explanation Początkująca
Wysłany: 2009-03-11, 21:52
Wrastające włoski.
Po każdym użyciu depilatora na nogach wszystko jest ok... dopóki włoski nie zaczynają odrastać. Słyszałam, że kremy mało pomagają, a peeling?
Mam 17 lat, jestem szczupła, nie mam problemu z cellulitem - szkoda, że kochany tatuś nie zdaje sobie z tego sprawy. Usłyszał jakiś czas temu, że chcę kupić peeling... no i mi kupił. Peeling zwalczający cellulit ; D Myślicie, że może on zastąpić zwykły peeling? ;D
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-11, 22:21
Re: Wrastające włoski.
explanation napisał/a:
Po każdym użyciu depilatora na nogach wszystko jest ok... dopóki włoski nie zaczynają odrastać. Słyszałam, że kremy mało pomagają, a peeling?
Mam 17 lat, jestem szczupła, nie mam problemu z cellulitem - szkoda, że kochany tatuś nie zdaje sobie z tego sprawy. Usłyszał jakiś czas temu, że chcę kupić peeling... no i mi kupił. Peeling zwalczający cellulit ; D Myślicie, że może on zastąpić zwykły peeling? ;D
jeśli robisz peeling przed depilacją ( może też być antycellulitowy) to włosy nie powinny wrastać. Robi się go przed każdą metodą oprócz lasera.
Ja proponuję peeling, masaż (albo rękawicą albo zwykłą ostrą gąbką ) a do tego są takie fajne preparaty przeciw wrastaniu włosów :) Typu Folisan itp.;)
A ja polecam stosowanie po depilacji kremu Keranorm. Działa zarówno jak kosmetyk, jak i lek! Jest super, bo niesamowicie nawilża i zapobiega wrastaniu włosków. Jestem alergikiem, więc boję się testować nowe kosmetyki. Dlatego wybrałam dermokosmetyk - jest łagodny i bezzapachowy. Zupełne zaskoczenie: po tygodniu chętnie wskoczyłam w spódniczkę:) Polecam Wam, Kobietki:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum