aniołeczka Początkująca
Wysłany: 2010-11-17, 15:02
wstydliwy kobiecy problem
sluchajcie moje drogie, ja mam taki problem ze moj chlopak chce żebym sie golila. w okolicach intymnych. ja nie wiem jak to zrobic. czy to boli? bo nigdy tego jeszcze nie robilam. boje sie bolu a z drugiej strony nie chce zezloscic mojego chlopaka. pomozcie, jak wiecie!
yoana30 Coś już napisała
Wysłany: 2010-11-17, 16:34
oj, daj jej spokój... różnie to bywa przecież w życiu, a teraz to już każda i tak się goli. tylko myślę, że lepiej laserem niż woskiem, bo wosk jednak strasznie boli i po co się masochizować ;) taki laser starcza podobnież na kilka lub kilkanaście lat (ja jestem po zabiegu od roku, więc ciężko mi to jeszcze powiedzieć ;P) i bólu praktycznie nie ma. nie w każdym salonie mogą wygolić głębokie bikini ;) ale mi w ce ce nie robili takich problemów.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-11-17, 22:53
Wiadomo, że depilacja okolic bikini nie należy do najprzyjemniejszych. Wg mnie powinnaś sama chcieć pozbyć się zbędnego owłosienia, a nie że chłopak chce ;D chcieć to sobie może :P Co do metod: maszynka-zero bólu, ale włoski odrastają szybko i stają się grubsze. Wosk-jednak boli, ale spokój na troszkę dłużej. Laser-chyba jedyna wada to cena. Jest jeszcze jedna kwestia, a mianowicie rodzaj: francuska/brazylijska/hollywodzka.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Nie dziwię się że chłopak chce żebyś się ogoliła, owłosienie w tych miejscach do najpiękniejszych nie należy:D jakbym byla facetem tez nie chcialabym owlosionej dziewczyny...
Mogę polecic Ci mój sprawdzony sposób, wiele razy o nim mówiłam na forum, nigdy mnie nie zawiodl.
Golisz pianką i maszynką, ja mam piankę męską Gillete, maszynkę 3ostrzową z paskiem nawilżającym, pozniej spryskujesz wodą termalną, ja używam z Vichy, wycierasz nadmiar wody wacikiem, a później zabierasz facetowi balsam po goleniu i smarujesz:) polecam Nivea. Po posmarowaniu szczypie doslownie 2 sekundy, bo balsam zawiera alkohol, ale dzięki temu unikniesz podrażnień. Smaruj też kolejnego dnia. Nic nie boli, nic nie swędzi jak włoski odrastają, depilacja zajmuje pare minut, fekt na 3dni:)
A problem wg mnie do wstydliwych nie należy, depilacja miejsc intymnych to w dzisiejszych czasach standard:)
Mam nadzieję że Ci pomogłam i że oboje z chłopakiem będziecie zadowoleni:)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-11-18, 17:23
Hmm...wg mnie facet nie powinien wywierać presji na swojej kobiecie w takich kwestiach. Ciekawe czy sam chciałby użyć plastrów z woskiem
Ale jeśli się zdecydujesz Kochana to Anula wszystko pięknie przedstawiła. Teraz do Ciebie należy podjęcie decyzji. Agusia77 przedstawiła dobry sposób, ale niestety krótkotrwały, choć faktycznie, jest skuteczny
Depilacja to dzisiaj podstawa. Nie wyobrażam sobie tego nie robić. Rozumiałabym, gdyby to bolało, nie wiem jak... Ale można uzyć zaledwie pianki i maszynki. Nic więcej.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
aniołeczka Początkująca
Wysłany: 2010-11-22, 12:57
dziekuje wam dziewczyny za podpowiedzi.
ale tak co 3 dni? to strasznie czesto. ja wolalabym miec to tak raz na zawsze za soba. nawet jesli ma to bolec czy nie bolec. po prostu nie chce sie z tym meczyc! moze ten laser? wpisalam w internet ce ce. moj chlopak powiedzial ze moge na niego liczyc w sensie finansowym bo mu bardzo na tym wygoleniu zalezy. wiec chyba pojde sie wylaserowac. dziekuje jeszcze raz wam. trzymajcie za mnie kciuki!
vexgirl Stała bywalczyni narcystyczno - egocentryczna
Wysłany: 2010-11-22, 13:06
ewelynka69 napisał/a:
Hmm...wg mnie facet nie powinien wywierać presji na swojej kobiecie w takich kwestiach. Ciekawe czy sam chciałby użyć plastrów z woskiem
Ale jeśli się zdecydujesz Kochana to Anula wszystko pięknie przedstawiła. Teraz do Ciebie należy podjęcie decyzji. Agusia77 przedstawiła dobry sposób, ale niestety krótkotrwały, choć faktycznie, jest skuteczny
Ale jaka presja od razu? Może grzecznie poprosił po prostu? Co w tym dziwnego? Zachaszczona laska estetycznie nie wygląda, co tu dużo mówic... Sama zresztą też powinna wpaść na to, że można by...
_________________ I'm one of those bad things that happen to good people...
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Jeśli chłopak jest gotowy sfinansować laser to idź, nie zastanawiaj się, gdybym miała pieniądze też bym poszła. Narazie nie pracuję więc nie mam za co, ale jak znajdę pracę to uzbieram kasę i też pójdę, taka trwała depilacja to świetna sprawa:)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2307 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-11-22, 20:47
vexgirl napisał/a:
ewelynka69 napisał/a:
Ale jaka presja od razu? Może grzecznie poprosił po prostu? Co w tym dziwnego? Zachaszczona laska estetycznie nie wygląda, co tu dużo mówic... Sama zresztą też powinna wpaść na to, że można by...
Przeinaczasz moje słowa, bo nie napisałam, że to coś dziwnego
A forum jest od tego, żeby się poradzić, i tak właśnie koleżanka zrobiła, więc komentarz typu "sama zresztą też powinna wpaść na to.." jest nie na miejscu.
Zresztą nie mamy o czym dyskutować.
Wysłany: 2010-11-23, 08:40
ewelynka69 napisał/a:
vexgirl napisał/a:
ewelynka69 napisał/a:
Przeinaczasz moje słowa, bo nie napisałam, że to coś dziwnego
A forum jest od tego, żeby się poradzić, i tak właśnie koleżanka zrobiła, więc komentarz typu "sama zresztą też powinna wpaść na to.." jest nie na miejscu.
Zresztą nie mamy o czym dyskutować.
Teraz Ty przeinaczasz moje słowa. Nigdzie nie powiedziałam, że napisałaś, że to coś dziwnego. Po prostu uważam, że niepotrzebnie od razu zareagowałaś taki oburzeniem "facet nie powinien wywierać presji" - kolejne przeinaczenie z Twojej strony, bo autorka nigdzie nie napisała, że facet wywarł na niej presję.
Wiem doskonale od czego jest forum - od wyrażania własnej opinii na dane tematy. I to właśnie robię. Dla mnie dziwnym jest, że autorka sama nie wpadła na to, że można by się ogolić... I o tym napisałam.
Jesteś dziwnie przewrażliwiona...
Wydaje mi się, że to nie facet nakłada nacisk, tylko mentalność i postęp społeczeństwa. Inne kobiety to robią, to jest podstawą, więc nie powinnyśmy stać w tyle. To tak samo jak z depilacją nóg, czy pach... Ja sobie nie wyobrażam... Brzydzi mnie to, zwłaszcza u młodych dziewczyn/kobiet. Więc ja się nie dziwię, że Twój facet lekko Ci to zasugerował...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Wysłany: 2010-11-23, 09:27
pati napisał/a:
Wydaje mi się, że to nie facet nakłada nacisk, tylko mentalność i postęp społeczeństwa. Inne kobiety to robią, to jest podstawą, więc nie powinnyśmy stać w tyle. To tak samo jak z depilacją nóg, czy pach... Ja sobie nie wyobrażam... Brzydzi mnie to, zwłaszcza u młodych dziewczyn/kobiet. Więc ja się nie dziwię, że Twój facet lekko Ci to zasugerował...
To już nawet też nie tylko o estetykę chodzi, a o higienę w dużej mierze...
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-11-23, 09:34
pamietam dobrych pare lat temu jak znajoma kolezanki oznajmila nam ze nie goli nog, pach, miejsc intymnych, bo jej partner [obecnie maz] nie lubi gdy sie depiluje. swoja decyzje starala sie nam wytlumaczyc tym, ze spodniczek ani sukienek nie nosi, koszulki same z rekawkami - wiec zarostu nie widac, a miejsca intymne to ona tez woli niewydepilowane.
i teraz wyobrazcie sobie 39 stopniowy upal.
smrod
smrod smrod :)
Wysłany: 2010-11-23, 09:42
Paulinaa napisał/a:
pamietam dobrych pare lat temu jak znajoma kolezanki oznajmila nam ze nie goli nog, pach, miejsc intymnych, bo jej partner [obecnie maz] nie lubi gdy sie depiluje. swoja decyzje starala sie nam wytlumaczyc tym, ze spodniczek ani sukienek nie nosi, koszulki same z rekawkami - wiec zarostu nie widac, a miejsca intymne to ona tez woli niewydepilowane.
i teraz wyobrazcie sobie 39 stopniowy upal.
smrod
smrod smrod :)
Ale teraz to pięknie zademonstrowałaś... Aż mnie ciarki przeszły...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum