Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: wloski, wrastajace

Wrastające włoski.
Autor Wiadomość
explanation 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-11, 21:52 Wrastające włoski.

Po każdym użyciu depilatora na nogach wszystko jest ok... dopóki włoski nie zaczynają odrastać. Słyszałam, że kremy mało pomagają, a peeling?
Mam 17 lat, jestem szczupła, nie mam problemu z cellulitem - szkoda, że kochany tatuś nie zdaje sobie z tego sprawy. Usłyszał jakiś czas temu, że chcę kupić peeling... no i mi kupił. Peeling zwalczający cellulit ; D Myślicie, że może on zastąpić zwykły peeling? ;D

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-03-11, 22:21 Re: Wrastające włoski.

explanation napisał/a:
Po każdym użyciu depilatora na nogach wszystko jest ok... dopóki włoski nie zaczynają odrastać. Słyszałam, że kremy mało pomagają, a peeling?
Mam 17 lat, jestem szczupła, nie mam problemu z cellulitem - szkoda, że kochany tatuś nie zdaje sobie z tego sprawy. Usłyszał jakiś czas temu, że chcę kupić peeling... no i mi kupił. Peeling zwalczający cellulit ; D Myślicie, że może on zastąpić zwykły peeling? ;D

jeśli robisz peeling przed depilacją ( może też być antycellulitowy) to włosy nie powinny wrastać. Robi się go przed każdą metodą oprócz lasera.

dobre opinie są o tym preparacie
http://alejka.pl/lab-svr-...iem-200-ml.html

albo może spróbuj depilować się kremami.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-03-12, 13:42 

po depilowaniu zrób sobie masaż pod prysznicem taką rękawicą albo gąbką, to nie powinny wrastać ;-)

explanation 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-14, 21:05 

dzięki, wypróbuję ;))

kasia88k 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-19, 09:23 

Ja proponuję peeling, masaż (albo rękawicą albo zwykłą ostrą gąbką ) a do tego są takie fajne preparaty przeciw wrastaniu włosów :) Typu Folisan itp.;)

ew.ka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-03-19, 11:09 

Dobrze jest używać szorstkich rękawic do mycia, wtedy skóra jest peelingowana codziennie i nie ma mowy o wrastaniu;)

dżajło 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-06-01, 13:03 

A ja polecam stosowanie po depilacji kremu Keranorm. Działa zarówno jak kosmetyk, jak i lek! Jest super, bo niesamowicie nawilża i zapobiega wrastaniu włosków. Jestem alergikiem, więc boję się testować nowe kosmetyki. Dlatego wybrałam dermokosmetyk - jest łagodny i bezzapachowy. Zupełne zaskoczenie: po tygodniu chętnie wskoczyłam w spódniczkę:) Polecam Wam, Kobietki:)

Odpowiedz do tematu