia z wybielaniem zębów metodą nakładkową? Chodzi mi o nakładki, które dopasowuje się do uzębienia, aplikuje się na nie żel i nosi się toto w domu? Słyszałam, że jest coś takiego jak Biała Perła albo iBright - stosowałyście? A może macie coś innego, co wypróbowałyście i możecie polecić?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2012-01-12, 20:05 

Ja stosowałam Białą Perłę. Polecam :)

Na początku ciężko jest się przyzwyczaić do tych nakładek, ale potem jest już ok. Aaa i żel jest strasznie gorzki ;/

mrw111 
Coś już napisała

Wysłany: 2012-01-12, 21:02 

Jaka kwota ?

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-01-16, 15:30 

A ja z kolei iBright przetestowałam i też polecam, zęby ładnie mi się wybieliły. Tak jak pisze aagnieszkaa1 - na początku nakładki trochę dziwnie się odczuwa, bo generalnie chyba nie jesteśmy przyzwyczajeni do tego, żeby trzymać coś na zębach przez dłuższą chwilę, ale później już jest spoko i nawet się zapomina o tym, więc generalnie spoko, liczy się dobry efekt końcowy :)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2012-01-16, 22:30 

mrw111 napisał/a:
Jaka kwota ?

Pisałam już tutaj kiedyś w innym wątku o kwocie. Jak się nie mylę to było coś w granicach 55 zł za cały ten zestaw. To zależy od apteki, a czasami można trafić na dobrą promocję :P

drimmka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-27, 15:50 

aagnieszkaa1 napisał/a:
Ja stosowałam Białą Perłę. Polecam :)

Na początku ciężko jest się przyzwyczaić do tych nakładek, ale potem jest już ok. Aaa i żel jest strasznie gorzki ;/

kalina napisał/a:
A ja z kolei iBright przetestowałam i też polecam, zęby ładnie mi się wybieliły. Tak jak pisze aagnieszkaa1 - na początku nakładki trochę dziwnie się odczuwa, bo generalnie chyba nie jesteśmy przyzwyczajeni do tego, żeby trzymać coś na zębach przez dłuższą chwilę, ale później już jest spoko i nawet się zapomina o tym, więc generalnie spoko, liczy się dobry efekt końcowy :)

Dziewczyny, jak długo trzeba czekać na te "efekty końcowe"?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2012-01-27, 20:44 

Zależy jaki masz kolor zębów i na jakim chcesz skończyć. Wszystko zależy od indywidualnych cech... Ale już po tygodniu stosowania widać różnicę.

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2012-02-09, 11:45 

Wybielanie niszczy szkliwo i to powie każdy rozsądny dentysta, który nie chce Cię oskubać z forsy. Nie polecam kupowania samemu różnych pasków wybielających, żelów tylu Biała Perła itd. Poczytajcie trochę o tym w internecie.
Sama po sobie widzę, że ograniczenie kawy, herbaty, przez które osadza się kamień pozytywnie wpływa na kolor zębów. Jeśli na zębach jest dość dużo kamienia polecam piaskowanie, jest bezpieczne i dość tanie. Max 200 zł na oba łuki. Do tego polecam stosowanie szczoteczki elektrycznej, która dokładnie oczyszcza zęby, a także nici dentystycznej. A poza tym, jak ktoś wcześniej wspomniał, jeśli ktoś ma dość ciemny kolor zębów, nigdy nie będzie miał śnieżnobiałego "hollywood'skiego" uśmiechu..

orvelka 
Użytkowniczka
fanka Orwella :)

Wysłany: 2012-02-09, 23:24 

Veronique24 napisał/a:
Sama po sobie widzę, że ograniczenie kawy, herbaty, przez które osadza się kamień pozytywnie wpływa na kolor zębów

Brawo brawo, w 100% się zgadzam :) Stan uzębienia przede wszystkim zależy od tego co jemy i pijemy. Jeśli dieta będzie frywolna pod tym względem to żadne wybielanie nie zdziała cudów. W ogóle to szkoda na takie coś pieniążków ;-)

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2012-02-13, 11:04 

kalina napisał/a:

Jeśli chodzi o dziąsła, to jak to wygląda? Ja mam wrażliwe dziąsła, więc zastanawiam się, czy taki preparat jakoś na nie wpłynie, czy nie będą mnie bolały?

Veronique i Orvelka - wiadomo, że nie każdy mysi być przychylnie nastawiony do różnych metod na wybielanie zębów, ale ja mam takie podejście, że dbam o jamę ustną, o higienę jamy ustnej, ale co do diety to trudno mi przestać pić kawę, papieroska też od czasu do czasu zapalę, więc efekty tych moich złych nawyków muszę zlikwidować wybielaniem...

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-02-17, 12:06 

drimmka napisał/a:

kalina napisał/a:

To już po pierwszym zastosowaniu widać różnicę, ja używałam tego sposobu wybielania zębów 5 dni, po tych 5 dniach już miałam ładne, białe zęby, więc zadowolona byłam.

[ Dodano: 2012-02-17, 12:20 ]
drimmka napisał/a:

kalina napisał/a:

To już po pierwszym zastosowaniu widać różnicę, ja używałam tego sposobu wybielania zębów 5 dni, po tych 5 dniach już miałam ładne, białe zęby, więc zadowolona byłam.

drimmka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-02-22, 11:47 

A napiszcie mi jeszcze na forum, please, czy te nakładki - w przypadku i Białej Perły i iBrighta, bo jeszcze nie wiem, co kupię, - się nie odklejają, czy przylegają do zębów, czy nie wypadają itd? Czy takie wybielanie zębów jest wygodne ogólnie, czy trzeba się napocić, żeby nakładki jakoś w buzi umocować?

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2012-02-22, 16:44 

drimmka
Jeżeli chodzi o Białą Perłę jak i inne nakładki to są one dostosowane do uzębienie, gdyż wcześniej "modeluje się" te nakładki poprzez włożenie formy do ciepłej wody :) To wszystko potem przylega do zębów. Jedyny minus to nieprzyjemny smak tego żelu (czasami niestety wypływa on spod nakładki) i kolejny minus to to, że trzeba chwilę czasu zanim człowiek się przyzwyczai do tego, że ma coś w buzi- niemiłe uczucie... no..... ale czego się jie robi dla urody. Początki są trudne, ale za każdym razem jest coraz łatwiej :)

Odpowiedz do tematu